10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăOp & EdOpiniiTestele care arată lipsa de eficiență a școlii noastre

Testele care arată lipsa de eficiență a școlii noastre

Aceste teste au fost gândite, la nivel european și mondial, pentru a arăta exact cum știu să aplice elevii, în situații întâlnite în viața de zi cu zi, informațiile dobândite în școală.

Rezultatul ultimelor testări, realizate pe parcursul a trei ani, conform calendarului programului internațional, arată ineficiența sistemului educațional din țara noastră.

Concret, conform datelor rezultate în urma aplicării ultimelor teste PISA, 46% dintre elevii din România suspuși examinării nu au înțeles cerințele.

Aceasta, deoarece nu mai discutăm de probleme simple de matematică, după modelulul: aflați suma rezultată din adunarea a două numere.

La aceste teste, copiii trebuie să demonstreze că pot rezolva o situație descrisă, aplicând ceea ce au învățat la orele de Matematică, Fizică, Științele naturii, Comunicare etc.

Rezultatele obținute de elevii români la ultimele testări plasează țara noastră pe unul dintre locurile din coada clasamentului.

România ocupă locul 47 în lume la testul de citire PISA 2018, după recentele rezultate prezentate.

La matematică, țara noastră se situează pe locul 52, în timp ce clasarea cea mai slabă am avut-o la științe, poziția 55.

Pandemia mondială de coronavirus a oferit României însă o perioadă în care ar putea să mai repare situația, studiul PISA, care evaluează o dată la fiecare trei ani performanţele sistemelor de Educaţie, a fost amânat pentru decembrie 2023 în loc de decembrie 2022 din cauza crizei sanitare, potrivit Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE), instituţia care îl publică.

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...

Bătălia pentru Sectorul 1: imperativa coaliție anti-Clotilde

Se ascute lupta, odată cu nominalizarea lui Sebastian Burduja și a Gabrielei Firea, candidați separați ai coaliției PSD-PNL, pentru funcția de primar general al...
Ultima oră
Pe aceeași temă