7.4 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăOp & EdOpiniiTăriceanu s-a trezit din morţi

Tăriceanu s-a trezit din morţi

Afirmaţia îi aparţine liderului ALDE, spusă acum după doar câteva luni de la celebra sa piruetă, care a lăsat PSD-ul în baltă. Există două presupoziţii.

Dar să vedem ce a spus fostul şef al Senatului. “Dacă domnii Iohannis și Orban au știut din timp de aceste lucruri, dar au minimalizat pericolul pentru a face alegeri anticipate, ei sunt principalii vinovați de faptul că doctorii și personalul medical, precum și ceilalți din linia întâi, au fost trimiși la luptă fără arme (măști, halate, mănuși, dezinfectant, etc). Și dacă așa au făcut, ei trebuie să fie primii care să fie anchetați de către procurori”, este mesajul integral al lui Tăriceanu publicat pe contul său de socializare.

“Cine sare nu ia condamnare!”

Astăzi, graţie întoarcerii lui Tăriceanu cu spatele la foştii aliaţi şi al dansului cu vrăjmaşul, avem atât un guvern liberal, cât şi o procuratură împlinită. Orban a cântat în Piaţă “Cine sare nu ia condamnare!” Şi nu a luat. Tăriceanu, precum fiul rătăcit, asemenea.

Dar ce urmăreşte Tăriceanu?

Fie vrea să înece barca noului guvern, căruia i-a fost naş, ţuţăr şi cocon, fie a ticluit readucerea PSD la putere.  

Să fii avut el informaţii că vine taifunul şi i-a pus pe foştii aliaţi la adăpost?

Poate că printr-o înţelegere secretă cu Liviu Dragnea, a lăsat “guvernul meu” să se manifeste plenar. Şi-a urcat foştii călăi pe eşafod. Şi acum râde de ei şi dă foc la paie.

Acum ne povesteşte despre serviciile secrete care ar fi trebuit să anunţe parlamentul, de parcă sarcina lor nu e să ticluiască aranjanjamente, ci să lupte pentru prosperitatea ţării.

Tăriceanu nu e Lazăr, fratele Martei din Biblie, să se scoale din morţi şi totuşi o face.

Cu ce scop? Fiind un perfid jongleur de circ, ştie când să halească foc şi când să scuipe şobolani.

Cu câte broaşte a trecut pârleazul?

Păi statul miliţienesc şi procuratura au revenit prin pirueta sa politică. Am uitat asta? Strigătul de ieri al lui Tăriceanu că Iohannis şi guvernul său au dormit în pat cu coronache, numai să ajungă ei la anticipate, e plescăitul apei care înghite broasca. Şi câte broaşte râioase o mai fi mâncat Tăriceanu, în aceste luni de cârdăşie politică?

Se zice că odată o broască neajutorată l-a rugat pe fiul adoptiv al musonului Amadeo Lăzărescu să-o treacă balta. Numai că, de draci, că nu e cerut a şase oară în căsătorie (după principiul cu cine treci balta trebuie neapărat să-ţi devină nevastă), la mijloc de drum, a mâncat-o. De atunci se zice că Tăriceanu a făcut şezutul mare de la multe broaşte  pe care le-a halit. Şi aşa a supravieţuit politic.

 

 

Teodor Meleşcanu: “Dragă Călin, nu ştiu ce să cred? Ţi-ai schimbat valorile sau ai uitat cum ai fost ales?” 12 septembrie 2019

 

“Domnule președinte, vreți să vă sinucideți? Vă privește! Să pleci de la guvernare, să intri în combinație cu Ponta… Ce le făgăduiește Tăriceanu pe post de Moise, celor de la ALDE? » Ion Cristoiu, 26 august 2019

 

 

Ce broască mai trece balta cu Tăriceanu?

 

Reîntors la sânul mamă, PNL, fiul rătăcit s-a considerat la adăpost şi asigurat că parchetarii nu-i mai vin să-i scoată duşumeaua, în căutare de cocoşei. Însă, atât opoziţia, cât şi puterea ştiu că Tăriceanu e ca expresul de Buftea. Şuieră de trei ori şi deja e în altă gară.

Călin Popescu Tăriceanu era uns cu respect de pe vremea când plimba maşini bengoase pe sub geamurile ceauşeştilor.

S-a sinucis politic în toamnă. Şi iată, precum Lazăr, s-a sculat din morţi. Şi pentru ce? Pentru a arăta românilor că e în stare de o nouă piruetă politică. Să le transmită pesediştilor că el e podul care trece broaştele? Păi ce broască proastă mai pleacă la drum cum balerinul mâncător de carne albă?

Recenta trezire a lui Tăriceanu din morţi va provoca sigur ceva infarcte. El care a pus umărul la revenirea statului poliţienesc, el cel care şi-a pus pulanul pe degetele Vioricăi, altă dată bălos linse, vrea să fie puntea spre o nouă guvernare PSD?

Păi ce rost are ca PSD să se mai încruscrească încă o dată? Joacă pe greşelile adversarului. Toamna va fi lungă. Şi privitul spre 5% va fi înalt.

Tăriceanu întinde braţul către PSD, pentru o nouă logodnă?

Au trecut câteva ore de la pronunţarea sentinţei: Orban şi Iohannis, pasagerii din trenul lui Kuki către nicăieri, cică “ştiau de virus.” Aoleo. Au tăcut mişeleşte pentru a organiza alegeri anticipate. Acum că virusul i-a biruit pe mişei, Tări întinde o limbă lungă spre PSD? Cât de broască poţi fi, să crezi că te mai trece o dată lacul?

Tăriceanu s-a ridicat din morţi. Un caz similar s-a întâmplat în Oltenia, pe când eram reporter de teren. Un oarecare Ilie Dobre, altul decât crainicul cunoscut, s-a sfârşit la 37 de ani dintr-o ciroză. Rămas fără suflare, familia îi pregătise sicriul și groapa după datini, dar mai așteaptară o zi să vină toată lumea la priveghi. La un moment dat, Ilie se trezise, buimac și orb, dar cât se poate de viu. Ceru amărâtului de vecin, bocind pe năsălie, un pahar de apă. Dar învierea fu degeaba. La aflarea veştii că tatăl său a revenit în lumea viilor, fiu-su se aruncă pe fereastră şi rămăsese cu dizabilitate pe viaţă. Mai rău suferi tatăl mortului. Făcu infarct şi crăpă pe loc. Un înviat şi doi morţi.

Din pilda oltenească, ce putem înţelege?

Că înviatul din moarte politică, aici e vorba de Tăriceanu, va provoca alte morţi? Nivelul acela cu halitul de broaşte e depăşit. Acum e cu moartea pe moarte călcând.

Nu e important că Iohannis şi Orban ştiau de coronavirus, important e să veghem cine mai moare politic după scularea lui Tăriceanu din morţi.

 
 

Marius Ghilezan
Marius Ghilezanhttp://mariusghilezan.ro/
Marius Ghilezan scrie la “România liberă” din anul 1991. Este reporterul care i-a deconspirat pe celebrul Căpitan Soare, pe Omul Negru de la Rahova, pe Aurel Moiș, “călăul din Christian Tell,” fost torționar comunist, care a trimis șapte țărani din Apateu la moarte, pentru că au refuzat să intre în colectiv. A publicat celebrele stenograme ale întâlnirii lui Mihail Gorbaciov cu Nicolae Ceaușescu. A fost primul jurnalist român post-decembrist care a stat de vorbă cu președintele SUA. Este autorul a nouă cărți.
Cele mai citite

În atacurile asupra infrastructurii energetice ucrainene rușii au cheltuit sute de milioane de dolari

În atacurile asupra infrastructurii energetice din Ucraina ruşii au schimbat tactica, explică analiştii militari, potrivit tvrinfo.ro. Trimit asupra unei ţinte sute de rachete şi drone...

Mai mulți palestinieni au murit în încercarea de a ajunge la ajutoarele parașutate

Ajutoarele aruncate din avion au căzut în apă. Biroul de presă al guvernului din Gaza, condus de Hamas, susţine că 18 palestinieni au murit...

Traficul rutier restricționat în Pasajul Unirii din Capitală. Un motociclist a intrat în peretele pasajului

Traficul rutier este restricţionat marţi seară în Pasajul Unirii din Capitală, pe sensul de mers către bd. Mărăşeşti, după ce un motociclist a intrat...
Ultima oră
Pe aceeași temă