Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Talibanii au stârnit jihadul contra procurorilor nealiniaţi

Marius Ghilezan Actualizat: 20.02.2019 - 09:06
Marius Ghilezan

Adepţii cultului #rezist nu ar fi stârnit jihadul contra Secţiei de Investigare a Magistraţilor dacă Ministerul (Ne)Adevărului din Pădure n-ar fi livrat propagandei predicatele acuzării.

Share

Minciuni cât casa. Magistraţii acestei Secţii sunt aleşi în urma unui concurs organizat de Consiliul Superior al Magistraturii şi numiţi de instituţia al cărei principal atribut este independenţa magistraţilor.

Odată cu anchetarea fostei şefe a DNA s-au lansat mai multe aserţiuni în media de propagandă. Ba că Adina Florea este numită de Tudorel Toader, ba că şeful ei, Gheorghe Stan, e pus acolo de Liviu Dragnea. Adevărul e altul.

Laura Codruţa Kövesi a recuzat procurorul de caz. Fără să cunoască Codul de Procedură Penală, l-a recuzat şi pe şeful ei. Dacă ar fi citit Biblia magistraţilor, CPP, ar fi ştiut că la art.  67 (Recuzarea), paragraf 2, se spune că este inadmisibilă recuzarea judecătorului sau a procurorului chemat să decidă asupra recuzării. Apărătorii ei susţin că bine le-a făcut.

Ştiu, pentru creierul de bibilică al Ordinului „Corupţia ucide“ înţelegerea acestor prevederi, clare de gâgă, este peste puterea sa.

Deci nu are nicio legătură propunerea ministrului ­Justiției cu calitatea de procuror al Secției de ­Investigare a Magistraților dobândită de  Adina Florea. O astfel de abordare este doar o petardă!

Să repetăm. Procurorul-șef de secție și procurorul-şef adjunct au fost numiţi în funcţie de plenul Consiliului Superior al Magistraturii, organism profesional,  garant al independenței Justiției, după parcurgerea etapelor de selecție prevăzute de lege în fața Comisiei de concurs.

Procurorul-șef adjunct – respectiv Adina Florea – a fost admis mai întâi ca procuror simplu, în urma unui concurs, și abia apoi a fost propus de procurorul-șef de secție și validat prin votul plenului CSM ca procuror-­șef adjunct.

Legea garantează selecția pe criterii strict profesionale și de performanță a tuturor procurorilor din Secția de Investigare a Magistraților.

Practic, NU EXISTĂ NICIO POSIBILITATE DE CONTROL POLITIC, fapt care, după cum se vede, deranjează enorm, atât intern – de la Iohannis până la PNL și USR –, cât și extern.

Augustin Lazăr i-a trimis pe adepţii cultului #rezist direct în apoplexie după ce a aplicat legea şi a respins recuzarea procurorului-şef. Oricât de prieten mi-e Platon, mai prieten mi-e adevărul – ar fi spus în barbă omul care putea fi acuzat a doua zi de abuz în serviciu. Nu s-ar fi dus ambasadele în locul său la puşcărie. Aşa că a dat cu flit.

Băieţii cu Pădurea la cap şi junta la picioare au trecut pe alt plan. Ştiind că nici politrucii de la Bruxelles nu ­citesc – mai mult decât li se livrează –, au zis: La atac! Nici mai mult, nici mai puţin, prin diverse proteze, solicită Curţii de Justiţie a Uniunii Europene să valideze robia MCV-ului. Marii Curţi, deşi n-are abilităţi de judecată pe repede înainte, i s-ar mai ­cere să delibereze asupra înfiinţării Secţiei de Investigare a Magistraţilorn.

Activiştii cred că o serie de judecători vor da curs tembelelor cereri făcute de găgăuţii sistemului şi vor nesocoti fundamentul Tratatului de Bază al Uniunii Europene privind subsidiaritatea.

Cea mai trăsnită idee vine de la Ludovic Orban, strâns puternic probabil cu organul de forţă, care susţine inepţia străzii că Secţia e sluga politicului, fără a avea minime noţiuni despre cum a luat fiinţă organismul. Băsiştii din PNL continuă să fie conectaţi la paradigma „DNA să vină să vă ia!“, în condiţiile în care fostul lor tătuc vorbeşte despre existenţa listelor negre şi a comportamentului de tip mafiot în cazul Rarinca. Poate că Băsescu i-a conectat acolo şi de prea mult dulce la iertare de păcate nu se mai pot desprinde, ca muştele de lipici. 

Secţia de Investigare a Magistraţilor sperie enorm. E un cutremur nu numai în mediul judiciar. În ce ţară din lume procurorii nu răspund în faţa nimănui? Asta sperie semnatarii de protocoale că s-ar putea să nu mai paradească pe inima goală. Ghinion, ar spune unul ­sus-pus.   

 

Comentarii

loading...