Streinu care a scos din bocanci regimentul

Marius Ghilezan Actualizat: 27.07.2020 - 09:51
Marius Ghilezan

Când i-au deschis un dosar în REM pentru că a vorbit în public fără aprobarea stăpânirii, în plină pandemie, am zis că e un exces de zel.

Share

Atunci când i-au interzis să mai apară la televizor, am spus că invidia politicienilor pe cota sa uriaşă din sondaje, de peste 70%, l-a trimis forţat spre anonimat. Pentru că, totuşi, personajul are un nume, i-au spus Streinu.

Coincidenţe sau acţiuni de intimidare

Când unele publicaţii, aşa-zis de investigaţii, i-au răscolit computerele de la “Matei Balş”, am zis că un IT-ist şi-a făcut de lucru pentru Regiment.

Atunci când salvările erau pozate în curtea spitalului am spus că deja “băieţii” i-au pregătit eşafodul. Nu oricine poate fotografia în curtea unui spital. Mai ales în plin război cu virusul.

PPP-ul, uitat de guvernanţi

 

A adus în urmă cu ceva timp patru investitori străini pentru construcţia primului spital în Parteneriat Public Privat. Clinica Multifuncţională "Dr. Calistrat Grozovici" a rămas doar un proiect pe hârtie. Nici azi nu se ştie cine e duşmanul unui spital multidisciplinar.

De aproape zece ani, redactor şef al The Lancet, ediţia română, cea mai prestigioasă revistă medicală din lume.

Îi pot lua scaunul, nu şi profesia

Din 2002, membru al Board-ului “European Society of Chemotherapy Infectious Diseases.” De unsprezece ani, președinte al Academiei Europene HIV/SIDA și de Boli Infecțioase. Din 1993, membru al Academiei de Ştiinţe Medicale din New York. De 18 ani, membru al Asociaţiei de Sănătate Publică din Canada.

Face parte din elita infecţioniştilor europeni. L-a adus la Bucureşti descoperitorului virusului HIV, Luc Montagnier, laureat al Premiului Nobel. Când preşedintele Traian Băsescu nu a avut timp şi nici chef să-i de-a celebrului epidemiolog francez vreo decoraţie, am dat vina pe impoliteţea sa proverbială.

Nu e Fergusson, nici Fauci, e Streinu pentru regim

Profesorul Adrian Streinu Cercel ar fi putut fi un Fergusson al României, dacă nu un Faucci. N-a fost să fie. Cineva i-a purtat sâmbetele.

Când şi-a lansat candidatura la funcţia de rector al Universităţii de Medicină şi Farmacie Bucureşti, studenţii şi cadrele medicale nealiniate erau în extaz. După o campanie obositoare şi lovituri sub centură, cel plecat favorit a fost înfrânt. De cine credeţi? De un urolog fără portofoliu internaţional, dar prieten cu Lucian Pahonţu. Ne mai mirăm de ce facultatea de medicină din Bucureşti nu figurează în primele 500 de universităţi medicale ale lumii? Profesorul Adrian Streinu Cercel avea oricum multe activităţi internaţionale pe cap, zeci de granturi de cercetare, comisii internaţionale. Nu l-au ales, asta e. Dar zecile de puncte ISI nu i le pot lua. Ghinion de neşansă.

Generalilor le tremură minţile şi chipiurile numai când aud că guvernul va trebui, în cazul apariţiei acestuia, să scoată peste un miliard de euro pentru întreaga populaţie. Şi ei să nu controleze suma?

 

Pe Adrian Streinu Cercel îl apreciază pacienţii. L-au ascultat şi românii în zilele de început ale pandemiei. Vorbea clar. Răspicat. Avea vorbele la el. Nu epata. Explica pe româneşte.

Au activat un oengeu. Tipic securistic

Popularitatea lui era în creştere. L-au executat, mai întâi, mediatic. Acum, conform ghidului de proceduri al noii inchiziţii, i-au pus în cap un ONG, condus de doi medici cu orgolii cât casa. Reglaj fin. Nu spunem noi. Zic ei, profesioniştii.

După ce anonima societate română de ATI a publicat într-o publicaţie obscură, acolo unde nicio ştire nu apare neplătită, o acuză demnă de Curtea Marţială, hop şi Corpul de Control al Ministrului Sănătăţii s-a sesizat.

Doi mari profesori au ajuns sifonari

Mă mir cum de liderii Societăţii care se ocupă şi de ventilaţie, nu numai de anestezie şi de terapie intensivă, nu s-au adresat direct procurorilor. Să fie şi ei denunţători la bătrâneţe, intraţi în elita atât de bine circumscrisă deputatului Emanoil Ungureanu, fostul brancardier care şi-a turnat la DNA mentorul.

E de bon ton azi să fii frate cu lecheii regimentului. Şi aşa doi respectabili medici, cu mari performanţe medicale, au ajuns sifonari. Deh, la bătrâneţe se mai schimbă omul. Mai zice ceva Atotputernicul Orientului şi calfa se orientează. Aşa e în sferele înalte. Nu progresezi ştiinţific, te dai cu regimentul, pentru ca el, regimul stăpân al celor ce azi, ca ieri, râd la soare, să te bage în seamă.

Încă nu au scos femeile din servicii la protest

E o reţetă mult prea uzitată. Vrea regimul să decapiteze pe cineva. Scoate un ONG. Apoi activează toate UM-urile de presă. Mă şi mir că nu au târât afară până acum femeile de serviciu sau din servicii, cum vreţi, indignate, la revolta măturii.

Îi arde rău că de aproape douăzeci de ani, profesorul Adrian Streinu-Cercel trasează linia terapeutică în epidemii şi nu numai. Administrează şi conduce prea multe scheme de tratament. Unii se gândesc că vine el şi mult aşteptatul vaccin contra coronavirusului.

Oricând o duduie blondă e pregătită la Popotă pentru a fi general. Director general

Generalilor le tremură minţile şi chipiurile numai când aud că guvernul va trebui, în cazul apariţiei acestuia, să scoată peste un miliard de euro pentru întreaga populaţie. Şi ei să nu controleze suma? Asta e peste puterea de imaginaţie a oricărui samaritean, strein pentru pofta Regimentului.

Sistemului îi face comisionul cu ochiul. Nu se mai pot abţine să-l tot vadă pe managerul care nu e dispus să-mpartă cu Popota.

Şi atunci. Măria Sa Regimul a trecut la strategia învăţată la cursurile de securitate. Scoţi oengeul şi loveşti. Să priceapă omul că trebuie să plece.

În subsidiar, noi vom pricepe că are Autobaza o duduie blondă, gata să fie pusă menagereasă şi dispusă să semneze orice. Aşa e în şcoala din două păduri şi restul surcele.