5.5 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăOp & EdOpiniiSHOW ELECTORAL: Firea, Billy, Nicuşor Dan şi Câinele

SHOW ELECTORAL: Firea, Billy, Nicuşor Dan şi Câinele

Candidatul dreptei unite cu pădurea, Nicuşor Dan, este dat pe mâna DNA de cinci parlamentari. L-au denunţat. Sigur că nimeni se aşteaptă ca el să fie cercetat pentru vreo eventuală acţiune contra cost.

Nicuşor Dan e din stratosfera aleşilor impuşi. El e însuşi o stea a neprihănirii.

O simplă înregistrare, l-a coborât printre pământeni.

Sub palma neîngătuitoare a Danei Budeanu s-a stins o stea. Un erou mort are ochii sticloşi.

Dana Budeanu i-a dat jos pantalonii lui Nicuşor Dan

Dacă Budeanu a reuşit să provoace ceva, ea a aratat ca oricare alt politruc sau rudă cu cineva sus pusă e vulnerabilă. I-a dat lui Nicuşor Dan pantalonii jos, la fel cum făcea Monica Tatoiu cu directorii ei din subordine. Pentru cei care nu ştiu, fost directoare de la Oriflame îi dezbrăca şi apoi suna nevestele că au chiloţii murdari.

Budeanu a făcut la fel.

Pentru o acţiune similară, nepotul lui Băsescu a luat 3 ani cu executare

Prezent într-un studio de televiziune, Traian Băsescu, situat pe o altă baricadă, a catalogat acţiunea lui Nicuşor Dan, cu sprijinul “dezinteresat” acordat interlopului Câine, drept un caz similar cu al nepotului său.

Dragoş Băsescu, fiul fratelui, a fost condamnat definitiv la închisoare cu executare pentru promisiune de trafic de influenţă.

Nimeni nu vrea ca Nicuşor Dan să fie dus încătuşat în Beciul Domnesc.

De ce nu avem o dezbatere adevărată?

Evenimentul era necesar pentru a arăta vajnicilor rezistenţi că susţin un om, nu un zeu.

Nu am înţeles până acum de ce nu am avut parte de o dezbatere electorală adevărată. Cu planşe de dezvoltare a Bucureştiului, cu soluţii legate de durerile cotidiene ale celor din trafic?

De ce nu s-au pus pionii grei ai luptei pentru Bucureşti într-un studio de televiziune?

Dar iată că a sărit provocarea chiar de la Gabriela Firea, cea acuzată că fuge din faţa tăvălugului, supranumit “distrugătorul Bucureştiului.”

În spatele salvării stă elefantul

Perfidă şi salvarea asta. Doar o parte a bucureştenilor s-au prins de şmecherie. Că în spatele salvării stă elefantul. Cel care vrea să dărâme tot.

Fostul primar al sectorului 3, Liviu Negoiţă, a ieşit din straşnica tăcere. A catalogat eventuala victorie a lui Nicuşor Dan drept “catastrofală.”

Marele pedelist de altă dată a recunoscut că i se strânge stomacul când vede că partidul din care face parte, PNL, îl susține pe acest „avorton”.

Negoiță este convins că „ipocritul” Nicușor Dan va fi învins de Gabriela Firea.

Vocile lumii:

 “Cu luni în urmă, am scris despre scandalul cu clanul „Câine”, ai cărui membri  își făcuseră domiciliile în Parcul Orășelul Copiilor din Sectorul 4.

Eu mă rățoiam la primarul Băluță că tolera mizeria. Ancheta a fost dusă mai departe de cetateanul.ro, iar Băluță a declarat război clanului „Câine”.

Habar n-aveam atunci că de aici i se va trage lui Nicușor Dan!

Dar nu regret! Hoții noștri nu sunt mai buni decât ai lor! Amin!”, a scris Cătălin Pena, într-un editorial din “Evenimentul zilei”

 

E mandatory, cum ar spune lelea nebună, fostă rezistentă, azi şomeră în Casa Câinelui, dar care luptă pentru mai multă Europă să intre în ea

 

Eroul de ceară e ars între bulane

Momentan învins ritualic şi fără cocardele simbolice ale sfinţeniei, tăiat împrejur de limba sa slobodă, dar şi de credinţa lui că e un factor protejat, Nicuşor Dan va arăta publicului dacă are chiloţii pătaţi sau dacă aţele care-l trăgeau prin comitetul salvării nu au devenit peste noapte funii.

La cum arată public, pare un înfrânt înainte de luptă. Poate că a luat o supradoză să nu-şi iasă din pepeni. Cine l-a pus să facă o conferinţă de presă, l-a împins, cum împing eu pe scări motanul care-şi bagă năsucul, nepudrat ca a lui Nicuşor Dan, printre cărţile ce nu-s de firea felinelor.

E timpul decapărilor şi al prezentării publice a flancurilor de luptă. Cine sunt generalii? Care-s pionii? Cine-s turele şi cine-s nebunii?

Billy vs Câinele

Dar înainte de toate trebuie trecută proba lui Tatoiu. E mandatory, cum ar spune lelea nebună, fostă rezistentă, azi şomeră în Casa Câinelui, dar care luptă pentru mai multă Europă să intre în ea.

Show-ul trebuie pregătit. Anunţat. Suporterii încolonaţi. Antenele deschise. Toate acoperirile, închise.

E bună propunerea lui Firea. Ea vine cu Billy, căţelul ei, pregătit de nuntă, tuns, pensat şi frezat, iar Nicuşor Dan cu “fratele lui Câinele.”

Deşi o luptă ilegală între un pudel şi un maidanez, spectacolul trebuie să aibă loc.

Firea cu Billy, Nicuşor Dan cu interlopul şi Băse cu Jack Daniel’s

Problema e că în platoul, Traian Băsescu nu poate intra cu brotherul lui Jack Daniel’s. Nu-l lasă CNA. Ce show ar fi fost. Cuburile să tremure, precum chiloţii scosului din Muzeul Figurilor de ceară.

Cine ştie cu ce s-a ocupat Madame Tussauds nu ar fi suprins să vadă o relicvă împăiată, pe post de candidat al salvării.

Recunosc că voi da votul meu oricăruia care se opune regimului de salvare. Eu am trecut prin revoluţie şi ştiu cum a picat regimul de salvare a lui Noriega, taman în zilele aspre ale Timişoarei din decembrie 1989.

România în general şi Bucureştiul în special are nevoie de constructori primari, nu de demolatori îmbrăcaţi în civil, închinaţi la măria sa poarta din negură.

Ipocrizia trebuie descoperită

Aşa cum cei mici au nevoie de circ, aşa şi noi cei mari de show-ul în care Nicuşor Dan trebuie dezbrăcat până la boxeri. Aşa să înţeleagă şi naivii că susţin un ipocrit de cartea recordurilor.

Liberalii deja se ruşinează. Iar retrage sprijinul lui Nicuşor Dan, dar n-au vâna necesară şi destul sânge în instalaţie.

The show must go on! Vorba romenglezitului.

 

Marius Ghilezan
Marius Ghilezanhttp://mariusghilezan.ro/
Marius Ghilezan scrie la “România liberă” din anul 1991. Este reporterul care i-a deconspirat pe celebrul Căpitan Soare, pe Omul Negru de la Rahova, pe Aurel Moiș, “călăul din Christian Tell,” fost torționar comunist, care a trimis șapte țărani din Apateu la moarte, pentru că au refuzat să intre în colectiv. A publicat celebrele stenograme ale întâlnirii lui Mihail Gorbaciov cu Nicolae Ceaușescu. A fost primul jurnalist român post-decembrist care a stat de vorbă cu președintele SUA. Este autorul a nouă cărți.
Cele mai citite

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...
Ultima oră
Pe aceeași temă