14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăOp & EdOpiniiSecuricii omoară bugete, nu salvează vieți

Securicii omoară bugete, nu salvează vieți

Suntem țara cu cel mai mare număr de ofițeri ai serviciilor de informații pe cap de locuitor și statul cu cei mai puțini medici, per capita.

Numai SRI are jumătate de milliard de Euro, anual, de la bugetul statului. Un ofițer taie frunză la câini și câștigă un salariu comparabil cu cel al unui medic.

Tefelismul a ars în flăcările de la Neamț

Nimeni nu se revoltă împotriva sistemului. Nu am văzut vreo pancartă cu “Jos noua Securitate,” compusă de securici ( am drept de autor pe titulatură n.a.).  Am spus mereu că protestele societății în civil sunt organizate chiar de ei, obligați prin fișa postului să se implice activ în societate.

În urmă cu cinci ani, mulțimea a ieșit pe străzi, în frunte cu geaca roșie. A căzut guvernul. Astăzi, la o tragedie similară, nimeni nu a mai protestat. Tefelismul s-a îngropat. Asta după ce a ars ritualic.

Rezerviștii se plictisesc. Pentru că nu au altceva de făcut se implică în politică. Concomitent fac afaceri, pentru ei, ANI sau DNA nu au ochi.

Ieri s-a lansat o nouă diversiune media, chiar prin gura premierului și a prefectului de Neamț, potrivit căreia Secția de ATI de la Spitalul Județean Neamț n-ar fi avut avize de funcționare.

Ce mai conta că la câteva ore, Marcel Ciolacu, liderul PSD, a prezentat probele manipulării. Răul era făcut.

Atacul împotriva președintelui CJ Neamț a pornit de la vârful de lance al contestatarilor, Rareș Bogdan, omul care nu a construit nimic, doar a dărâmat.

Dar așa-i în cătănie, Ordinul se execută, nu se discută.

Protestatarii răcneau: “Vrem spitale, nu catedrale!”

Florin Cîțu a împrumutat peste 10 miliarde de euro. Nu există un plan de construcție a infrastructurii de sănătate. Din acești bani se cunosc doar vreo 250 de milioane pentru Spitalul din Iași. Restul e tăcere.

Nelu Tătaru gândește la o răspundere paușală. Colectivă, care va să zică. Exact ca în comunism. Partidul era în toate, “în cele ce sunt și în cele ce mâine râd la soare”.

O publicație respectată în trecut avea pe frontispiciu mesajul “Siguranța cetățeanului, mai presus de securitatea statului.” Praful s-a ales și din enunț și din ziarul cu sute de mii tiraj.

Astăzi, într-un infern al contrazicerilor, ba pe-a mătii!, nimeni nu mai bagă de seamă că nu există un program național care să asigure un sistem medical performant.

Marii specialiști ai epidemiologiei, de la Musta la Streinu-Cercel, sunt atacați permanent de forțele nevăzute. Chiar nu ne prindem cine e în spatele strategiilor de defăimare?

Vocile lumii:

 

“La spitalul judeţean de la Piatra Neamţ au fost făcute lucrări de construcţii fără avizul Direcţiei de Sănătate Publică şi al Inspecţiei de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune şi Instalaţiilor de Ridicat (ISCIR)”, a afirmat premierul Ludovic Orban.

Secţia Anestezie Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra-Neamţ, unde s-a produs incendiul soldat cu 10 morţi, a fost mutată, sâmbătă, fără avizul Direcţiei de Sănătate Publică, potrivit prefectului George Lazăr.
Managerul Spitalului Piatra Neamț, Lucian-Octavian Micu, de profesie jurist și fost primar al orașului Roman, a fost numit în funcție de doar două săptămâni și jumătate, pe 28 octombrie, de președintele CJ Neamț, pesedistul Ionel Arsene.

Iată câteva narative din calupul de propagandă.

 

Un popor hrănit cu minciunele oficiale, supravegheat de un sistem de securitate imens, gras plătit, și care acceptă, din vocația supunerii, orice atac grosolan asupra adevărului nu e sănătos mintal

 

Cele 8 miliarde de euro anual, le fac securicilor cu ochiul

Cu puțin timp înainte de pandemie, doi tineri jurnaliști au fost prinși cu mâța-n sac de către șefii lor. Au luat bani de la un apropiat al SRI pentru mai multe articole critice. Știți care era șozu’? Urmăreau prin Victor Costache privatizarea întregului sistem medical și oferirea pe tavă a Casei Naționale de Asigurări de Sănătate unei companii germane. Doar coronavirusul i-a făcut să rămână, temporar, într-o stație de poștă. Vor lua cu asalt, atunci când românii vor fi deposedați de naturelul simțitor, numit vigilență.  

Tragedia de la Neamț se poate repeta oriunde. Spun specialiștii. Dotările nu sunt supravegheate de un managment tehnic. Politicienii, în plin război electoral, nu mai au timp să asculte inginerii.

Securicii, noii securiști, nu sunt preocupați de siguranța ființei umane, ci de siguranța sistemului, să fie cât mai bine reprezentat în noul “Guvern al meu.”

Merg rar pe la Parlament sau la Guvern. De multe ori mi-e teamă că sunt singurul civil printre acoperiți.

Același procuror țambalagiu

Tragedia de la Neamț nu s-a întâmplat ca la Colectiv, într-o entitate privată. Ci într-una de stat. Acolo unde siguranța și grija pacienților e protejată prin Constituție.

Procurorul general al României, Gabriela Scutea, l-a trimis să facă investigații pe procurorul Marius Iacob, harnic acoperitor de țambal, atunci când e în misiune. A fost și la Maternitatea Giulești și la Colectiv. Cine e trimis în judecată în urma investigațiilor sale?

Instituțiile de forță ale statului și-au demonstrat dezinteresul față de viața oamenilor de prea multe ori. Vorba unui fost președinte, noi vă dăm vieți, voi ne dați gloanțe.

În ce țară din lume, sănătatea nu ține de siguranța națională?

Securicii umplu administrațiile, nu și spitalele, acolo unde ar fi mai mare nevoie de ei, decât pe frontul politic.

Dar cine să le taie maul, când de la Șahinșah în jos toți sunt în regim de colaborare?

Revenind la narativele de diversiune, acestea au fost degrabă demontate și dovedite ca mincinoase. Dar răul era deja făcut.

Serviciile secrete au un imens aparat de propagandă, fiind asistate de ferme de troli, când intră în spațiul public simți forța taifunului.

Numai un naiv poate crede că asaltul online-ului cu fake-news-uri guvernamentale e realizat pe căi naturale. Fără inteligența artificială, nu s-ar rostogoli atât de rapid răul.

Dar lumea admite minciunile oficiale, din confort de atitudine. Complexul dependenței de narcoticul administrat, ani de an, batjocoritor poreclit plăcuța suedeză, face pe mulți să refuze evidența.

Un popor hrănit cu minciunele guvernamentale, supravegheat de un sistem de securitate imens, gras plătit, și care acceptă, din vocația supunerii orice atac grosolan asupra adevărului, nu e sănătos mintal.

Care manager nu salută: “să trăiți?”

Odată securiștii ne-au asigurat moartea. Acum, ei cică asigură viața. Proba competenței au dat-o la Neamț. Dar cine să-i amendeze și să-i pună la colț? Niciodată inferiorii în grad.

Dezastrul în sănătate e asigurat de managerii colaboraționiști, cei care doar hrănesc junta de pradă a firmelor acoperite.

Cine să aibă grijă de sănătatea românilor, când ei sunt preocupați de cum să dijmuie sistemul sanitar și cum să ia un comision gras din privatizare Casei, unde se strâng banii pentru sănătate ai românilor?

 

Marius Ghilezan
Marius Ghilezanhttp://mariusghilezan.ro/
Marius Ghilezan scrie la “România liberă” din anul 1991. Este reporterul care i-a deconspirat pe celebrul Căpitan Soare, pe Omul Negru de la Rahova, pe Aurel Moiș, “călăul din Christian Tell,” fost torționar comunist, care a trimis șapte țărani din Apateu la moarte, pentru că au refuzat să intre în colectiv. A publicat celebrele stenograme ale întâlnirii lui Mihail Gorbaciov cu Nicolae Ceaușescu. A fost primul jurnalist român post-decembrist care a stat de vorbă cu președintele SUA. Este autorul a nouă cărți.
Cele mai citite

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă