Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Școlile, mărul discordiei, între Anisie și liberalii din teritoriu

Laurențiu Mușoiu 21.10.2020 - 00:10
Laurențiu Mușoiu

Ministrul Educației și Cercetării, Monica Anisie, are tot mai puțină susținere din partea colegilor de partid din teritoriu.

Share

De luni bune, mulți liberali nu ar mai vrea ca Monica Anisie să conducă frâiele Educației și, mai ales, să nu mai fie influentă în partrid.

De menționat că mulți au fost împotriva numirii sale, încă de la început.

Acum însă, situația pare să atingă cote foarte ridicate.

Ministrul a avut zilele trecute o discuție extrem de aprinsă cu conducerea Inspectoratului Școlar al Municipiului București, nemulțumită de modul în care șefa Învățământului sprijină școlile și de faptul că s-au închis toate unitățile din Capitală.

Primarii și consilierii locali și generali PNL aleși sunt de asemenea nemulțumiți de închiderea școlilor și nu ar mai vrea să o vadă pe Anisie la conducerea Ministerului Educației.

Nu Anisie a luat însă decizia de închidere a școlilor din București, dar, chiar și așa, nemulțumirile liberalilor din teritoriu sunt de înțeles.

Ne amintim de liderii PNL din teritoriu care au fost nemulțumiți că Anisie nu a fost îndepărtată de la conducerea organizației din sectorul 2, în ciuda rezultatelor slabe de la alegerile locale.

Șefa de la Educație a ajuns să fie criticată chiar și la posturile de televizune de știri prietenoase cu actuala guvernare.

Monica Anisie are însă în continuare susținere la nivelul conducerii PNL.

Așa a ajuns să fie sacrificat și prefectul Capitalei.

Firește că președintele Klaus Iohannis preferă să aibă un ministru la Educație precum Monica Anisie, un pion fără atitudine.

Din nefericire, faptul că avem doar un executant la conducerea Ministerului Educației, un om lipsit de soluții, este în dezavantajul viitoarelor generații, care se formează acum în școli.

Lipsa de reacție a actualului ministru conduce școla românească într-o prăpastie, din care va fi foarte greu de scos.