16.6 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăOp & EdOpiniiȘcolile, mărul discordiei, între Anisie și liberalii din teritoriu

Școlile, mărul discordiei, între Anisie și liberalii din teritoriu

De luni bune, mulți liberali nu ar mai vrea ca Monica Anisie să conducă frâiele Educației și, mai ales, să nu mai fie influentă în partrid.

De menționat că mulți au fost împotriva numirii sale, încă de la început.

Acum însă, situația pare să atingă cote foarte ridicate.

Ministrul a avut zilele trecute o discuție extrem de aprinsă cu conducerea Inspectoratului Școlar al Municipiului București, nemulțumită de modul în care șefa Învățământului sprijină școlile și de faptul că s-au închis toate unitățile din Capitală.

Primarii și consilierii locali și generali PNL aleși sunt de asemenea nemulțumiți de închiderea școlilor și nu ar mai vrea să o vadă pe Anisie la conducerea Ministerului Educației.

Nu Anisie a luat însă decizia de închidere a școlilor din București, dar, chiar și așa, nemulțumirile liberalilor din teritoriu sunt de înțeles.

Ne amintim de liderii PNL din teritoriu care au fost nemulțumiți că Anisie nu a fost îndepărtată de la conducerea organizației din sectorul 2, în ciuda rezultatelor slabe de la alegerile locale.

Șefa de la Educație a ajuns să fie criticată chiar și la posturile de televizune de știri prietenoase cu actuala guvernare.

Monica Anisie are însă în continuare susținere la nivelul conducerii PNL.

Așa a ajuns să fie sacrificat și prefectul Capitalei.

Firește că președintele Klaus Iohannis preferă să aibă un ministru la Educație precum Monica Anisie, un pion fără atitudine.

Din nefericire, faptul că avem doar un executant la conducerea Ministerului Educației, un om lipsit de soluții, este în dezavantajul viitoarelor generații, care se formează acum în școli.

Lipsa de reacție a actualului ministru conduce școla românească într-o prăpastie, din care va fi foarte greu de scos.

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Preţurile la electricitate şi gaze în UE au scăzut în 2023, după explozia din 2022 (Eurostat)

Facturile la electricitate şi gaze ale consumatorilor europeni au scăzut în a doua jumătate a anului trecut, după creşterea care a început după războiul...

Sepsi-FCSB 2-2 și titlul se amână în SuperLiga I

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a terminat la egalitate cu FCSB, 2-2 (1-2), miercuri seara, pe teren propriu, într-o partidă din etapa a şasea a...

Dotează eficient și igienic spațiile sanitare ale afacerii tale!

Atunci când gestionezi o afacere este important să acorzi o atenție deosebită și spațiilor sanitare. Acestea nu trebuie să fie doar curate, ci și...
Ultima oră
Pe aceeași temă