11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăOp & EdOpiniiȘcoala necesită imunizare la politici stranii

Școala necesită imunizare la politici stranii

Și din discuțiile pe care le-am avut cu mulți profesori din învățământul preuniversitar, am constatat că sunt mulți care nu au încredere în noul medicament.

În același timp, sunt și dascăli care abia așteaptă vaccinul, convinși fiind că, după imunizare, școla românească poate reveni la normal.

Evident, ceea ce se înțelege prin normalitate este de fapt anormalul de zi cu zi al învățământului din școla noastră, de dinainte de pandemie.

Chiar și așa, cu toate problemele sale, învățământul românesc de dinaintea pandemiei COVID-19, ce a impus școala online mutantă din peisajul autohton, tot era mai bun.

Cât despre imunizare, învățământul românesc ar trebui protejat, în primul rând, de politicile năstrușnice care îl bântuie de mai bine de treizeci de ani.

Din nefericire, vaccinul anti-COVID-19 nu îi poate proteja pe profesori și pe elevi de virușii ce au fost instalați până acum și de cei care, cel mai probabil, vor urma la conducerea învățământului, în anii următori.

E normal ca mulți dacăli să fie neîncrezători în soluția de imunizare asigurată de statul român, cât timp mai toate rețetele gândite în ultimele trei decenii pentru școla românească s-au dovedit mai nocive decât orice pandemie, afectând generații întregi.

Probabil că vor fi imunizați cei mai mulți profesori și acest lucru este firesc, dacă ne gândim la sănătatea populației, dar statul va mai avea foarte mult de lucru pentru a recâștiga încrederea cadrelor didactice, elevilor și părinților.

Un prim pas indispensabil spre dobândirea încrederii comunității școlare este schimbarea actualei conduceri a Ministerului Educației.

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou eliberat de...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă