11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăOp & EdOpiniiȘcoala, hibridă, dar lipsește cu desăvârșire

Școala, hibridă, dar lipsește cu desăvârșire

Incertitudinea planează peste școala românească, oricum, puternic zdruncinată de pandemia COVID-19.

Ministrul Monica Anisie a vorbit despre un învățământ hibrid, în ture, în care elevii vor veni la școală pe grupe, câte o lună, în timp ce școlarii care rămân acasă vor continua învățământul online.

Pe lângă faptul că nu este posibil să mergi pe această linie pe o perioadă de o lună, dacă vrei să mai discuți despre un proces didactic eficient, – luând în considerare cantitatea mare de materie ce trebuie parcursă în cursul unei luni, la care se adaugă evaluarea elevilor – totul este în ceață.

Nu s-au oferit informații concrete.

În plus, un astfel de sistem ar afecta grav pregătirea elevilor din ciclul primar.

Aici, vorbim de o capacitate de concentrare a copilului mult mai redusă și este extrem de greu dacă nu imposibil ca un școlar de la clasa pregătitoare, până la a IV-a să-și poată însuși cunoștințe noi, distanțat fiind de colectivitatea școlară.

În plus, datele statistice ne arată că cele 250.000 de dispozitive digitale conectate la internet pe care vrea să le cumpere Ministerul Educației nu vor fi suficiente pentru toți elevii.

Să ținem cont doar că în fiecare an, numai pentru rechizite destinate copiilor din familii defavorizate aveam o cerere de circa 300.000 de pachete.

De asemenea, licitația are șanse foarte mari să nu se încheie până pe 10 septembrie, cum planifică conducerea ministerului, existând riscul contestațiilor.

Aceasta, deoarece conducerea ministerului rămâne prinsă în lentoarea care a cuprins-o de la începutul pandemiei, lipsa de reacție a șefilor învățământului având șanse mari să provoace un an școlar/academic eșuat.

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou eliberat de...
Ultima oră
Pe aceeași temă