15.4 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăOp & EdOpiniiȘcoala arde, ministrul ne oferă strategie

Școala arde, ministrul ne oferă strategie

Guvernul, care cunoaște aceste probleme încă din semestrul al doilea al anului școlar precedent, când a fost sacrificat procesul didactic, în condițiile pandemiei COVID-19, pare inert.

De la Palatul Victoria, de la Palatul Cotroceni și de la sediul Ministerului Educației sunt transmise doar discursuri politicianiste, discursuri de campanie electorală, încărcate de falsitate și de nepăsare pentru cadrele didactice, elevii și părinții din această țară.

În precampania pentru alegerile locale s-au promis dispozitive digitale conectate la internet, pentru elevi și profesori, s-a promis o pregătire temeinică a dascălilor pentru predarea online, s-au promis investiții în tot ceea ce înseamnă infrastructura școlară.

Promisiunile rămân valabile și acum, după multe luni, în campania pentru parlamentare.

Rezultatele lipsesc însă, din ce s-a promis, s-a realizat, ca să fim indulgenți, un procent nesemnificativ.

În schimb, în timp ce conducerea Ministerului Educației se mândrește cu lecții filmate și difuzate pe postul public de televiziune și pe la câteva televiziuni locale și pe câteva canale de YouTube, – pentru că, așa cum spunea doamna ministru Anisie, într-o emisiune TV prietenoasă cu actuala putere, elevii care nu au curent se pot uita la televizor – se plusează cu mesajele perfide.

Acum, ministrul Educației organizează dezbateri pentru strategia de digitalizare 2021 – 2027.

Din start, trebuie remarcat că implementarea unui astfel de plan ar preuspune, conform termenului enunțat, două guvernări viitoare.

Cel mai important, obiectivele anunțate de șefa Educației sunt cele anunțate încă din anul școlar precedent, dar pentru care nu s-a realizat niciun progres.

Este complet eronat – ca să folosesc termeni eleganți – să gândești că digitalizarea școlii românești poate aștepta până în 2027.

Dar, după cum se știe deja, pe Monica Anisie nu o va mai preocupa acest lucru, deoarece conducerea PNL îi pregătește deja un fotoliu cald în Parlament, cu potențial de președinte al Comisiei de Învățământ din Camera Deputaților, în schimbul scaunului de la Ministerul Educației.

Astfel, doamna profesoară Anisie își poate lua mapa cu strategia enunțată și poate deveni un fin comentator de bară, o imagine îmbrățișată de mulți foști șefi ai Învățământului.

Cât despre sistemul educațional românesc, nu are decât să se digitalizeze singur, cât și când vrea.

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Lamborghini va fabrica o ediție limitată a variantei Huracan

Lamborghini a prezentat o ediție specială a modelului italian, cu patru vopsele deosebite, stil camuflaj. Au fost produse doar 12 exemplare, toate fiind deja...

Ludovic Orban, atac dur: “România nu poate fi lăsată pe mâna lui Ciolacu, Ciucă, Iohannis”

La congresul formațiunii Forța Dreptei, președintele Ludovic Orban a subliniat că adevărații liberali se află în acest partid și a exprimat convingerea că România...

Taiwanul anunță că a detectat 21 de avioane militare chineze în jurul insulei

21 de avioane militare chineze au fost detectate în jurul Insulei Taiwan începând cu ora locală 8:15 (0:15 GMT), a anunţat sâmbătă Ministerul Apărării...
Ultima oră
Pe aceeași temă