5.7 C
București
vineri, 22 noiembrie 2024
AcasăOp & EdOpiniiRezoluția și MCV-uri, două duble măsuri ale Bruxelles-ului

Rezoluția și MCV-uri, două duble măsuri ale Bruxelles-ului

Au fost lansate 13 probleme, tip torpilă, la adresa puterii de la București. 7 din 13 sunt formule de tip bățul de la grădiniță pentru fundurile băieților neastâmpărați.

În condiția în care în Ungaria și Bulgaria nu există DNA, pentru că vorba șefilor de guvern la ei nu există corupție, condițiile impuse țării noastre sunt de eșafod.

E pentru prima oară când forul de la Bruxelles intră cu bocancii în legislația unei țări, fără a da un argument juridic, doar preluând lozincile societății în civil, lăsând impresia că susține o forță parastatală, doar de dragul de o ataca.

Discutând despre modificările legilor de finanțare a ONG-urilor, într-un document oficial, arată o altă dublă măsură. Pe de o parte guvernul este obligat să publice toate sursele de finanțare, toate achizițiile publice, dar cei grupați – în cea ce am definit eu drept a fi societatea în civil – ei trebuie să aibă surse acoperite. De unde își iau banii organizatorii de proteste, oameni care au renunțat, conform propriilor lor declarații – la joburi pentru a lupta în stradă nu avem dreptul să știm cine le plătește activiștilor rețeaua și facturile de energie? Iată o altă dublă măsură.

În Bulgaria sunt reținuți jurnaliștii, dar acuzațiile despre limitarea drepturilor la libertatea presei se îndreaptă contra României.

Până și tentativele de modificări legislative reprezintă pedepse grele date României?

În ceea ce privește MCV-ul, putem spune că Sultanul era mai domn cu domnii pământeni de cât e acum noul stăpân de la Bruxelles.

Dacă citeși ce scriu raportorii europeni – nimeni alții decât civilii din societate cu răspundere limitată – și nu știi progresele legilor justiției zici că prăpădul e maxim. Niște predicate aruncate cu un tupeu maxim fac rolul de bici asupra unei puteri democratice, doar pentru a face pe plac umbrelor care s-au predat cu facturierul la purtător corporațiilor europene, cele care au lobby puternic la Bruxelles.

Mai rău ca inchiziția, MCV-ul acest mare fâs de propaganda, cere nici mai mult nici mai puțin decât suspendarea imediată a tuturor procedurilor de numire și revocare aflate în curs care vizează procurori în funcții-cheie.

Serios?

Dar de ce au fost destituíí procurorii în Germania și în Austria? Iarăși dubla măsură.

Rezoluția vorbește despre agresiunile stradale ale Jandarmeriei, le vede departe la București, dar nu vede bătăliile de pe străzile Bruxelles-ului. Altă dublă măsură. Pentru unii mamă, pentru alții ciumă.

N-am auzit nici pâs de la Bruxelles cât catalanii erau bătuți ca pe fasole de jandarmeria de la Madrid pentru actele de violență.

Bruxelles-ul în toată splendoarea ipocriziei cere relansarea procesului de numire a unui procuror-șef al DNA care să aibă experiență dovedită în domeniul urmăririi penale a infracțiunilor de corupție și un mandat clar pentru ca DNA să continue efectuarea de anchete profesioniste, independente și imparțiale în cazurile de corupție.

Monitorizarea Bulgariei în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV) s-ar putea încheia în anul 2019, a declarat ieri Frans Timmermans, prim-vicepreşedinte al Comisiei Europene. Raportul întocmit de experții cu gulerele albastre observă progrese constante înregistrate de Bulgaria pentru îndeplinirea recomandărilor. Unele recomandări pot fi considerate implementate, altele sunt aproape de implementare. ”Dacă aceste tendinţe pozitive continuă, iar Bulgaria menţine acest parcurs în mod sustenabil şi ireversibil, Comisia Europeană este încrezătoare că prcedura MCV în cazul Bulgariei poate fi încheiată înainte de sfârşitul actualului mandat al Comisiei Europene”, a mai spus Frans Timmermans.

Păi nu în Bulgaria erau reținuți jurnaliștii de la Rise Project, nu în Bulgaria Poliția organiza crima organizată, nu în Bulgaria s-au respins cele mai multe dosare penale pe oră din lume?

Nu în Bulgaria se petrec cele mai mari jafuri?

Dacă noi rămânem cu MCV-ul pe cap și ei se scapă e semn că Bruxelles-ul, din prea multă criză sciatică, măsoară cu dublă măsură. Umblă cu greutăți măsluite, numai ca să ajungă la putere la București o putere politică obediente cleptocraților de la Bruxelles, loc în care nu se plătesc taxe și nu există corupție, decât anticorupție în părul verde-nrourat al unor minți cu două emisfere.

Păcat, i-am servit destul. Și nu ne acceptă nici funcția de slujnică. Dacă actuala coaliție PSD-ALDE dă cu flit recomandărilor nu se mărește doza de urină a lui Maneken din piețele bruxelleze.

Oare cu ce s-au plătit uitările de MCV-uri pentru bulgarii, cu porturi sau cu castraveți?

Bruxelles-ul a dat-o pe față. Luptă pentru securitate și pentru puterea ocultă din România.

Marius Ghilezan
Marius Ghilezan
Marius Ghilezan scrie la “România liberă” din anul 1991. Este reporterul care i-a deconspirat pe celebrul Căpitan Soare, pe Omul Negru de la Rahova, pe Aurel Moiș, “călăul din Christian Tell,” fost torționar comunist, care a trimis șapte țărani din Apateu la moarte, pentru că au refuzat să intre în colectiv. A publicat celebrele stenograme ale întâlnirii lui Mihail Gorbaciov cu Nicolae Ceaușescu. A fost primul jurnalist român post-decembrist care a stat de vorbă cu președintele SUA. Este autorul a nouă cărți.
Cele mai citite

Efectele poluării: Fiecare dintre noi consumăm echivalentul unei cărți de credit pe săptămână de microplastic

Ana Maria Răducanu, fondatoarea unui magazin zero waste, a subliniat într-o intervenție la Pro Verde impactul grav al poluării cu microplastice asupra sănătății noastre. Ea...

Amazon, în vizorul UE: posibilă investigație pentru încălcarea Actului Piețelor Digitale

Uniunea Europeană ar putea deschide o investigație împotriva Amazon în 2025, sub suspiciunea că gigantul ar fi încălcat Actul Piețelor Digitale (DMA) prin favorizarea...

Apelul premierului Ciolacu la parteneriate pentru reindustrializare are efect. 

Sprijin financiar important pentru un mare șantier naval   Șantierul Naval Damen Galați a obținut o finanțare de 25 mil. euro de la Exim Banca Românească pentru extinderea și modernizarea capacităților de asamblare...
Ultima oră
Pe aceeași temă