5.2 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăOp & EdOpiniiRevin sumanele negre în ministerul sănătății?

Revin sumanele negre în ministerul sănătății?

Ar fi putut să se lase liberalii mai prejos la concursul cine e mai Făt Frumos? Parcă pentru a-i contracara pe useriștii+, aflați de patru luni, într-o permanentă campanie de înfrumusețare, premierul a decis să-i dea interimatul celui mai arătos liberal din sănătate.

Dar care e treaba cu sumanele negre, hoarda plecată, într-o singură noapte, cu o garnitură de tren, pusă la dispoziție de Metrorex? Răbdare.  

Prezentul contează. Andrei Baciu a mai fost propus ministru al sănătății, în 2015, dar o incorectă campanie de denigrare a sa, pe motiv că-n studenție mai câștiga un ban fiind fotomodel, l-a privat de o demnitate publică. Atunci, Dacian Cioloș n-a catadicsit să meargă până la capăt.

Începând de astăzi au loc negocieri în coaliția de guvernare pentru desemnarea candidatului pentru funcția de ministru al sănătății, după revocarea lui Vlăduț Voiculescu.

Se pun cuțitele pe masă?

Nici vorbă. Doar nu o să rămână Cristian Ghinea fără job, asta după ce acum patru luni a renunțat la mandatul de europarlamentar. Nici Dan Barna nu se poate lăuda cu vreo alternativă de producție.

Pe useriști nu-i interesează decât să-și sporească rețeaua de influență statală, să-și finanțeze grupurile de interese și să-și mărească zestrea electorală. Din opoziție, vorba celor mici, canci!

Făcut “zombie politic” de către subalternul său Cătălin Drulă, Florin Cîțu e mai întărit decât înainte de demiterea lui Vlăduț, micul analfabet cu pretenții. Partidul Național Liberal a făcut zid în spatele său. Orban cere demiterea lui Drulă, pentru crimă de „les prim ministru”.

Pacea din aprilie

desen realizat de Ștefan Popa Popa’S

De azi se va uita cavalcada de injurii proferate de găgăuții de la USR+. Să ne amintim, totuși:

“Demiterea lui Voiculescu este un act de agresiune în coaliție din partea premierului Florin Cîțu”, afirma deputatul USR Ionuț Moșteanu.

“Cîțu trebuie să plece. Astăzi. Acum”, a decretat de la înălțimea unui scaun fără spătar, noul Milescu, Iulian Bulai, șef de comisie parlamentară și fost cărător de boxe în Parlamentul pesedist.

„Un premier nu face evaluări noaptea-n somn,” a spus fostul sectorist al Doinei Cornea, alias Dacian Cioloș, din văgăuna sa europarlamentară.

„Câinii latră, caravana trece.” Marii critici de weekend se întorc mielușei, pentru că prin prezența în guvern își monetizează misiunea, nu pe peluză, unde stau fraierii.

Până la încheierea socotelilor cu cel pe care-l vedeau demis, adică pe Cîțu, alianța USR-PLUS trebuie să-și convingă partenerii de guvernare că noua propunere, în persoana Ioanei Mihăilă, care a rămas liberă după demiterea lui Vlad Voiculescu, e potrivită.

În prezent, Ioana Mihăilă este secretar de stat în Ministerul Sănătății.

Revine Vlad Voiculescu pe post de consilier?

Întrebarea întrebătoare, care încă mai furnică simțurile funcționarilor din minister, e dacă nu se pune zid în spatele ei, în calitate de consilier, Vlad Voiculescu, omul care e legat de sistem ombilical?

E posibilă și această perversiune, chiar și prin readucerea sumanelor negre, plecate “noaptea ca hoții” din minister, după revocarea ministrului.

Dar cine sunt sumaniștii? Un fel de securiști?

Dacă trimișii lui Basta să-i taie capul lui Mihai Viteazu se chemau securiști (pentru că purtau mereu cu ei securi n.a.), sumanele negre erau acele grupări de bistrițeni, plecați să lupte în armata italiană, în rezistența din  Munții Pindului, împotriva armatelor lui Napoleon. Pentru că purtau haine lungi de blană de miel neagră, țurcană, istoricii din peninsulă le-au spus sumanele negre. Au fost remarcați, mai ales datorită vioiciunii lor.

Sumanele negre de azi, nu sunt, Doamne ferește, urmașele mișcării anticomuniste, coordonate de Iuliu Maniu, după retragerea nemților din cel de-al doilea război mondial, tot în zona Năsăudului, ci trogloditele făpturi, cu cercei în nas și rucsacuri în spinare, marcantele hoarde ale voluntarilor lui Vlăduț, ce au năpădit ministerul sănătății și organizațiile subordonate, dictând și asuprind cu biciul useristo+.

Femeiuști, cu greu identificabile după gen, îmbrăcate băiețește și băieței cu turul pantalonilor la genunchi, toți cu tricouri negre semănau deruta printre funcționari. “Ești pesedist! Te ard!” Asta era rațiunea existenței lor prin minister, să ucidă orice urmă de pesedist.

Funcționarii se tem de reîntoarcerea sumanelor negre și ar alege răul cel mai mic, Nelu Tătaru, reloaded.  

 

Vocile lumii

Varujan Vosganian

 

Politician și scriitor

“CDR-PD a avut nevoie de un an şi ceva să se învrăjbească. Alianţa DA de doi ani. USL de doi ani jumate. PSD-ALDE de aproape trei ani. Coaliţia PNL-USR+, învrăjbită după numai trei luni, a bătut toate recordurile,” a spus zilele trecute, fostul parlamentar și ministru.

 

Marius Ghilezan
Marius Ghilezanhttp://mariusghilezan.ro/
Marius Ghilezan scrie la “România liberă” din anul 1991. Este reporterul care i-a deconspirat pe celebrul Căpitan Soare, pe Omul Negru de la Rahova, pe Aurel Moiș, “călăul din Christian Tell,” fost torționar comunist, care a trimis șapte țărani din Apateu la moarte, pentru că au refuzat să intre în colectiv. A publicat celebrele stenograme ale întâlnirii lui Mihail Gorbaciov cu Nicolae Ceaușescu. A fost primul jurnalist român post-decembrist care a stat de vorbă cu președintele SUA. Este autorul a nouă cărți.
Cele mai citite

ICCJ discută contestația asupra deciziei BEC privind Dreapta Unită

Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) discută, în ziua de 19 martie 2024, contestația asupra deciziei prin care Biroul Electoral Central (BEC) a...

Ciucă și Ciolacu le prezintă filialelor din București candidatul unic. Cel mai probabil este Cîrstoiu. Se așteaptă reacția Gabrielei Firea

Liderii PNL și PSD, Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu, se întâlnesc, marți dimineață, cu liderii filialelor din București ale ambelor partide, pentru a le...

Rusia cere Germaniei să recunoască drept genocid asediul Leningradului

Rusia a transmis Germaniei o "notă" în care cere ca asediul asupra orașului Leningrad, din timpul celui de-al doilea Război Mondial, să fie recunoscut...
Ultima oră
Pe aceeași temă