Restricțiile de pandemie din școli, o față mai umană

Laurențiu Mușoiu 08.03.2021 - 00:06
Laurențiu Mușoiu

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a câștigat disputa de culise împotriva politicianului cu mentalitate de proaspăt adolescent, Vlad Voiculescu.

Share

Totuși, cu toate că ordinul comun al miniștrilor Educației și Sănătății privind desfășurarea activităților în unitățile de învățământ în timpul pandemiei COVID-19 a fost modificat, oferind o mai mare importanță actului didactic de calitate, se putea face semnificativ mai mult, multe dintre restricțiile ilogice rămânând în picioare.

O bulă de oxigen a fost acordată elevilor din Capitală și din județele intrate în scenariul roșu, care se pregătesc pentru examenele naționale, limita de infectare până la care cursurile față în față nu se suspendă pentru aceștia fiind ridicată la 6/1.000 de locuitori.

Reamintesc că sunt țări care nu au închis școlile în pandemie, indiferent de incidență și nu au înregistrat cifre semnificativ diferite decât cele din România, ba chiar, în unele cazuri, mai puține persoane infectate.

S-a renunțat la “balamucul” provocat în grădinițe, în tentativa de a obliga preșcolarii să poarte mască tot timpul.

Bine că a plecat Tătaru din grădinițe!

În școlile și facultățile de muzică, la orele de instrumente de suflat, incredibil, cu mărinimia guvernanților, se permite efectuarea exercițiilor fără mască.

Câte luni le-a trebuit acestor politicieni să realizeze că nu poți sufla în flaut când ai masca pe gură...

Totuși, mă întreb cât le va lua să realizeze că nici la vioară nu poți exersa total corect, când ai masca pe figură – vezi cum prestează marile orchestre ale lumii.

Nu se va mai purta mască la orele de sport susținute în exterior.

Iar a durat mult pentru a realiza și acest lucru.

Dar care este logica pentru menținerea lor în sala de sport?

Efortul fizic este același, ba, mai mult, elevul are mai puțin aer.

Nu poți spune că în curtea școlii, la ora de sport, se păstra distanțarea socială.

Continuăm să sufocăm elevii din școli cu aberațiile gândite în birourile ministerelor.