15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăOp & EdOpiniiRectorul care le-a luat studenților pâinea de la gură

Rectorul care le-a luat studenților pâinea de la gură

Situația de la Universitatea din București nu are însă cum să nu impresioneze: sub pretextul reducerii cheltuielilor instituției de învățământ superior, rectorul Marian Preda, om care, nu cu foarte mult timp în urmă, atârna pe lângă Traian Băsescu pentru funcții politice înalte în stat, a lăsat cantina Facultății de Drept fără pâine, pentru o bună perioadă.

Mai mult, Marian Preda și-a încălcat și una dintre primele promisiuni de la preluarea mandatului de rector, una ce, la acea vreme, a stârnit amuzamentul mass-media: că va asigura săpun și hârtie igienică în universitate.

Acum, în căminul studențesc de pe Bulevardul Mihail Kogălniceanu, din Capitală, nu se poate zări urmă de hârtie igienică, iar apa caldă este oprită în mai multe băi.

Înțelegem că în politica de pe Dâmbovița, cu care Marian Preda este familiarizat, nu se umblă cu mâinile curate, dar acesta nu trebuie să fie un mesaj subliminal și pentru viitoarele generații de juriști.

Conducerea Universității din București nu face însă rabat de la cheltuieli când vine vorba de încărcarea organigramei instituției de învățământ superior cu posturi de prorector și consilieri.

În astfel de condiții, chiar nu trebuie să fie o surpriză pentru nimeni că universitățile din țara noastră se chinuie să prindă un loc în coadă într-unul dintre topurile de 1.000 instituții de învățământ superior din lume.

Nu sunt șanse să fie eliminată politizarea masivă a mediului academic românesc, în condițiile în care între fotoliile din Parlament, Ministerul Educației, Guvern și marile universități de stat se realizează rocade.

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Rusia cere o reuniune ONU pe tema atacului NATO asupra Iugoslaviei, de acum 25 de ani

Rusia a cerut organizarea unei reuniuni a Consiliului de Securitate al ONU care să discute atacul NATO asupra Iugoslaviei, din anul 1999. Cererea Rusiei ar...

România deschide dosare penale pentru spectacolele pirotehnice de pe stadioane; Ungaria se mândrește cu ele. FOTO

În țara noastră, introducerea de articole pirotehnice pe arenele sportive este interzisă, iar președintele FC Rapid București, Daniel Nicolae, și un lider galeriei giuleștene...

O femeie de 31 de ani a fost reținută pentru efectuarea repetată de intervenții chirurgicale estetice minim invazive

O femeie în vârstă de 31 de ani a fost reţinută pentru 24 de ore, urmând să fie prezentată magistraţilor cu propunere legală, pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă