5.5 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăOp & EdOpiniiProfesorii, coadă la fericirea vaccinului anti-COVID-19

Profesorii, coadă la fericirea vaccinului anti-COVID-19

Atât sondajele sindicatelor din educație, cât și cel al Ministerului Educației, arată că mai mult de jumătate dintre cadrele didactice din sistemul de învățământ preuniversitar interogate nu și-au arătat disponibilitatea pentru imunizarea la COVID-19.

Mai există însă un aspect căruia nu i se acordă prea mare atenție: numărul de seruri disponibile.

Am văzut cazuri în care profesorii mai tineri au ales ca, momentan, să nu se înscrie pe listele cu persoane care doresc să se vaccineze, tocmai pentru a le oferi prima șansă colegilor de cancelarie aflați într-o categorie de vârstă considerată de risc.

Nu cred că se poate vorbi de temere în cazul tuturor cadrelor didactice care nu s-au înscris încă pentru a fi vaccinați.

Mai ales că și mesajele venite din partea conducerilor unităților de învățământ preuniversitar nu sunt chiar încurajatoare.

Am primit numeroase mesaje pe poșta electronică a cotidianului național “România liberă” de la dascăli și am discutat cu cadre didactice de la mai multe școli, care mi-au relatat același lucru, mulți arătându-mi și dovezi: direcțiunile multor unități de învățământ preuniversitar le-au transmis angajaților că sunt șanse mari să nu prindă un loc la imunizare acum, deoarece nu mai sunt vaccinuri, și că este posibil să fie nevoiți să se înscrie de mai multe ori.

Aceeași situație am întâlnit-o și în cazul mai multor instituții de învățământ superior.

Într-adevăr este o problemă, iar cadrele didactice așteaptă ca ministrul Educației sau premierul României să îi asigure că există vaccinuri pentru toți angajații din sistemul de învățământ.

Un mesaj precum cel al premierului Florin Cîțu, conform căruia putem vaccina și 150.000 de persoane pe zi “dacă avem vaccinuri” nu este încurajator.

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...

De la Forumul Economic Mondial,  la Forumul Economic de la Saint Petersburg

Pe harta Europei există două orașe, unul de 11.000 de locuitori și altul de 5,6 milioane, care au ceva în comun: găzduiesc cele mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă