7.7 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăOp & EdOpiniiPaznic de far/ despre eroii neînchinării: Nedelcearu și Stanciu

Paznic de far/ despre eroii neînchinării: Nedelcearu și Stanciu

X Cascada Bigăr, declarată în 2014 de către site-ul american, The World Geography, drept cea mai frumoasă din lume, a fost distrusă de ultimele puhoaie. Un activist de mediu dă vina pe omul care a deviat cursul izbucului (pârâu n.a.), astfel încât calcarul necesar travertinului (roca peste care s-au așezat lichenii n.a.) nu a mai fost întreținută natural.

Minunea naturii făcea parte din Parcul Naţional Cheile Nerei-Beuşniţa. Conform legii, aceasta trebuia protejată. Procurorii ar trebui să investigheze cazul și să găsească vinovații.

cascada Bigăr – ce a fost și ce a ajuns

Până atunci, mai avem în apropiere Cascada Beușnița și Ochiul Beiului, minunății mai puțin marketizate.

Președintele Coaliției Natura 2000, Dan Trifu, susține că asistăm impasibili la prăbușirea patrimoniului natural al României.

Fiul lui Biden, “omenit” de Popoviciu, poreclit ambasadă

X Dailynews confirmă cele spuse de mine că Hunter Biden a fost angajat de Puiu Popoviciu pentru a scăpa de nemilioasa mână a anticorupției. Publicația britanică dă detalii suculente despre cum fostul director al FBI, Louis Freeh, era angajat la acțiuni de lobby pe lângă ambasadorul Hans Klemm pentru mijlocirea unor întâlniri cu oficialii români. În cele din urmă, magnatul român a fost condamnat la nouă ani de închisoare, dar îi face în libertate, fiind ascuns prin Marea Britanie. În condițiile în care Liviu Dragnea e anchetat pentru o prezumție de finanțare ilegală a unei vizite la dineul de investitură a președintelui SUA, fiul lui Biden, “president in charge”, nu e dat pe mâna justiției pentru onorariul primit. Justiția cu dublă măsură a statului ascuns e evidentă, chiar și din turnul de veghe. Presa de propagandă din România afirma că Louis Freeh a fost angajat și de Alexander Adamescu, știre niciodată confirmată de surse, râmânând în registrul fakenews.

Eroii neînchinării: Nedelcearu și Stanciu

desen realizat de Ștefan Popa Popa’S

X Ionuț Nedelcearu și Nicolae Stanciu, singurii jucători români din naționala de fotbal a României, care au refuzat să se pună în genunchi ca ritual al “Black Lives Metter,” sunt profund jigniți de aripa talibană a internetului. Dar au și elogii din partea celor zdraveni la cap. Poate că sunt necesare simple comentarii: poporul român nu a avut niciodată sclavi negri, ba din contră, Ceaușescu a ținut mii de studenți africani în universitățile românești. Publicistul Alexandru Petria a prins esența tare: îngenunchezi în fața lui Dumnezeu când te rogi sau în fața iubitei, când o ceri de nevastă. În rest, n-ai pentru ce să te umilești tu ca român.

Așa cum am scris și ieri, Mirel Rădoi a îngenunchiat de două ori: o dată ca sclav al neputinței de a fi selecționer (el fiind un antrenor de cadeți n.a.) și a doua oară ca act de supunere față de coloniștii englezi.

Cu astfel de conducători, rămânem mereu o națiune învinsă.

A apărut o carte fulminantă! Despre cum doi români au condus un timp lumea: Radu Ciobotea – Apărătorii – Ultimul meterez

Clotilde s-a făcut de clătită

X Știrea de pe frontul gunoaielor a adus-o din nou în prim plan pe Clotilde Armand, edila care a refuzat întâlnirea cu Romprest, mediată de ministrul mediului Tanczos Barna. Și-a pus poalele-n cap din nou, dovedind încă o dată că e bebele răsfățat al lumii ascunse, cu adicții spre pădurile românești. Ioana Ene Dogioiu (alias Nadina Forga n.a.) o avertizează pe Madam „primar care încă mai este,” că s-ar putea lovi cu ranga-n dinți, aluzie la acțiunea useristului director de la Metrorex.

X Însărcinatul special pentru lupta împotriva xenofobiei, Alexandru Muraru, fratele geamăn al propusului ambasador al României la Washington, a sesizat Parchetul pentru că un preot din ctitoria lui Ion Antonescu a săvârșit o slujbă de pomenire. În același timp, bucovinenii l-au cinstit cu bucate sfințite pe Traian Popovici, primarul Cernăuțiului, care a salvat viața a 17.000 de evrei. La presiunile guvernatorului regiunii, edilul a dat o replica celebră: “Vreau să mă documentez la Auscwitz, până atunci îi eliberez.” Despre Popovici sau despre Regina Maria, ambii decorați de statul Israel cu distincția “Drepți între popoare,” beneficiarul legilor antixenofobie și antilegionare nu suflă o vorbă. Probabil că el are doar o misiune critică, dată de cei care l-au înaripat cu zeci de funcții și de mandate prin comitete internaționale.

Orban pare-se pe turnantă

X Se anunță alegeri interne în filialele județene ale PNL. Marcel Vela a demontat fakenews-ul că nu-l mai susține pe Orban. Conform statutului, un candidat la funcția de președinte al partidului are nevoie de zece filiale ca să-i susțină candidatura pentru a se înscrie în cursă, iar o filială poate susține atât unul, cât și mai mulți candidați care participă la competiția internă. Odată cu pierderea controlului asupra sectorului 2 și 4 din București, echipa lui Florin Cîțu se îndreaptă spre limita de 10 filiale care-l doresc pe premier președinte.

Ludovic Orban continua turneul său național. Florin Cîțu e împins spre candidatură de foștii pedeliști și de peneliștii care au reușit în 2016 să facă PNL-ul irelevant. 

 

Vocile lumii

Alexandru Petria

Publicist

“Te umilești cerându-ți iertare pentru un păcat, o nedreptate, o greșeală. Care este nedreptatea pe care le-au făcut-o românii negrilor? I-am avut ca sclavi pe moșii? Le-am ocupat și jefuit țările? (…) Ba, din contră, pe vremea lui Ceaușescu, România a ajutat nu știu câte state africane, a ținut nu știu câți studenți, în ultimele decenii ale comunismului, în Cluj, Iași, București”, afirmă bistrițeanul Alexandru Petria pe activenews.ro, ca replică la îngenuncherea Naționalei de fotbal a României, în meciul cu Anglia.

 

Marius Ghilezan
Marius Ghilezanhttp://mariusghilezan.ro/
Marius Ghilezan scrie la “România liberă” din anul 1991. Este reporterul care i-a deconspirat pe celebrul Căpitan Soare, pe Omul Negru de la Rahova, pe Aurel Moiș, “călăul din Christian Tell,” fost torționar comunist, care a trimis șapte țărani din Apateu la moarte, pentru că au refuzat să intre în colectiv. A publicat celebrele stenograme ale întâlnirii lui Mihail Gorbaciov cu Nicolae Ceaușescu. A fost primul jurnalist român post-decembrist care a stat de vorbă cu președintele SUA. Este autorul a nouă cărți.
Cele mai citite

Ciolacu vede în capela de la Parlament un simbol al angajamentului nostru față de valorile naționale

Capela ortodoxă din Parlament nu este doar un loc de liniște și refugiu în fața provocărilor și tensiunilor zilnice, ci și un simbol al...

Trump a declarat că Israelul trebuie să „încheie” războiul din Gaza pentru că pierde mult sprijin la nivel internațional

Fostul preşedinte american Donald Trump a declarat, într-un interviu acordat unei publicaţii israeliene, că Israelul trebuie să "încheie" războiul din Fâşia Gaza, deoarece pierde...

Ciolacu vede în capela de la Parlament un simbol al angajamentului nostru față de valorile naționale

Capela ortodoxă din Parlament nu este doar un loc de liniște și refugiu în fața provocărilor și tensiunilor zilnice, ci și un simbol al...
Ultima oră
Pe aceeași temă