Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Pasarea responsabilității, specialitatea casei pentru conducerea MEC

Laurențiu Mușoiu Actualizat: 19.10.2020 - 00:54
Laurențiu Mușoiu

Conducerea Ministerului Educației și Cercetării (MEC) a reacționat la articolul “Ministerul Educației a risipit aproape 17 milioane de lei” publicat de cotidianul național “România liberă”.

Share

Este îmbucurător faptul că, după foarte multă vreme, conducerea ministerului reacționează la problemele școlii românești prezentate de mass-media.

Eram obișnuiți ca doamna ministru Monica Anisie să țină discursuri – evident, cu numeroase erori de gramatică și pronunție – doar la televiziunile extrem de prietenoase cu actuala guvernare.

MEC ne-a transmis așadar un drept la replică, în care susține că toate manualele au ajuns la toți elevii.

În aceste condiții, ministerul se află într-o mare confuzie, necunoscând situația din teritoriu.

Există două posibilități: fie conducerea ministerului de resort vorbește din birouri și ne spune ce ar trebui să se întâmple în școli, fie situația îi este ascunsă de inspectorii școlari și de direcțiunile unităților de învățământ preuniversitar, care vor să dea bine în partid, aspirând la o funcție mai bine plătită.

Probabil că în școla unde predă sau ar trebui să predea doamna Anisie – mai bine să nu le împărtășească elevilor din nouțiunile sale de limba română, pe care ni le-a prezentat în numeroase intervenții televizate – manualele au ajuns la elevi, dar acest lucru nu este valabil pentru toate unitățile de învățământ, din nefericire.

În dreptul la replică transmis “România liberă”, ministerul de resort recunoaște “unele întârzieri” în transmiterea manualelor, aruncând vina pe conducerile unităților școlare.

Nu este de mirare, având în vedere că aceasta a fost practica actualului ministru al Educației, de când a preluat mandatul.

Am fost, de asemenea, invitați să adresăm de fiecare dată întrebări ministerului.

O informăm pe doamna Anisie, cu această ocazie, că am transmis o mulțime de întrebări la care dânsa și cei din instituția pe care o conduce nu au binevoit să răspundă.