13.3 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăOp & EdOpiniiObligații multe, bani ioc, în școli

Obligații multe, bani ioc, în școli

Secretarul de stat pe învățământ preuniversitar din Ministerul Educației a semnat o serie de măsuri implementate pe durata stării de urgență decretate.

Una dintre măsurile gândite de conducerea Ministerului Educației este neplata orelor suplimentare (a plății cu ora) pentru profesorii din sistemul de învățământ preuniversitar.

Mulți ar putea spune că, în timp ce sute de mii de angajați așteaptă șomajul tehnic, profesorii, care primesc salariul integral, mai vor și bani pentru ore suplimentare.

Este într-adevăr o situația sensibilă, dar creată de actuala guvernare, care, pare din ce în ce mai vizibil, improvizează de la o zi la alta gestionarea actualei situații și se bâlbâie serios.

Să luăm în considerare următoarea situație: cursurile online au fost declarate obligatorii de ministrul Educației, Monica Anisie, dar sunt unități de învățământ unde lipsesc profesori la anumite materii sau chiar învățători, clasele acestora fiind acoperite de două cadre didactice de predare ale respectivei școli, cu câte o jumătate de normă suplimentară.

În condițiile în care profesorii nu mai sunt plătiți pentru aceste ore suplimentare, cine va susține cursurile online cu elevii din clasele la care nu există un dascăl angajat?

Prin urmare, Ministerul Educației va sancționa profesorii care nu susțin cursuri online fără să fie plătiți pentru această activitate?

În plus, există persoane a căror unică sursă de venit este plata cu ora.

Acești angajații la stat nu primesc 75% din salariu, ci 0%.

Da, meseria de dascăl este una nobilă și presupune dăruire, dar nu putem vorbi de eficiența actului educațional, cât timp continuăm să lucrăm cu cârpeli, doar pentru a-i face pe plac celui mai mare din partidul nostru.

Slugărnicia contaminează România, mai rău decât COVID-19.

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Cum să-ți protejezi locuința de vremea rea

Indiferent dacă ești acasă sau nu, locuința ta este mereu expusă la riscuri generate de vremea rea, cum ar fi furtuni, inundații sau căderi...

Marcel Ciolacu vrea să găsească o soluție cu ministrul Finanțelor pentru plata pensiilor înainte de Paști

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că, lunea viitoare, va avea o întâlnire cu ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, şi cu alţi miniştri pentru a discuta...

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a avut o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut miercuri o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin, anunțul fiind făcut imediat după ce președintele...
Ultima oră
Pe aceeași temă