20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăOp & EdOpiniiNicuşor Dan sau despre distopia urii

Nicuşor Dan sau despre distopia urii

Şi atunci, stând drept, te gândeşti strâmb: oare Nicuşor Dan nu e o himeră? Nu cumva e un produs contrafăcut? O fi un novicov băgat pe gâtul liberalilor? Se bazează doar pe inteligenţa artificială, acel sistem de amplificare a reacţilor favorabile? Cu ce scop a înfiinţat Divizia turnătorilor din vocaţie bucurestiumilit.ro?

Candidatul dreptei provine din stânga radicală, pe care am botezat-o neomarxistă. Dreapta tradiţională a construit în interbelic o ţară. Liberalul Gheorghe Mârzescu, marele primar al Iaşului, a promovat prima lege din lume de distrugere a celulelor marxiste.

Urmaşii de azi ai mârzeştilor (mulţi ucişi de forţele stângii radicale) sunt puşi în situaţia de a face sluj la un afin al marxiştilor torţionari.

Mârzescu s-a luptat cu bolşevicii. Lui Nicuşor Dan îi put azi liberalii. Deducţie logică: candidatul e un străin pentru neamul mârzeştilor.

Păi şi atunci de ce anticomuniştii şi urmaşii făuritorilor de ţară şi de neam să-l susţină pe un discipol al cauzelor de distrugere? Pe un ins care şi-a creat o divizie de delatori voluntari? Marele Pache Protopopescu a construit în doar doi ani şi jumătate cele mai mari artere ale Bucureştiului. A murit în caleaşcă pe drum spre Primărie de la guvern, de inimă rea că nu a mai primit bani de dezvoltare.

Pache şi Dan, Pat şi Pataşon

Cum ar arăta poza de comitet: Pache şi Dan? Nici circul Klutzki din povestea bunicii n-ar fi proiectat o asemenea grozăvie. Numai că astăzi, păpuşarilor li se permite să sfredelească minţile oamenilor, ca politică de stat.

Oare nu-şi pune nimeni problema de ce a reapărut dictonul roman divide&impera? Cine sunt beneficiarii urii generalizate?

Foarte ciudată strategie a “candidatului” de a crea o armată nevăzută din hora nemulţumiţilor. El nu se asociază cu liberalii. Liberalii sunt puşi să muncească pentru o cauză contrară principiilor lor fondatoare. Candidatul impus apare pe mash-uri ca un Baraba, alături de el e un alt mare hoţ.

În schimb se foloseşte de armata oarbă a frustraţilor. Platforma sa, bucureştiulumilit.ro, e un centru de recrutare a acestora. Nu-şi dau seama că le va veni în curând înregimentarea.

Există mulţi oameni cu şcoală în Bucureşti. Dintre aceştia o mică parte cunosc termenul de univers distopic. Aceştia, fie l-au citit pe Orwell, fie pe Margaret Attwood, dar nu le-a picat fisa că povestea slujitoarei are un corespondent la Bucureşti.

Jocurile inteligenţei artificiale şi cele subliminale

Cubismul imaginarului Nicuşor Dan are jocuri subliminale. Însăşi forma sa de promovare stradală, derivată din Sigma, are semnificaţia de sumă, cu efecte sinergetice ale colaborării membrilor grupului.

Dar cine sunt componenţii viitoarei echipe a celui care a anunţat deja că dă toţi directorii afară din primărie?

Va aduce numai ofiţeri ai serviciilor secrete? Contrar metehnelor liberale, el nu va cumetrii, acţiune larg răspândită azi printre oamenii lui Orban. Nicuşor Dan n-are prieteni. Doar interese. E singur pe lume. El şi conturile sale ascunse. Cine e personajul? Ce-l recomandă? A construit vreodată o casă? A plantat vreun pom? Are un plan de dezvoltare locală?

Ferma de trolli produce mult gunoi

Cât despre cum folosesc umbrele lui Nicuşor Dan inteligenţa artificială merită un studiu aprofundat. Multă lume reclamă ba apariţia unor postaci noi pe reţelele sociale, ba a superviralizărilor comentarilor pozitive despre candidat.

Poate că aici e esenţa forţei sale de expunere. Un tolomac e mega rostogolit. Iar principalul lui adversar nici nu se prinde, cum poreclitul Neicuşor e împins “mai în faţă.”

Posedaţii de ură sunt ostaşii săi nevăzuţi.

 

Vocile lumii:

„Războiul este pace, libertatea este sclavie, ignoranţa este putere” (Big Brother, 1984, George Orwell.

 

Pe undeva mai aproape de biroul de primar, Nicuşor Dan va înfiinţa, probabil, direcţia uterelor tăiate (ca-n Attwood), în alta, instalaţia lui Winston Smith (coordonatorul Ministerului Adevărului-poliţia politică a fratelui cel mare) şi pe undeva mai înspre Dealul Arsenalului, direcţia de construit spitale, nu catedrale, de ucis simţământul creştin

Realismul magic, contra realismului raţional

Nimic nu apare public. Semn că fie umbrele sale îşi bat joc de inteligenţa noastră, fie prin mister menţin tensiunea unui public captiv.

Ei ştiu bine ce fac. Joacă bine iraţionalul, acel univers al himerelor. Gabriela Firea, ancorată în treburile gospodăreşti, bate şaua raţionalului.

Nu numai în filme iraţionalul învinge raţionalul, ci şi în marile opere de proiectare a universului distopic, o lume fără prihană, fără morală şi distrugătoare a spiritului uman.

Nu ţi se pare că Voiculescu te priveşte mieros ca Gioconda?

Te plimbi prin Bucureşti? Priveşte mai atent ce e pe o altă latură a cubului dintr-o intesecţie. Îl vezi pe Vlad Voiculescu, o altă himeră liberală.

Păi şi atunci nu e clar universul distopic proiectat pentru lumea bună, cea care nu se simte confortabilă cu firea oamenilor?

Profesioniştii tenebrelor orchestrează diabolic percepţiile şi iluziile. Le pun într-un malaxor de fabricat omul nou, pe care noi naivii l-am crezut răposat la revoluţie.

Omul nou e vechiul marxist. Maxima perversiune a Diavoului  e să facă lumea să creadă că nu există.

Şmecheria psihologică a prestidigitatorilor umbrelor e grotească. De-a dreptul malefică.

Noua Fata Morgana ascunsă printre stelele Bucureştiului

Născut pe vremea când discipolii mişcării Sigma revoluţionau arta Bucureştilor, Nicuşor Dan e mai degrabă un proxenet al artei cu tendinţe. Strategii săi umblă ca mânuitorii de umbre. Îl proiectează picaresc pe un indefinit şi iluzoriu postament.

În fapt şi în drept, în afară că a lucrat pentru dezvoltatorii imobiliari, pe matematicianul Nicuşor Dan nu-l recomandă nimic. N-a fost la catedră, are doar o operă a indignării şi o sinergie a urii. E Diavolul în blană de mieluşel.

Din rău nu se poate face decât mai rău. Şi arhitecţii fricii cunosc asta.

Tehnica oglindirii oglinzilor

Abili mânuitori ai fricilor, strategii săi îl proiectează într-un imaginar colectiv al realismului iluzoriu, pentru că ştiu foarte bine să se joace cu minţile oamenilor.

Îşi pune vreun om cu scaun la cap întrebarea de ce în spaţiul public sunt pictate himere?

O primărie condusă de Nicuşor Dan ar fi injecţia letală dată bucureştenilor. Noroc că nu va ajunge pe scaunul lui Pache.

Dar cum va arăta Primăria lui Nicuşor Dan?

Omul zice că revoluţionează totul. Într-o parte a clădirii va pune direcţia uterelor tăiate (ca-n Attwood), în alta instalaţia lui Winston Smith (coordonatorul Ministerului Adevărului-poliţia politică a fratelui cel mare) şi pe undeva mai înspre Dealul Arsenalului, direcţia de construit spitale, nu catedrale, de ucis simţământul creştin.

Sigur că birouri speciale vor fi destinate revoluţiei permanente. Vechii agitatori comunişti îşi vor avea corespondentul în noii agitatori de net. Aceştia nu vor fi nişte roboţi puşi la treabă, ci practicieni ai softului “eşti mic, tu fă-mă mare!”

Spaţiul de la parter va fi dedicat exclusiv sectoriştilor. Ghişee la nivelul brâului (pentru ca cetăţeanul să stea din nou aplecat) vor fi destinate denunţătorilor. Se va porni cu ajutorul lor la distrugerea duşmanului inventat, adică a celuia care o inteligenţă creativă.

Miliţia gândirii, repusă în dispozitiv

Miliţia gândirii, reînfinţată, va avea şi un ghetou la subsol, unde largi duşuri fi vor încolonate special pentru spălarea creierelor care nu vor să se predea.

Totul va fi coordonat de Unitatea Specială din Pădurea în care Scufiţa Roşie va fi doar porecla jăndarului, învelit în scoarţă de copac, pentru un mai bun camuflaj.

Se va experimenta noul mayor-borg!

Manevra pădurilor e ghilotină curată pentru normalitate. Un Nicuşor Dan primar ar fi o predare la cheie a metropolei universului distopic, creat de maleficele minţi ale globalismului caviar.  

De ce e rău globalismul caviar? Pentru că tulbură minţile nevinovate şi orchestrează false teme, pentru a parazita spaţiul public, astfel încât marile manevre, oneroasele învârteli, să nu fie văzute. 

 

Marius Ghilezan
Marius Ghilezanhttp://mariusghilezan.ro/
Marius Ghilezan scrie la “România liberă” din anul 1991. Este reporterul care i-a deconspirat pe celebrul Căpitan Soare, pe Omul Negru de la Rahova, pe Aurel Moiș, “călăul din Christian Tell,” fost torționar comunist, care a trimis șapte țărani din Apateu la moarte, pentru că au refuzat să intre în colectiv. A publicat celebrele stenograme ale întâlnirii lui Mihail Gorbaciov cu Nicolae Ceaușescu. A fost primul jurnalist român post-decembrist care a stat de vorbă cu președintele SUA. Este autorul a nouă cărți.
Cele mai citite

Se dezumflă balonul Green Deal!

În România, nu se vorbește deloc despre eșecul reuniunii miniștrilor de mediu din UE, cu privire la adoptarea Legii pentru Refacerea Naturii. Deși grupul...

Sectorul turistic se așteaptă la un 2024 puternic, analiză

Turismul internațional este așteptat să recupereze în 2024 pe deplin scăderile din timpul  pandemiei, estimările inițiale indicând chiar o creștere de 2% peste nivelurile...

Copilul tău și-a pierdut pofta de mâncare? Iată ce trebuie să faci!

Lipsa de apetit la copii reprezintă o problemă comună, care adesea îngrijorează părinții. Este esențială o abordare atentă și informată pentru a identifica cauzele...
Ultima oră
Pe aceeași temă