7.9 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăOp & EdOpiniiModernizarea școlilor, vorbe, nu fapte!

Modernizarea școlilor, vorbe, nu fapte!

Anul acesta, nu se pune problema organizării serbărilor în școli, dar, acolo unde se dorește și, mai ales, unde se poate, pot fi organizate serbări online.

Copiilor nu le trebuie luată emoția recitării unei poezii Moșului sau de a cânta un colind alături de colegii lor.

În această perioadă, extrem de tulburătoare pentru copii, o astfel de serbare poate însemna foarte mult.

Nu am văzut însă niciun fel de recomandare în acest sens din partea celor care conduc învățământul românesc.

Este ușor de înțeles și de ce ministrul Educației nu a spus nimic despre serbări de Crăciun online: ca să nu stârnească din nou furia celor nemulțumiți de lipsa echipamentelor necesare desfășurării orelor de curs prin internet.

Mai bine, decât să ne mai scoată doamna Anisie o perlă, de genul elevii fără curent electric se pot uita la televizor.

La evenimentul de lansare în dezbatere publică a strategiei de digitalizare a Educației, ministrul a evitat chiar să răspundă la întrebările legate de elevii care nu au internet sau chiar curent electric acasă.

Ne-a răspuns însă un secretar de stat: o să fie bine, ca să nu fie rău.

Despre strategia de digitalizare nu am ce să precizez prea multe, din simplul motiv că școala românească s-a tot confruntat cu strategii mai mult sau mai puțin bune, dar care au rămas, în proporție covârșitoare, doar pe hârtie.

Având în vedre că doamna Anisie se află în ultimele zile de mandat, nu avem motive să acordăm mare atenție acestui bla bla.

Școala românească are nevoie urgentă de acțiuni ferme pentru digitalizare, nu de strategii.

Cadrul legal există de mult, doar că nu a fost aplicat.

Guvernanții nu trebuie să reinventeze roata, ci doar să respecte Legea Educației și să facă ceea ce îi doare cel mai mult: să investească în acest domeniu.

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Belgia și Cehia vor ca UE să dea noi sancțiuni împotriva influenței Rusiei în viitoarele alegeri europene

Belgia şi Cehia cer ca Uniunea Europeană să adopte noi sancţiuni pentru a contracara influenţa Rusiei în viitoarele alegeri europene, după ce mai multe...

Bătălia pentru București – de la trivializare, la concept

Alegerile locale din București sunt importante pentru că dau trendul politic pentru celelalte competiții electorale ale anului în curs. Cătălin Cârstoiu pare a rămâne...

Un cutremur cu magnitudinea inițială de 6,4 grade pe Richter a lovit sudul Japoniei

Un cutremur cu magnitudinea preliminară de 6,4 grade a lovit miercuri seara sudul Japoniei, a anunțat Agenția Meteorologică Japoneză, citată de Reuters, conform stiripesurse.ro. Epicentrul...
Ultima oră
Pe aceeași temă