Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Ministrul s-a trezit în zadar

Laurențiu Mușoiu Actualizat: 03.05.2020 - 23:31
Laurențiu Mușoiu

În continuare, rămânem cu senzația că Ministerul Educației și Cercetării rămâne cu un pas în urma tuturor.

Share

Șefa de la Educație, Monica Anisie, într-o ieșire publică timidă, culmea, la postul de televiziune la care ar trebui să nu aibă nicio emoție, deoarece succesul Guvernului Ludovic Orban ar trebui să fie garantat, pentru satisfacerea politicii companiilor familie, s-a bâlbâit din nou, așa cum, din nefericire, ne-a obișnuit.

Acestea, doar pentru a anunța, culmea, cu nesiguranță, că începutul anului școlar/universitar 2020 – 2021 ar putea fi amânat.

Vorbim despre un lucru evident, de multă vreme, pentru întreaga societate românească, mai puțin pentru membrii Guvernului.

Este explicabilă însă această prestație jalnică a celor aflați la conducerea Învățământului.

Evident, după atât de multe înșfăcări de urechi ministeriale prestate public de președintele Klaus Iohannis, orice membru al Cabinetului Ludovic Orban tremură și nu doar în discursurile publice.

Să fim mulțumiți măcar că vicepremierul Raluca Turcan a fost redus la tăcere de colegii din PNL, după numeroasele idei năstrușnice emise – înghețarea anului școlar etc – și acum are dreptul de a mai răspunde prezent, când Ludovic Orban strigă catalogul în Executiv.

Realitatea este însă dramatică.

Dacă, până acum, ne plângeam că avem un sistem educațional insuficient, în prezent, ne aflăm, în mare măsură, în fața unuia inexistent.

Într-un minister lipsit de date din teritoriu, mulțumită unor directori obișnuiți să-și completeze orele de somn la birou, de foarte mulți ani, doamna Anisie și armata sa de consilieri vorbesc despre soluționarea problemelor, din toamnă.

Slabe șanse, dar măcar șefa învățământului admite că nu au existat pregătiri și că acest an școlar este sacrificat.

Comentarii

loading...