Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Ministrul Laufer predă o lecție de curaj și patriotism clasei politice românești!

Marian Garleanu Actualizat: 07.12.2017 - 09:55
Marian Garleanu

Ilan Laufer, ministru în Guvernul Tudose, a făcut recent o declarație pe care chiar el a consi­de­rat-o ca fiind „una dură“.

„Îndrăz­nesc chiar acum să‑mi asum o declarație dură. În clipa în care Departamentul de Stat american îți transmite un asemenea mesaj înseamnă că, oarecum, în relație cu tine își permite să facă acest lucru. Este ca într-o relație interumană. Dom’le, tu ești fratele mai mic, ia ai tu grijă că nu știu ce ai făcut...
Eu consider că suntem cel mai important aliat regional al SUA. Sărbătorim anul acesta 20 de ani de parteneriat strategic. Asigurăm securitatea estică a Uniunii Europene, deci foarte multe aspecte importante. Am participat activ în teatrele de operațiuni din Irak și Afganistan și sunt convins că pentru noi SUA sunt cel mai important aliat“, a afirmat ministrul Laufer. 

Și acesta e doar preambulul. D-abia acum vine lovitura.

„În ultimii 15 ani, România nu a știut sub nici o formă să-și prezinte unitar inte­resele de politică externă și aici am ajuns. Nu suntem respectați la adevărata noastră valoare tocmai din cauza acestei situații. În ultimii 10-15 ani nu a existat o unitate în ceea ce înseamnă prioritățile României asupra politicii externe, ceea ce nu o să se întâmple niciodată în Israel. Clasa politică din Israel se poate certa, există lupte politice, dar când vine vorba de securitatea națio­nală și de interesele economice ale țării nu o să vezi așa ceva. Se pot certa până la bătaie, dar apoi ies ca și cum ar fi frați.“ 

În condițiile în care foarte puțini politicieni români mai cred în electoratul care i-a trimis în Parlament, cu atât mai puțin în poporul român, șfichiul politic al ministrului Laufer este cu atât mai aspru. Ilan Laufer ne spune un lucru pe care-l știm toți, dar nu vrem să-l recunoaștem:  americanii ne țin la marginea democrației lor din cauza neputinței noastre! Mai toți aliații strategici ai SUA au liber la vize în patria lui Lincoln. România – principalul aliat regional – stă la coadă că e „fratele mai mic“. Cu toate că oștenii români au dat importante jertfe pe câmpurile de luptă din Irak, Afganis­tan etc. alături de colegii lor americani. La fel e și cu mult promisele investiții ame­ricane de miliarde și mi­liarde de dolari care vin la fel cum au venit și americanii așteptați de… bunicu’! Ca să nu mai vorbim de aplicarea nuanțată a legii… NUMAI CU RESPECTAREA DREPTURILOR OMULUI!

Și aici ministrul din Guvernul României pune punctul pe rană: „Nu suntem respectați la adevărata noastră valoare tocmai din cauza acestei situații“. Adică din cauză că „nu știm să ne reprezentăm unitar interesele de politică externă“!

Cu alte cuvinte, clasa politică românească nu vorbește aceeași limbă când e vorba de politica externă. Și mă întreb: cine să vorbească aceeași limbă? Ludovic Orban, care are dosar penal la Înalta Curte, sau Liviu Dragnea, aruncat deja la rechini? Madame Clotilde – ce halește sute de mii de euro anual pe un contract EADS inexistent, ori Mihai Goțiu, care doarme încă? Ori poate preasfiosul Traian Băsescu, care mai acum un an ame­nința cu jihadul împotriva DNA, iar acum se pupă bot în bot cu procurorii? După ce în prealabil fusese albit în vreo duzină de dosare… penale! Ori poate face „o aroganță“ Micky Mouse del Ponta și vorbește aceeași limbă externă cu Tony Blair?!

Cât despre faptul că în Israel mai întâi politicienii se bat, după care ies ca frații cu aceeași opinie și atitudine, la noi e exact pe dos. Mai întâi se au ca frații, după care se dau în gât într-un iureș total… mai cu seamă la DNA.

Cel mai elocvent exemplu este al măscăriciului național Victor Ponta, căruia i s-au instrumentat vreo două-trei dosare penale. Cotroceniul i-a cerut demisia pe motiv că era penal, el s-a executat întocmai și la timp, cum îi stă bine unui gradat. Ulterior, adică după vreo trei-patru ani, dosa­rele s-au terminat cu NUP pe motiv „că nu există faptele“. Iar el, Micky Mouse, a trecut la turnat în stil mare. Nici femeia de serviciu de la sediul PSD n-a rămas nedenunțată. Bravo Viorele, tu ești viitorul Unității noastre! Și dacă nici Victor Viorel nu știe ce e aia „Unitate“… 

Comentarii

loading...