Ministrul Educației, ruletă rusească la Colegiul Șincai

Laurențiu Mușoiu 18.02.2021 - 00:06
Laurențiu Mușoiu

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, așa cum a promis, a asigurat un protocol instituțional cu Primăria Sectorului 4, pentru continuarea cursurilor în Colegiul Național “Gheorghe Șincai” din București, până la încheierea anului școlar.

Share

Aspectul pozitiv este că pregătirea elevilor, în special a celor din anul terminal, care urmează să suțină examenul național de Bacalaureat, nu va mai fi perturbată.

Într-adevăr, punerea în aplicare a ordonanței prezidențiale privind evacuarea unității de învățământ preuniversitar ar fi afectat, pentru o perioadă nu se știe cât de lungă, cursurile elevilor.

Aceasta, atenție, în contextul în care profesorii și elevii se află într-o cursă contra cronometru pentru remedierea lacunelor ivite în pregătirea elevilor după experiența cursurilor exclusiv online.

În același timp însă, nu vreau să vin cu gânduri rele, dar ministrul Cîmpeanu și-a asumat o adevărată “ruletă rusească”, în contextul evenimentelor recente.

În cazul unui eveniment total nedorit, precum un incendiu (am avut unul de dimensiuni reduse chiar zilele acestea la Universitatea Politehnica din București) sau a unui seism mai puternic, orice deznodământ nefericit în Colegiul “Gheorghe Șincai” va avea repercusiuni grave asupra șefului de la Educație.

Pote că Sorin Cîmpeanu și-a utilizat, neoficial, noțiunile de inginer, pe care ar trebui să le aibă, având în vedere trecutul studiilor sale, și a concluzionat, dar fără să declare public, că respectiva unitate de învățământ nu reprezintă un real pericol, în acest moment, pentru elevi și cadre didactice.

Având în vedere scandalul ce a înconjurat, de vreme bună, acest colegiu, nu e de exclus ca o persoană fără control psihologic la zi să pună la cale un scenariu menit să creeze panică.

La ruleta rusească, de multe ori, se moare din cauza fricii, înainte de glonț.