Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

„Lichidatorii strategici“ ucid orice boare de libertate

Marian Garleanu Actualizat: 29.11.2017 - 16:09
Marian Garleanu

În ultima vreme s-au întețit în România atacurile la libertatea de exprimare și împotriva mass-media care promovează valorile statului de drept și nu ale statului de drepți.

Share

Cotidianul „România liberă“ este unul dintre exem­plele cele mai elocvente în acest sens prin atacurile sistematice ale „lichidatorului“ KPMG. O corporație fără scrupule acuzată de-a lungul timpului de nereguli grave în activitatea sa.

„Timp de circa 14 ani, sume uriașe de bani au fost, în baza contractelor Microsoft, preluate din bugetul diferitelor instituții centrale, prin intermediul directorilor Silviu Hotăran și Ovidiu Artopolescu (ultimul, o vreme, fiind și secretar de stat MCSI, sub patronajul lui Dan Nica, în calitate de ministru), având același partener, în persoana lui Claudiu Florică, ca director D-CON.NET AG și FSC, și cu aceiași cola­boratori de bază din Microsoft, directorii Florin Pletea – toți plătiți prin intermediul Zonko Overseas Ltd. și alte offshore-uri înființate special în acest sens de către Sorin Eftene, director Microsoft, prin intermediul multinaționalei KPMG - un gigant în domeniul consultanței fiscale“, a acuzat fostul mi­nistru Gabriel Sandu într-un interviu pentru „România liberă“.

Corpul de Control Fiscal din Marea Britanie (Watchdog) a descoperit - lucru de altfel recunoscut chiar și de către Rolls-Royce - că în perioada 2010-2013 în timpul auditului KPMG la Rolls-Royce, KPMG ar fi acoperit mitele pe care Rolls-Royce le-a dat partenerilor, în medie 0,029% pe contract. În ianuarie 2017, Rolls-Royce și-a recunoscut vina și a cerut scuze tuturor partenerilor și s-a oferit să plătească 671 milioane de lire sterline pentru „settlement“, mai exact pentru a primi iertare de la procurori și de acu­zațiile care i-au fost aduse. 

Firma de audit și consultanță KPMG a fost amendată de Comisia americană pentru valori mobiliare și burse după ce a semnat auditul unei companii petroliere și de gaze care a supraevaluat anumite active cu mai mult de 100 de ori. Valoarea amenzii este de 6,2 milioane de dolari și penalizează modul în care a fost realizat auditul companiei petroliere Miller Energy Resources, care și-a supraevaluat anumite active de circa 100 de ori, potrivit Financial Times.

Iată numai câteva dintre isprăvile renumitei KPMG care face parte, cică, din Big Four Financial. Ca să nu mai punem la socoteală punerea pe butuci a celei mai mari companii cu capital ro­mâ­nesc în domeniul asi­gurărilor – S.C. Astra Asigurări S.A. În același timp KPMG mai administrează alte câteva companii foste profitabile din media românească. Cu alte cvinte este un fel de supervizor al media aflată în probleme, probleme financiare create artificial.

Și după chipul și asemă­narea ei, compania KPMG a găsit cu cale pe 6 noiembrie să impună ca administrator special al trustului de presă din care face parte cotidianul nostru, pe deputatul independent Remus Borza, condamnat la închisoare cu suspendare într-un dosar legat de Hidroelectrica, gigantul energetic ce i-a fost pus pe tavă de prietenul Victor Ponta și de unde a încasat mai bine de 2,5 milioane de euro sub formă de onorarii.

Păi nici nu se putea ale­gere mai bună, un infractor paznic la lichidarea celui mai vechi și mai credibil cotidian din România! Cum vi  se pare ca acest „infractor“ mondial-corporatist să găsească în România tocmai un infractor pe persoană fizică și nu oricine, ci un tovarăș de luptă al fostului premier Victor Ponta, acum într-o nouă prezentare: denunțător cinstit la DNA pentru oricine mișcă în PSD?!

„Care e diferența dintre libertatea de expresie din România și cea din SUA? Păi în România ești liber să scrii și să spui tot ce dorești. Pe când în SUA ești liber și după aceea!“ Din păcate această anecdotă din perioada comunistă este de actualitate și azi! 

Citește totul despre:

#dosar #kpmg #lichidatori

Comentarii

loading...