9.1 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăOp & EdOpiniiLAGAR AuguSTALIN – noul zeu al neobolşevicilor – pierde dosare

LAGAR AuguSTALIN – noul zeu al neobolşevicilor – pierde dosare

 

Culmea, unicat în lume, liderului PSD i-au dat ani de puşcărie, cu suspendare, ce-i drept, pentru că a îndemnat lumea să iasă la vot. În SUA, probabil cea mai democratică uniune de state din lume, „go to vote“ e o acţiune de abecedar de campanie electorală. Să îndemni şi să recomanzi alegătorilor să voteze e un principiu fundamental.

Aici, pentru că n-a întins bine şoriciul şi nu şi-a îndoit spatele (acum, doar în faţa medicilor n.a.), oamenii sistemului se luptă, la cot cu preşedintele, să-l trimită la închisoare. Nici mai mult nici mai puţin.

De ce o aşa grabă? Ce atâta înverşunare împotriva celor doi, mai urmăriţi decât cometele? Câtă forţă nevăzută, câtă risipă de energie?

Văzând cât de zâmbitori sunt foştii penali, strămutaţi de bine sau de nevoie pe la PNL sau Pro România, măsurându-i roşeaţa din bujori lui Blaga şi pielea trasă după urechi lui Falcă, scrâşnitul din dinţi al lui Ponta şi a altor colegi plecaţi din PSD, probabil dintr-o singură cauză, a strânsului de gât cu dosarele, simţi şi vezi – dacă ai toţi boii bicicletelor acasă – că unii au scăpat. De ce? Pentru că au ştiut, la fel ca Orban, când să îndoaie genunchii şi să-şi cocoşeze spinările. Sistemul i-a scos din dosare şi le-a proiectat o carieră de good-boys. Numai că nu prea multă lume se înghesuie să-i voteze. Şi aici e tot chichirezul luptei sistemului de a-i trimite la haules pe liderii majorităţii parlamentare.

Nu există decât o simplă explicaţie a îndârjirii „justiţiei dependente doar de servicii“: le e teamă de votul popular. Pentru că nu pot aresta alegătorii recurg la metoda scoaterii din cursă cu cătuşele sau cu ameninţarea lor. De gâgă au fost şi acuzaţiile împotriva lui Benjamin Netanyahu. A câştigat alegerile din Israel en-fanfare, cu sprijinul tinerilor conservatori care nu s-au dus după vrejul de fasole, poreclit stâlp al statului de drepţi.

Israelienii n-au stat drepţi, ci au votat drept cu Bibi, spre disperarea paralelilor şi de acolo care nu m-ai pridi­deau cu acuzaţiile împotriva unuia dintre cei mai mari oameni politici ai lumii.

Călin Popescu Tăriceanu, posibil contracandidat al lui Liviu Dragnea la preşedinţie în interiorul coaliţiei PSD-ALDE, a fost întrebat despre anunţul lui Liviu Dragnea că ar candida dacă va avea posibilitatea fizic. Liderul ALDE a răspuns cu o politeţe dezarmantă că după alegerile europarlamentare se va stabili în coaliţie modul în care vor candida la prezidenţiale, el afirmând că îşi doreşte ca liderul PSD Liviu Dragnea „să fie şi să rămână liber“.

Doar sistemul, lins pe părul lui AuguSTALIN şi proţăpit pe sub fusta doamnei, prima doamnă (neurmărită penal) ştie că cel mai bun adversar (vorba lui Valeriu Stoica, fostul preşedinte PNL) e adversarul mort.

Securitatea pare disperată când citeşte propriile sondaje de opinie, mult diferite de cele vânturate de alinii supăraţi pe PSDragnea, din lipsă de qvorum la ofertele de cercetare.

Şi atunci ce face ?Muşcă şi pune judecătorii să decidă mai repede, că li se termină la popotă şi şpriţul şi Damen-valsul. Aici nu mă refer la firma care a pierdut licitaţia pentru Corvete şi era puternic susţinută de un oarecare serviciu de informaţii.

„Încă o clasare de răsunet a DNA. Parchetul anticorupție a închis dosarul în care Vîntu acuza că i-a dat mită un milion de euro lui Tăriceanu pentru numirea lui Liviu Mihaiu guvernator al Deltei“ – titra o gazetă ieri, sub titlul de alertă. Iar vorbesc băieţii codificat ca-n vremurile când prin cotele apelor Dunării transmiteau semnale către serviciile străine?

Nu ştim unde e alerta?Că i-a turnat acum câţiva ani lui Tăriceanu un hârdău în cap, de nici acum nu ştie cine e uneltitorul, mai treacă mergă. Dar să-l acuzi pe un om care a ieşit mai mereu la proteste – cum e Liviu Mihaiu – pentru o faptă care-le nu există, e prea de to(n)t.
Gazeta de pe peretele Unităţii se văicărea nevoie mare că procurorii au ales soluţia clasării, în locul soluţiei de acid, pe care au indicat-o ei laboranţilor cu trese.

N-a fost să fie. Dar totuşi cine va răspunde pentru anii de stres şi de târât tăricenii şi livmihaii prin parchete unde miroase ca la Unitate, zic vocile trecătoare prin locurile de ars şoarecii?

„Așteptam acest moment, nu de drag de Tăriceanu, ci pentru că a existat un dosar făcut cu două luni înainte de alegerile din 2016, în scop electoral, în care am fost victimă colaterală. De-aici încolo încep procesele pe care le voi intenta celor care au conspirat la asta. Nu știu ce bani s-au dat sau s-au luat, și de către cine. Știu că daunele morale pe care le voi cere pentru faptul că mi s-a strigat pe stradă: «La pușcărie!» vor fi mari“, a declarat Liviu Mihaiu pentru Newstandard.news.

Rezistenţii i-au strigat jurnalistului de moravuri grele şi nu numai: „La puşcărie.“ Se vor aduce reparaţii, dar tot statul va plăti, nu amendaţii jăndarilor care zi-lumină rezistă pe banii cui, nu se ştie, dar se bănuie. Păi iar în ciclu electoral? Dosarul s-a clasat, dar oare declasaţii ce vor face când se va închide staborul de panglicari?

LAGAR AuguSTALIN, noul zeu al rezistenţilor, filo-bol­şevici, va primi miercuri ora 18.00 la sediul societăţii civile GDS premiul de merit. Care GDS fu înfiinţată de un alt stalinist notoriu: Silviu Brucan. Profetul poate fi decorat post-mortem, măcar cu ordinul împlinirii. 20 de ani suntem tot noi. Zicea atunci. Şi au trecut 30.

Eu zic că merită să fim în comitetul de primire lui AuguSTALIN!

Marius Ghilezan
Marius Ghilezanhttp://mariusghilezan.ro/
Marius Ghilezan scrie la “România liberă” din anul 1991. Este reporterul care i-a deconspirat pe celebrul Căpitan Soare, pe Omul Negru de la Rahova, pe Aurel Moiș, “călăul din Christian Tell,” fost torționar comunist, care a trimis șapte țărani din Apateu la moarte, pentru că au refuzat să intre în colectiv. A publicat celebrele stenograme ale întâlnirii lui Mihail Gorbaciov cu Nicolae Ceaușescu. A fost primul jurnalist român post-decembrist care a stat de vorbă cu președintele SUA. Este autorul a nouă cărți.
Cele mai citite

PNL l-a demis pe șeful filialei Timiș, Alin Nica, pe motiv că se opune alianței cu PSD

Alin Nica a fost demis din funcția de președinte al filialei PNL Timiș, în urma unei ședințe care s-a desfășurat în ziua de 26...

Pui vopsit, pentru a părea proaspăt. Avertismentul șefului ANPC. FOTO

Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, avertizează, în această dimineaţă, că unele firme vopsesc carnea de pui, pentru a o face să...

Gabriela Ruse, OUT din turneul de la Antalya

Jucătoarea română de tenis Gabriela Ruse a avut o confruntare dificilă la turneul WTA 125 de la Antalya (Turcia), unde a fost învinsă în...
Ultima oră
Pe aceeași temă