Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

La examene... Laser, frate

Laurențiu Mușoiu 17.06.2020 - 00:30
Laurențiu Mușoiu

În unitățile de învățământ din România accesul se face, pe timp de pandemie coronavirus, aproape ca la Pentagon.

Share

La Evaluarea Națională măsurile sunt fără precedent.

Este evident că era nevoie de o sporire a măsurilor care să evite infectarea, dar pare evident că au fost luate, probabil și din cauza presiunii timpului, unele măsuri exagerate și poate au fost uitate unele eficiente.

Toți candidații au fost supuși termoscanării, dar unul singur a fost identificat cu temperatură corporală peste 37,3 grade din cauza unei enterocolite.

Se poate dezbate dacă respectivul candidat a fost sau nu discriminat. Sunt multe aspecte de discutat.

În același timp, acum ne punem întrebarea dacă măsura termoscanării, care a iscat numeroase discuții, este chiar folositoare?

Candidații de la examenele naționale și profesorii corectori sunt nevoiți să se concentreze multe ore, cu masca pe față.

Este un efort evident în plus, în condițiile în care, dacă se respectă distanțarea dintre persoane și normele de igienă, ar putea fi înlocuită cu cea a purtării măștii doar până la așezarea în bancă/la masă/birou și la momentul primirii subiectelor și predării lucrării.

Dacă tot am pictat culoarele unităților de învățământ și am lipit tot felul de mesaje și semne la intrare, puteam să montăm și panouri de plastic transparent pe băncile unde vor scrie candidații.

Ministerul Educației a achiziționat măști sanitare, dar nu a luat în considerare că vizierele ar fi fost mai indicate pentru asistenții de la probele scrise, care stau ore bune în unitatea de învățământ.

În plus, nu s-ar mai fi avut grija că le alunecă masca, în momentul în care împart subiectele sau conduc candidații.

Probabil că factorul financiar a fost din nou cel mai important, când vine vorba de școală, vizierele fiind semnificativ mai scumpe decât măștile, iar școala românească este oricum obișnuită să funcționeze în condiții de recesiune.

Comentarii

loading...