Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Dan Diaconescu: "De ce l-au arestat pe Doru Iuga şi pe Ponta nu?"

Andreea Pocotila 06.07.2011 - 20:59

Dan Diaconescu explică într-un interviu pentru România liberă de ce nu l-a concediat pe angajatul său Doru Iuga, arestat preventiv pentru întreţinere de relaţii sexuale cu minori, şi de ce a acordat doar ...

Share

Dan Diaconescu explică într-un interviu pentru România liberă de ce nu l-a concediat pe angajatul său Doru Iuga, arestat preventiv pentru întreţinere de relaţii sexuale cu minori, şi de ce a acordat doar „câteva ore" de emisie la OTV acestui scandal.

De ce nu vi s-a părut interesant să faceţi un serial, aşa cum procedaţi de obicei, despre scandalul Doru Iuga? Este, totuşi, un caz de pedofilie care a pornit de la uciderea unui copil.

Eu am făcut, când s-a declanşat cazul. Mă rog, câteva ore. Pe urmă, eu nu pot să discut despre un caz despre care nu ştiu absolut nimic. Abia astăzi am intrat şi eu în posesia rechizitoriului şi abia de astăzi o să putem şi noi să analizăm cum facem de obicei.

Eu sunt singurul în România, şi ca partid politic, care cer asasinarea, nu numai castrarea chimică a pedofililor. Eu o să fiu primul care o să-l asasinez pe Doru Iuga dacă e adevărat. Pe de altă parte, eu am fost ameninţat de curând de oameni importanţi din România că o să-mi fie arestaţi toţi oamenii de la OTV. Pe mine nu mai vor să mă aresteze că şi-au dat seama că îmi cresc voturile.

Nefinalizarea dosarelor şi lipsa de informaţii oficiale nu v-au oprit în alte cazuri să faceţi emisiuni.

N-aveam date. Aici nimeni nu vrea să sufle nicio vorbă. Aici toată lumea pune batista pe ţambal. În afară de „directorul OTV", „directorul OTV", care e o mare minciună, nimeni nu spune nimic. Asta cu directorul OTV e o mare făcătură.

Dar pe ce poziţie a lucrat Doru Iuga la OTV?

Noi, la OTV, avem 60 şi ceva de directori şi mulţi n-au niciun angajat în subordine.

Şi de ce se mai numesc directori atunci?

La el, cum se zice, gradul bătea funcţia. Fiind reprezentantul OTV la CNA, în calitate de colaborator al OTV-ului, cum avem noi multe persoane angajate - colaboratori externi, el automat primea ceilalţi reprezentanţi ai posturilor de televiziune la CNA şi erau numiţi directori.

Deci în acte el apare ca director la OTV.

Nu, nu era nici un fel de director, în contractul lui scrie reporter. Dar, repet, ca şi funcţie de reprezentant al postului la CNA, putea să fie asimilat calităţii de director de programe. Dar de aici şi până la a scrie în rechizitoriu că este directorul OTV e cale foarte lungă.

Dar chiar dumnealui a declarat în faţa judecătorului, potrivit presei, că el conduce două televiziuni.

Asta e o altă minciună. Eu am în faţă declaraţia lui în faţa judecătorului şi n-a spus niciodată aşa ceva. Sunt multe minciuni, de la declaraţia lui Naomi (n.r.- celebrul transexual care l-a denunţat pe Iuga), care lipseşte din dosar, până la orice altă implicare. Într-un rechizitoriu de 300 de pagini, numele lui Doru Iuga apare o singură dată, la pagina 57.

Dumneavoastră aţi renunţat la colaborarea cu Doru Iuga? Mai este, în momentul de faţă, angajat ca reporter, cum spuneţi dumneavoastră, la OTV?

Deci era colaborator extern, cum să zic. Mi-e greu să vă explic. Şi până la probarea vinovăţiei lui, rămâne, bineînţeles, în aceleaşi raporturi. Repet, eu o să-l asasinez primul dacă se va dovedi că-i real. Până una alta, neamţul nu-l cunoaşte pe Doru Iuga, acel Scooby (Costel Ţurcanu, proxenet, pe numele căruia există emis un mandat de arestare) nu-l cunoaşte pe Doru Iuga, există două SMS-uri între Doru Iuga şi Adi BMW (n.r. Andrei Staicovici, om de afaceri român, arestat în dosar), din care nu reiese absolut nimic, şi mai există declaraţia a doi tipi, doi fraţi (n.r. unul minor) care spun unul despre celălalt că ştiu că s-ar fi culcat cu Doru Iuga. Fraţii recunosc că fac prostituţie, şi eu nu prea am încredere, de obicei, în martorii ăştia care fac ilegalităţi înainte de a declara ceva.

Dacă vedeta din acest scandal era de la o altă televiziune, cât timp şi spaţiu de emisie i-aţi fi acordat?

La fel de puţin spaţiu pentru că pe mine nu mă interesează să stau la fundul oamenilor. Din câte ştiu, sunt foarte mulţi politicieni importanţi care au apucăturile astea.

La cine vă referiţi? Numiţi-i, dacă aveţi probe că ar fi implicaţi în cazuri de pedofilie.

Mă refer la oamenii care ocupă primele topuri la încrederea populaţiei în ei. Chiar şi în dosarul ăsta, un fost senator PRM. Nu s-a dat niciun titlu cu un senator care face şi drege, toată lumea titrează „directorul OTV", şeful OTV, mâna dreaptă a lui Diaconescu. De ce l-au pus pe Doru Iuga în coada acestui dosar şi au dat titlul dosarului cu el, rămâne de aflat.

Înainte de acest scandal, ştiaţi ce orientare sexuală are Doru Iuga, aţi auzit vreodată zvonuri că ar fi implicat chiar în cazuri de pedofilie?

Nu. Vă reamintesc că Doru Iuga a făcut o logodnă cu Meleck Amet (n.r. fost fotomodel înainte de '89), unde eu eram invitat special, şi nunta urma să fie transmisă în direct la OTV. Mă rog, între timp Meleck Amet a murit, Dumnezeu s-o ierte. Pe urmă, Doru Iuga avea o prezentatoare la OTV, acum câţiva ani. Deci cum să mă gândesc la aşa ceva?

Cum se face că sunt atâtea dosare penale în OTV - şantaj, pedofilie? Ce se întâmplă?

Ei au socotit că orice arestare a mea mă face să urc în sondaje, şi atunci mi-au spus în faţă că-mi vor aresta toţi oamenii, până la ultimul. Cine ştie pentru ce, unu' că merge pe roşu, altul că bea prea mult, altul că-şi iubeşte prea mult soţia sau amanta. Fiecare are o vulnerabilitate şi probabil c-o să-i aresteze pe fiecare pentru ceva. Eu nu ştiu de ce nu a fost arestat Victor Ponta, el a fost implicat oficial într-un dosar cu minore. De ce l-au arestat pe Doru Iuga şi pe Ponta, nu? Şi, la Iuga, se vorbeşte de pedofilie, dar în dosar apare oficial că e vorba de minori, nu de pedofili. Pedofilia e sub această vârstă, cu mult.

Când aţi vorbit cu Doru Iuga ultima dată?

Anul trecut pe vremea asta.

Atât de demult?

Da. Nu uitaţi că aveam interdicţia să mai vorbesc cu el pentru că era urmărit într-un dosar penal alături de mine. Într-un dosar hilar, în care eu aş fi luat 25 milioane de euro de la fabrica Ursus. Nici nu valorează atâta ca fabrica. În baza acestui dosar se urmăreau dosarele noastre, fiindcă ei nu aveau modalitatea de a ne urmări telefoanele. După scandalul în care eu am fost arestat, au fabricat un dosar aiuritor în care ni se urmăreau nouă telefoanele.

Acum, că aveţi acces la rechizitoriu, veţi face emisiuni despre acest scandal?

Am vrut să facem de astăzi (n.r. ieri), dar pentru că s-a amânat dosarul pentru că unul dintre inculpaţi a fost bătut greu de poliţişti - după cum susţine familia lui - bine, poliţia zice că a alunecat pe gresie, la duşuri, în închisoare. Eu nu prea am văzut gresie în închisoare când am stat, dar, în fine.

Când aţi primit aceste ameninţări?

Când am refuzat să fac o alianţă politică cu cineva.

Cu cine?

Nu pot să vă spun, vă daţi seama. Daţi-mi voie să păstrez pentru ultimele zile ale alegerilor toate informaţiile astea. Că altfel o să le uite oamenii până la alegeri.

Mai doriţi să ne spuneţi ceva, poate ceva ce nu v-am întrebat?

În premieră pentru dumneavoastră, Doru Iuga primisie o citaţie în acest dosar pentru a se prezenta la o secţie de poliţie pentru joia trecută. Şi închipuiţi-vă cine-l mai cita şi de ce, dacă el a fost arestat la ora 6 dimineaţa, joi?

Dumneavoastră de unde ştiţi de această citaţie, dacă spuneţi că n-aţi mai vorbit cu Doru Iuga de anul trecut, pe vremea asta?

Simplu. Când a fost primită, Doru Iuga a anunţat departamentul juridic al OTV.

Ultima apariţie a lui Doru Iuga la OTV când a fost?

Acum câteva luni, pe tema Monica Columbeanu.

Cu toate acestea, nu aţi mai vorbit cu el de anul trecut.

Repet, eu nu stau la fundul angajaţilor şi nici măcar timp n-am să vorbesc cu ei. Pe mulţi dintre ei nici nu ştiu cum îi cheamă. Am, totuşi, 400 de angajaţi. Şi Doru Iuga era undeva, în ierarhia asta, pe poziţia 60. Deci nici vorbă de numărul unu în OTV.  

Citește totul despre:

Comentarii

loading...