Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Hardurile depășite care procesează destinul școlii

Laurențiu Mușoiu 10.09.2020 - 01:30
Laurențiu Mușoiu

Pe măsură ce începutul noului an școlar se apropie, este tot mai evident că autoritățile nu doar că nu sunt pregătite, dar trăiesc într-o realitate proprie, în care au impresia că totul este roz și nu e nevoie de nicio schimbare.

Share

Primul mesaj ridicol de optimist vine chiar de la șeful Guvernului, Ludovic Orban, care, după eșecul licitației pentru achiziționarea de 250.000 de dispozitive digitale conectate la internet, înregistrat de Ministerul Educației și Cercetării, care nu a reușit să primească nici jumătate din această cantitate, premierul vorbește acum de bani pentru 500.000 de tablete electronice, sumă ce este pusă la dispoziția autorităților locale.

Cu alte cuvinte, când nu ai fost capabil să cumperi o cantitate redusă, în trei luni, vei reuși să achiziționezi una dublă, în câteva zile.

Fie premierul Ludovic Orban a fost plecat în concediu într-o altă dimensiune, fie, în contextul alegerilor locale, vorbim de o nouă armă de campanie: sacrificând din nou învățământul, vor putea fi arătați cu degetul primarii care nu au vrut să cumpere tablete pentru elevi sau, în cealaltă situație, li se oferă aleșilor locali niște bani pentru pomeni electorale.

Dacă vă faceți griji că elevii și profesorii nu sunt pregătiți pentru anul școlar 2020 – 2021, observați cât de relaxată este șefa Învățământului, Monica Anisie, care, după cum a recunoscut chiar ea, nu știe nimic în acest moment!

Monica Anisie a recunoscut, răspunzându-i unui cadru didactic, în direct la Digi24, că nu știe, în acest moment, cum le va preda elevilor săi, din 14 septembrie.

Ministrul Educației este însă la fel de optimist ca premierul Orban: ce atâtea pregătiri, o rezolvăm la fața locului și dacă nu o rezolvăm, nu sunt motive de panică, închidem iarăși școlile.

“Şi eu mă gândesc cum anume aş putea să îmi ţine lecţia, începând cu data de 14 septembrie, la elevii mei”, a spus Monica Anisie.

Trebuie să-i fim recunoscători că măcar se gândește.

Probabil că este nevoie de un procesor mai performant însă, deoarece soluționarea acestei ecuații durează deja de jumătate de an.

Singura noutate vine de la Ministerul Afacerilor Interne, unde, după imaginile cutremurătoare cu acte de violență în rândul copiilor, a semnat un ordin pentru înființarea “Poliției Siguranța Școlară”.

Măsura, dacă este gândită logic, ceea ce nu pare să se întâmple, în acest moment, ar putea fi una benefică.

În primul rând, trebuie să sperăm că această nouă poliție, nu va fi la fel de nepăsătoare precum cea națională sau cele locale, în jurul unităților de învățământ.