16.6 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăOp & EdOpiniiHarababura anunțată la Evaluarea Națională

Harababura anunțată la Evaluarea Națională

Perspectivele pentru continuarea anului școlar 2020 – 2021 nu sunt însă promițătoare.

După un plan deja trasat, anul școlar va continua sub același semn, al incertitudinii, aspect ce poate afecta drastic viitorul actualei generații de școlari.

Anul 2021 anunță o mare provocare pentru absolvenții de clasa a VIII-a, cei care trebuie repartizați în învățământul liceal și în cel profesional.

Evaluarea Națională, examenul de la sfârșit de gimnaziu, va reprezenta o provocare și mai mare, față de anii precedenți.

Acest examen era programat să conțină și mai multe probe, din Fizică și din Chimie, dar, ministrul Monica Anisie a reușit măcar să realizeze că, după doi ani de învățământ aproape compromiși, pentru foarte mulți elevi, nu mai e cazul să complici și mai mult situația absolvenților de clasa a VIII-a.

Nu trebuie să uităm că elevii care se vor afla în 2021 în fața Evaluării Naționale sunt generația de sacrificiu, cei care, în fiecare an de studiu, până la încheierea ciclului gimnazial au avut manuale foarte târziu, dacă le-au avut.

Inclusiv sub conducerea doamnei Anisie, manualele pentru clasa a VIII-a, la materii foarte importante, precum Limba și literatura română (materie de probă scrisă la Evaluarea Națională) au ajuns în depozitele de carte ale inspectoratelor școlare din teritoriu, abia acum câteva zile.

Acest lucru înseamnaă că elevii nu vor avea manualele de Moș Crăciun, deoarece școlile sunt închise, și pot spera că vor avea cărți pentru materia de examen abia în semestrul al doilea (o notă de optimism).

De menționat că materiile pentru probele scrise din cadrul Evaluării Naționale au, evident, și noi programe, că nu zadarnic au fost, teoretic, oferite și noi manuale elevilor.

Acum, ministerul Educației organizează ședințe online de instruire a profesorilor, pentru noile programe.

Crect, mai bine mai târziu, decât niciodată și mai bine pe YouTube, decât deloc.

Evident, ca de fiecare dată, conducerea Ministerului Educației nu are nicio vină pentru harababura creată și a acționat exemplar.

Felicitări!

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Colliers: Numărul locuinţelor vândute în Bucureşti, în creştere cu 18% în primul trimestru din 2024

Piaţa rezidenţială a început anul 2024 în forţă, cu un prim trimestru încheiat cu o creştere de 18% a numărului tranzacţiilor cu apartamente în...

De ce să alegi călătoria cu autobuzul sau autocarul de la Bucureşti la Chişinău?

Călătoria cu autobuzul sau autocarul de la București la Chișinău poate fi o opțiune excelentă pentru cei care caută o modalitate confortabilă și accesibilă...

Rusia ar putea ataca Polonia dacă NATO ar aduce acolo arme nucleare

Rusia amenință că va ataca o țară membră a Alianței Atlanticului de Nord (NATO). Vice-ministrul rus de Externe a spus că acest lucru se...
Ultima oră
Pe aceeași temă