20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăOp & EdOpiniiGreu de aflat care profesori se vor vaccinați anti-COVID

Greu de aflat care profesori se vor vaccinați anti-COVID

Conducerea Ministerului Educației și reprezentanții Guvernului Florin Cîțu au susținut că sondajele realizate de sindicatele din sistemul de învățământ preuniversitar, referitoare la disponibilitatea cadrelor didactice de a se vaccina împotriva noului coronavirus, nu sunt relevante, pentru că nu ar fi fost realizate pe eșantioane mari, reprezentative.

Iată însă că sondajul realizat de Ministerul Educației, prin intermediul inspectoratelor școlare din teritoriu, confirmă rezultatele sondajelor realizate de sindicaliști: majoritatea cadrelor didactice din învățământul preuniversitar nu vrea să îi fie administrat vaccin anti-COVID-19.

Este adevărat că Ministerul Educației nu a reușit încă să adune părerile tuturor dascălilor și din acest motiv a ajuns să extindă perioada de sondare.

Nu putem însă neglija eterna dorință a directorilor de școli de a furniza doar informații pe placul inspectoratelor și a conducerii ministerului de resort, ceea ce ne-ar conduce la ideea că unitățile de învățământ preuniversitar nu ar fi raportat încă toate răspunsurile negative legate de vaccinare, trecându-le momentan în categoria persoanelor care nu au fost interogate, sperând că îi pot răzgândi pe dascăli.

În același timp, trebuie să luăm în considerare că sondarea cadrelor didactice s-a realizat, în cele mai multe cazuri, prin formulare ce trebuiau completate online.

Faptul că foarte multe cadre didactice nu au reușit încă să răspundă la chestionarele transmise prin intermediul internetului confirmă încă o dată dezastrul din perioada în care școala românească a fost trecută în mediul online.

În aceste statistici, o pondere semnificativă o are personalul auxiliar din învățământ (femei de serviciu, fochiști, mecanici, paznici), dar vorbim și de multe cadre didactice de predare, care se opun vaccinării, iar acestea sunt formatori de opinie pentru comunitatea școlară: personal auxiliar, elevi, părinți etc.

Concluzia tuturor sondajelor: campanie de informare costisitoare și ineficientă a Guvernului.

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Șeful armatei estone vrea dublarea bugetului apărării de 3% din PIB

Comandantul armatei estone, generalul Martin Herem, a susţinut joi că ţara sa, ce deja are un buget al apărării de circa 3% din PIB,...

Coreea de Nord l-a primit pe șeful spionajului rus

O delegație a Biroului de Informații Externe al Rusiei a vizitat capitala nord-coreeană Phenian între luni și miercuri și a discutat despre stimularea cooperării...

O femeie de 31 de ani a fost reținută pentru efectuarea repetată de intervenții chirurgicale estetice minim invazive

O femeie în vârstă de 31 de ani a fost reţinută pentru 24 de ore, urmând să fie prezentată magistraţilor cu propunere legală, pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă