8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăOp & EdOpiniiEuropa trece la un nou lockdown. Noi ţinem alegeri

Europa trece la un nou lockdown. Noi ţinem alegeri

Şase state de pe bătrânul continent se pregătesc să se închidă. Mai aspru decât Italia în luna martie.
Administraţia de la Bucureşti nu e preocupată decât de ciuma roşie, nu de cea veritabilă care înfricoşează, decimează şi creează panică.
În curând, restaurantele, terasele, barurile, teatrele din Germania vor rămâne închise pentru toată luna noiembrie.

Ne apropiem de 6.500 de noi cazuri pe zi

Coronavirusul face ravagii. Peste 16.000 de cazuri noi pe zi, doar la nemţi. Cancelarul Merkel a discutat deja cu Emanoil Macron ce e de făcut pentru a se evita blocajul sistemului ATI.
Noii paşi pe care-i vor intreprinde Spania şi Italia sunt mai duri decât în primăvară, pe măsură ce al doilea val creşte, notează Reuters.
Urmează noi restricţii.
Paşii de la Bucureşti sunt alţii. “Pas cu pas,” vorba preşedintelui. Spre victoria finală. În alegeri, nu contra coronavirusului.
Un blocaj, asemenea celor şase state UE, -ar îndepărta visul lui Iohannis de a avea şi Parlamentul său.
Noi restricții se vor impune şi în alte țări europene, precum Belgia și Cehia.
Dacă Parisul vrea un lockdown dur, Berlinul unui light.
Ludovic Orban persiflează: “Trebuie introdus oxigen. Ce mare filosofie?”

Cancelarul se teme de revolta maselor

În acelaşi timp, România e pe primul loc la numărul deceselor cauzate de COVID-19. Preocuparea e, nu-i aşa, pentru victoria finală. În alegeri, desigur.
Cei doi grei ai politicii europene, Merkel şi Macron, se gândesc de două ori până decid o dată.
Conform presei germane, Cancelarul vrea să evite revoltele populare.
După anunţul că urmează blocajul, acţiunile companiilor europene au scăzut dramatic la bursele internaţionale, notează Bloomberg. Indicii majori s-au depreciat cu 3%.

PSD a depăşit PNL în sondaje, degeaba

Pas cu pas, procentele electorale ale PNL rămân aceleaşi. Oricum, ideea e că trebuie să se ţină alegerile, STS-ul are grijă de voturile românilor. Amintirea “victoriei” lui Clotilde va rămâne veşnică pe strada mea din Bucureşti, locul în care nimeni n-a votat-o, dar deh, la socoteală a ieşit “cum trebuie.”
Începând de vineri, ţara soră, Franța, va intra într-un blocaj la nivel național, doar școlile și afacerile esențiale rămânând deschise până la 1 decembrie, în timp ce în Germania, noile restricţii vor închide restaurante, baruri, săli de sport și spații culturale, precum teatre, pentru o lună, dar vor rămâne deschise școlile și magazinele.
Criza din martie nu prefigura contagiunea din octombrie, este de părere un comentator “The Lancet”.
 
 
                                                           
 
 Vocile lumii:
“Am decis că este nevoie ca începând de vineri să fie reinstituită carantina pe întreg teritoriul naţional. Şcolile vor rămâne deschise, munca va putea continua, centrele pentru vârstnici vor putea fi vizitate. La fel ca în primăvară, veţi putea ieşi din case pentru a merge la lucru, pentru a merge la medic, pentru a oferi asistenţă unui apropiat, pentru a merge la cursuri sau pentru a lua aer în apropiere de casă. Revenim la declaraţiile pentru părăsirea domiciliului. Barurile şi restaurantele rămân închise”, a declarat Emmanuel Macron, potrivit presei franceze.
 

Românii ştiu că din 7 decembrie şi ţara noastră se va alinia restricţiilor, dar preşedintele are nevoie de alegeri parlamentare
                     
 
Iohannis vrea toată puterea
 
Spitalele europene se umplu într-un ritm alarmant, însă, rata mortalității pe timpul acestui val este semnificativ mai mică decât prima, datorită vârstei medii mai scăzute a pacienților și a unor protocoale de tratament mai bune pentru cei spitalizați, susţine corespondentul “The New York Times” din Europa.
Presa mondială fierbe. Sunt dedicate pagini întregi flagelului. Pas cu pas lumea se închide. Doar America e în flăcările mujahedinilor ordinului globalist.
Ciudat sau bine orchestrat, U.M.-urile de presă din România nu tratează nici măcar tangenţial subiectul la zi.

CTP a reuşit performanţa de-al umaniza pe Patriarh

Analiştii au o singură problemă: cum să-l execute pe Patriarh. Ayatolach-ul presei cu epoleţi, CTP, l-a făcut şarlatan. E semn că Pădurilor unite cu preşedinţia nu le convin ieşirile în decor ale celor care deţin prea multă libertate.
Modul cum se raportează jurnaliştii de externe din România la criza mondială demonstrează, încă o dată, obedienţa faţă de sistemul Iohannis.
A zis Jupânul că vrea alegeri? Nici PSD nu mai zice pâs.
Angela Merkel, citată de Reuters, a spus: „sistemul nostru de sănătate poate face față acestei provocări și astăzi, dar la viteza de răspândire a infecțiilor, în câteva săptămâni, se va ajunge la limita capacităţii”.  
Ministrul de finanțe al Germaniei, Olaf Scholz, a postat pe Twitter: „Noiembrie va fi o lună a adevărului. Numărul tot mai mare de infecții ne obligă să luăm măsuri dure pentru a sparge al doilea val.”
La Bucureşti e liniştea de dinaintea furtunii

Românii, care nu sunt simplii purtători de creier, ştiu că din 7 decembrie şi ţara noastră se va alinia, dar cu enorme costuri de vieţi omeneşti şi de consum a ultimelor rămăşiţe de energie a corpului medical din Linia 1.
Oricum, aceştia votează cu liberalii, dacă sunt de-o anumită vârstă, sau cu USR-PLUS, dacă sunt mai rezidenţi la minte şi mai neliniştiţi la emoţii.
În ecuaţia votului din 6 decembrie nu mai contează, în mintea lor, PSD-ul care le-a dat salarii, aproape de cele occidentale.

Ce e rezilienţa, Herr Iohannis?

Se uită morţii, darmite binefăcătorii şi de aici tot complexul mediocrităţii care susţine plenar “rezilienţa” fizicianului care nu rezistă la torsiunea unei opoziţii de forţă.
Suntem ca francezii republicii de la Vichy, colaboraţionişti, cu mici excepţii, persoanele de faţă se exclud.
Daţi-i toată puterea lui Iohannis şi pregătiţi-vă de o cură de slăbire. Răii îi spun austeritate, plăcuţii domnului Iohannis, terapie prin rezilienţă, aşa cum a postulat-o însuşi şeful statului. Încă mă întreb, profesorul de fizică ştie în ce mecanică a fluidelor s-a băgat?
 
 

Marius Ghilezan
Marius Ghilezanhttp://mariusghilezan.ro/
Marius Ghilezan scrie la “România liberă” din anul 1991. Este reporterul care i-a deconspirat pe celebrul Căpitan Soare, pe Omul Negru de la Rahova, pe Aurel Moiș, “călăul din Christian Tell,” fost torționar comunist, care a trimis șapte țărani din Apateu la moarte, pentru că au refuzat să intre în colectiv. A publicat celebrele stenograme ale întâlnirii lui Mihail Gorbaciov cu Nicolae Ceaușescu. A fost primul jurnalist român post-decembrist care a stat de vorbă cu președintele SUA. Este autorul a nouă cărți.
Cele mai citite

Sorin Grindeanu, la Abu Dhabi: „România îşi doreşte expertiză şi finanţare din partea Emiratelor Arabe Unite”

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a discutat, joi, la Abu Dhabi, despre extinderea parteneriatului dintre România şi Emiratele Arabe Unite, ţara noastră dorind...

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...

Nicu Ștefănuță a depus plângere la CNCD împotriva preotului Nicolae Tănase, din cauza declarației revoltătoare la adresa femeilor abuzate sexual

Europarlamentarul independent Nicu Ștefănuță, vicepreședinte al Grupului Verzilor din Parlamentul European, a depus o plângere la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) împotriva preotului...
Ultima oră
Pe aceeași temă