12.8 C
București
luni, 18 martie 2024
AcasăSpecialZiaristii turmentati

Ziaristii turmentati

Ma aflam la bordel cand am vazut-o pentru prima oara beata pe Monica Macovei. Eram acolo pe cheltuiala ziarului “Azi”, in care tocmai citeam descrierea precisa a bordelului condus de Doina Cornea, la Paris. A doua oara am vazut-o pe numita Macovei manga de beata pe cand citeam in “Adevarul” despre minerii care scoteau droguri cu lopata din sediul PNT. Pe urma am vazut-o pulbere pe impricinata, saptamanal, ajutat de “Romania Mare”. Cum apareau stiri despre Constantinescu milionar in dolari si Nastase homosexual, cum se infatisa si Monica Macovei cu sticla in mana!
Nu m-am mirat sa o gasesc pe Monica Macovei beata pe prima pagina a “Evenimentului Zilei”. Era timpul. In aceeasi zi, Guvernul era pandit de o motiune de cenzura pe motiv ca indrazneste sa forteze reforma justitiei. Mafia tribunalelor urma sa se loveasca de Europa. Riscam sa devenim, aproape, un stat de drept. Ceva trebuia facut. Asa ca au imbatat-o pe Macovei.
Felicitari, “Evenimentul Zilei”! Ati reusit sa spuneti “Azi”, “Adevarul” din “Romania Mare” de ieri. De la vest de alti analisti de toata ziua de pe toate ecranele tocmai venea un curent de bun-simt. L-ati scos din priza. Ziaristi tineri si cuminti au stat langa ostatici si au informat cititorii fara sa cedeze la intoxicari. I-ati facut de ras. Un articol despre Monica Macovei, beata la Costinesti, nu atat din alcool, cat din “surse sigure”, a impins onoarea parelnica a presei romane acolo de unde abia incepuse sa se ridice: la fund, intre gunoaiele sufletesti din care se hranesc obraznicia si aroganta lui Plesita.
Cu incepere de miercuri, 22 iunie, Monica Macovei, ministru al Justitiei, a fost batjocorita in grup de un grup de presa. Grupul Ringier a clarificat astfel, cu pretul unei investitii in Romania, diferenta intre coruptia in varianta politica si coruptia in varianta scrisa, de presa: nici una. Pe ce se bazeaza rigurosul articol in care “Evenimentul Zilei” a descoperit betia Monicai Macovei? Pe legea negatiei si pe puterea defaimarii. La un loc, ele dau arma nihilista pe care jurnalistul roman o confunda cu puterea presei. Legea negatiei spune: nimeni nu poate dovedi ca Monica Macovei n-a fost beata la Costinesti. Corect. E de adaugat: nimeni nu poate dovedi ca Monica Macovei nu e agent comunist, neonazist sau sef de organizatie secreta pedofila. Aici intervine puterea nemuritoare a defaimarii: oricat de groasa calomnia si oricat de clara dezmintirea, tot ramane ceva.
A fost Monica Macovei beata? Intrebarea e cu totul alta: cat de treaz e “Evenimentul Zilei”? Ziarul care a aruncat la gunoi talentul si echipa construita de Cornel Nistorescu sufera de acea forma de trezie care face ravagii in Romania. In aceasta stare de luciditate negativa, alcoolul nu are rol. Nicolae Vacaroiu e plin de pete pe suflet. Unele, probabil, penale. Insa respectul pe care stie sa-l arate unui pahar cu votca nu e un defect si nici o problema nationala. Sa nu uitam: Ion Iliescu si, inaintea lui, Nicolae Ceausescu sunt modele de abstinenta. Diferenta intre betie si trezie are sens doar cand masoara distanta intre luciditate si fanatism, curaj si nechibzuinta, respect si urzeala. Din toate aceste motive, “Evenimentul Zilei” e beat.

Cele mai citite

Rusia a primit 7.000 de containere cu arme, din partea Coreei de Nord

Potrivit declarațiilor făcute de ministrul sud-coreean al apărării, Coreea de Nord ar fi expediat aproximativ 7.000 de containere cu arme către Rusia, în scopul...

Marian Godină îi liniștește pe șoferii români. “Acele camere nu sunt radare”

În mediul online circulă o informație falsă, o listă cu mai multe drumuri din România, unde, potrivit internauților, s-ar afla camere radar. Dar nu...

Șoc în Liga 1! Un jucător important de la Sepsi OSK, depistat dopat

Cosmin Matei, mijlocașul formației Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, a ieșit pozitiv la controlul antidoping efectuat la finalul partidei pierdute cu 1-3 pe teren propriu...
Ultima oră
Pe aceeași temă