20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialTOP cele mai citite editoriale RL în 2012

TOP cele mai citite editoriale RL în 2012

Romanialibera.ro a realizat o selecţie a celor mai citite editoriale publicate în anul 2012:

1. (Contra)revoluţia lui Badea, Ciutacu şi Voiculescu – Cristian Câmpeanu

Demonstraţiile care au loc zilele acestea în ţară nu sunt o reeditare a Revoluţiei din 1989, nici a Pieţei Universităţii din 1990. Sunt exact opusul lor, o contrarevoluţie marca Dan Voiculescu, care încearcă să uzurpe treptat toate simbolurile luptei anticomuniste, creând confuzie morală cu sprijinul nefericit al ONG-urilor. Protestele din ianuarie 2012 sunt mai degrabă reeditarea mineriadei din ianuarie 1999 decât a revoluţiei din decembrie. Citeşte aici tot editorialul.

2. De ce îl susţine Occidentul cu înverşunare pe Traian Băsescu – Dan Cristian Turturică

Pluteşte în aer, de câteva săptămâni încoace, senzaţia de ireal pe care România a mai trăit-o în zilele ultimei mineriade. Citeşte aici tot editorialul.

3. Ungureanu preşedinte, Băsescu prim-ministru? – Dan Cristian Turturică

Să reluăm de unde am rămas săptămâna trecută – „Convingerea lui Ponta că va putea duce povara unui verdict necruţător de furt intelectual fără să-şi dea demisia arată că a pierdut deja contactul cu realitatea. Nu-i mai rămâne decât să-l suspende pe Traian Băsescu”. Şi l-au suspendat. Doar că această mişcare vine, la rândul ei, cu un preţ. Pentru România, dar şi pentru USL. Citeşte aici tot editorialul.

4. Testamentul lui Năstase ar putea decide soarta referendumului – Dan Cristian Turturică

Când premierul României declară despre preşedintele suspendat că este “un nemernic”, “cel mai mare mincinos din istoria României”, “un scorpion care ucide totul în jurul său”, că “nu are ruşine şi onoare, are doar dorinţa de a nu ajunge în faţa justiţiei”, că “îşi joacă viaţa şi libertatea”, aşa cum a făcut-o Victor Ponta vineri seară, ce reuşeşte să transmită, de fapt, este că de suspendarea preşedintelui atârnă toată cariera sa politică. Citeşte aici tot editorialul.

5. Trădarea care a făcut posibilă victoria USL – Dan Cristian Turturică

Toate comentariile acuzator-masochiste de după votul de duminică, de tipul “românii au ce merită; au votat distrugerea ţării; o să afle în curând, pe propria piele, la ce dezastru economic şi jaf au spus «da» când au pus ştampila pe USL…”, ignoră un detaliu esenţial: cifrele. Mai precis, numărul absolut de voturi obţinut de fiecare partid în parte. Acesta, şi nu procentul de mandate, este cel relevant pentru a înţelege care este problema de fond, care sunt cauzele ei şi, implicit, unde trebuie căutate soluţiile. Citeşte aici tot editorialul.

6. Unde sunt banii lui Năstase? – Dan Cristian Turturică

Drama lui Adrian Năstase. Drama familiei lui Adrian Năstase. Adrian Năstase, soţia şi fiii sunt devastaţi în urma condamnării fostului premier la doi ani de închisoare pentru corupţie. Nu doar familia, ci întreaga clasă politică este devastată. Citeşte aici tot editorialul.

7. Nu vă bateţi joc de Ardeal şi de Marea Unire! – Cristian Câmpeanu

Ziua naţională este cel mai bun moment să le reamintim politicienilor noştri că îşi neglijează una dintre îndatoririle fundamentale, cea faţă de unitatea naţională şi că cea mai batjocorită şi neglijată dintre provinciile istorice este chiar perla coroanei, Transilvania. Citeşte aici tot editorialul.

8. Ce-i lipseşte lui Crin Antonescu pentru a fi preşedinte – Sabina Fati

Cel mai bun orator al scenei autohtone şi cel mai admirat politician în rândurile studentelor nu are sprijinul instituţiilor de forţă ale statului roman pentru a rămâne în fotoliul de la Cotroceni. Citeşte aici tot editorialul.

9. Cum îi oprim? – Dan Cristian Turturică

Când americanii şi israelienii au plantat, în 2008, un virus în centrala nucleară iraniană de la Natanz, informaticienii sabotori au avut o sclipire de geniu. Pe lângă faptul că programul-spion prelua controlul centrifugelor şi le făcea să se autodistrugă, acesta mai trimitea şi informaţii false către camera de control, aflată la câteva etaje mai sus, care semnalau că totul decurge normal. Citeşte aici tot editorialul.

10. Racolarea lui Ponta sau de ce USL nu va conduce niciodată România – Dan Cristian Turturică

Chiar şi după cele mai pesimiste sondaje de opinie, alianţa PSD-PNL-PC ar obţine anul acesta un scor electoral istoric – peste 40%. Până şi un procent mediocru de doar 45% – mediocru prin comparaţie cu fanteziile de acum un an ale liderilor USL, când dădeau ca sigur un rezultat de 60% – ar însemna cu mult mai mult decât a obţinut, în 1992, Frontul Democrat al Salvării Naţionale. În acel an, când asaltul neo-comuniştilor atinsese paroxismul, iar toate instituţiile statului păreau că există doar pentru a-i face pe plac, partidul lui Ion Iliescu a câştigat cu doar 34%. Citeşte aici tot editorialul.

Cele mai citite

Luis Rubiales, fostul președinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, ar putea ajunge la închisoare

Luis Rubiales, fostul preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, riscă să ajungă la închisoare din cauza problemelor ce continuă după finala Cupei Mondiale de...

Inovație și funcționalitate în baie cu Florin Art: Descoperă cele Mai bune opțiuni de mobilier

Mobilierul de baie nu este doar o necesitate practică într-o locuință modernă, ci și un element crucial în crearea unei atmosfere plăcute și funcționale...

România deschide dosare penale pentru spectacolele pirotehnice de pe stadioane; Ungaria se mândrește cu ele. FOTO

În țara noastră, introducerea de articole pirotehnice pe arenele sportive este interzisă, iar președintele FC Rapid București, Daniel Nicolae, și un lider galeriei giuleștene...
Ultima oră
Pe aceeași temă