Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Tehnica loviturii de stat tiptil

Florin Budescu Actualizat: 16.06.2016 - 13:22
Florin Budescu

Şi, pentru că avem în biografie experienţa puciului cu jurişti eşuat din 2012, încercăm să folosim limbajul multiplu (dublu, triplu, cvadruplu, cât se poate, dă bine, dă impresia de democraţie, de pluralism) şi în acest timp ne vedem de agenda noastră reală. De exemplu: cine s-ar fi aşteptat...

Share

motto: „Pe valurile schimbărilor sociale, gunoiul iese la suprafaţă.” (Ion Iliescu, odinioară, în 1990)
 
Şi, pentru că avem în biografie experienţa puciului cu jurişti eşuat din 2012, încercăm să folosim limbajul multiplu (dublu, triplu, cvadruplu, cât se poate, dă bine, dă impresia de democraţie, de pluralism) şi în acest timp ne vedem de agenda noastră reală.
 
De exemplu: cine s-ar fi aşteptat ca fostul preşedinte, leul luptei anticorupţie, să fie vârful de lance al încercărilor de destructurare a instituţiilor directoare ale statului de drept? Nimeni, nu-i aşa? Oare noi ne-am fi aşteptat? Numai noi ştim, dar nu spunem la nimeni. Oare ştim de ce acesta e clientul uneia dintre televiziunile noastre?  Poate că da, poate că nu.
 
Păcat că nu a ieşit cu dezincriminarea asta a abuzului în serviciu! Acum trebuie să facem abuz în serviciu fără să încălcăm legea. Miza e de sute de milioane de euro, dar las’ că atacăm pe alte fronturi. Carevasăzică, îl avem pe Călin, care încearcă, în numele Justiţiei independente, să îl scoată pe preşedinte din joc la numirile de procurori-şefi. Cum de ce? Ca să depolitizăm Justiţia, măi, tată, măi, nu ţi-e clar? Ce n-ai înţeles? Las’ că avem noi grijă după aceea să apăsăm pe butoane şi să ne aclanşăm oamenii din CSM-ul independent. Numeşte-l pe ăla la DNA; pune-o pe aia la DIICOT; ai grijă să fie nominalizat X Costescu la Parchetul General. Să fie situaţia sub control, nu ca acum, cu spectacolul ăsta al cătuşelor, ca-n anii 50. Iar dacă ne zice cineva ceva… ce, nu e democraţie? E democraţie! Noi am salvat-o, că era degradant.
 
Avantajul e că astfel părem şi slabi, şi timoraţi, şi cuminţi, şi scindaţi. Uite, de exemplu, Liviu nu l-a lăsat pe Victoraş să ajungă numărul trei în stat. Ce, să mai repetăm greşelile trecutului şi să ne trezim în toamnă cu un vot masiv contra noastră? Păi, aşa am pierdut şi în 1996, şi în 2004, şi în 2008. Of, copile cu părul bălai, când o să înveţi tu? Învaţă din greşelile trecutului!
 
Plus că suntem peste tot. Şi cei care se cred liberi şi fără de prihană tot ce vrem noi fac şi nici nu-şi dau seama de asta. Noi să dăm lovitură de stat? Prostii, aberaţii, suntem cei mai democraţi oameni. Încurajăm pluralismul, ba îi mai şi lăsăm pe unii de-ai noştri, amestecaţi cu cei liberi, să vorbească împotriva noastră, să ne critice.
 
Ce avem la orizont? Ce întrebare… toamna e aproape! Dacă după alegeri guvernăm, facem datorii, pe care le dosim prin pivniţele guvernării, bombe cu ceas pentru când vom pleca în opoziţie. (Apoi, când le vom detona, vom striga, arătând cu degetul spre ceilalţi: uite incompetenţii!) Până atunci, vectorii noştri de imagine vor spune electoratului: “Relaxaţi-vă, petrecerea a început, suntem noi la putere, iar o duceţi bine, vă dăm bani!”.
 
Dacă rămânem în opoziţie, vom spune pe toate canalele că ţara e în criză, că nu sunt bani şi că dăm iar faliment, pentru că au venit “ăia” care taie pensiile şi salariile şi care fură din buzunarul omului simplu. Iar românii ne vor crede, ca de obicei. Cum, şi noi furăm? Există aşa ceva? Poate că da, poate că nu, sfântă ambiguitate, dar sigur ai lor sunt cei mai corupţi, cei mai răi, cei mai graşi, cei mai leneşi, cei mai incompetenţi, avem noi grijă să susurăm în fiecare seară pe televiziunile noastre lucrurile acestea, repetiţia este mama spălării creierelor.
 
Ai spus “unde vom ajunge în felul ăsta?”? Stai liniştit, prietene, ţara asta e bogată, bogată tare, bogată rău, ne-a dus, ne duce şi ne va duce pe toţi în spinare, cu toate mâinile noastre băgate până la cot în vistieriile sale. Pentru că asta e ţara noastră, nu ţara lor, şi facem exact ce vrem. Dacă nu eram noi, să guvernăm bine pentru afacerile noastre, ci ar fi fost alţii, să guverneze bine pentru ţară, e-he-heeeee… acum România era ca Singapore.
 
Dar să nu spui la nimeni asta. Rămâne-ntre noi. Shhhttt, don’t tell. Mergi pe burtă. Vorbim săptămâna viitoare, poate mai înveţi câte ceva politică între timp, bobocule, nimic nu ştii…