4.9 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialRomânia, tigrul beat al Europei din datele INS | OPINIE

România, tigrul beat al Europei din datele INS | OPINIE

Gata! Emigrez în România! S-a depășit iar producția la hectar ca pe vremea lui nea Nicu. Avem cea mai mare creștere economică din Europa, așa spune Institutul Național de Statistică. Cum am citit, am și pus mâna pe portofel, dar am găsit doar niște mărunțiș. Stai! Sigur e ceva pe card. Mă reped la primul bancomat. Cred că e defect! O să fac reclamație la INS. Măcar să mă mintă frumos.

Știu, o să sară niște intelectuali de stânga și o să-mi spună că n-are legătură creșterea economică cu salariul meu. Doar că tot aud de creșterea asta la fiecare Guvern din ultimii ani. Cumva, parcă ar fi trebuit să ajungă și la mine ceva din bunăstarea datelor INS, nu doar datoriile.

Aceeași instituție ne spune foarte exact că din România au dispărut două, trei sau patru milioane de oameni, depinde cum privești. O marjă minoră de eroare, foarte științific calculată.

„Sunt sate întregi care au dispărut, acolo nici nu ai pe cine să întrebi câţi au plecat şi câți lipsesc“, a declarat directorul cabinetului preşedintelui Institutului Naţional de Statistică (INS), Ilie Dumitrescu. Prima dată am crezut că e fostul jucător al Stelei și era un răspuns cumva justificat. Dar nu, nu era fotbalistul. Era un specialist. Că doar nu pui pe oricine director la INS.

Altfel, are cumva o logică: nu prea ai cum să întrebi o persoană dispărută dacă a dispărut și cu cine. Pentru asta există instituții serioase.

Institutul Național de Statistică poate să ne spună însă cu exactitate că avem o creștere economică record în Europa. Exact ca pe vremea lui Ceaușescu. Păi, dacă te luai după raportările de atunci, doi știuleți de porumb umpleau o basculantă, iar dacă citeai care a fost producția de cuie, piulițe și șuruburi, pământul ar fi trebuit să-și modifice orbita din cauza greutății lor. Desigur, pe vremea lui Ceaușescu nu exista șomaj. Încet, încet, n-o să mai existe nici acum, conform statisticienilor noștri.

Dacă în cazul satelor părăsite specialiștii INS nu au avut cu cine să vorbească, este evident că în cazul creșterii economice au reușit să-l prindă pe domnul Dragnea, care le-a dat toate amănuntele, pe bune, fără niciun interes.

Între timp, Organizația Mondială a Sănătății a prezentat un studiu conform căruia românii sunt pe locul 5 în lume la consumul de alcool pur. Înaintea noastră sunt  Lituania, Belarus, Republica Moldova și Rusia.

Așadar, în clasamentul țărilor UE sunt pe locul doi.

Punând cap la cap statisticile, rezultă că niște bețivi au avut cea mai mare creștere economică din Europa. E evident că mulți lucrează la INS.

În slugărnicia lor, acești servitori care vopsesc statistici la comandă politică nu își dau seama care este rolul cifrelor emise de ei în dezvoltarea sănătoasă a unei țări. La fel de periculoși sunt și cei care le comandă. Cum să ridici ceva atunci când nu știi exact de unde pleci?

Cele mai citite

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Israelul, atac cu rachete asupra Iranului

Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat ABC News...
Ultima oră
Pe aceeași temă