8.9 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSpecialPutin are o armată de ”idioți utili„ în România: Dragnea, Tăriceanu, Ghiță,...

Putin are o armată de ”idioți utili„ în România: Dragnea, Tăriceanu, Ghiță, Udrea și mulți alții | OPINII

Infractorul Liviu Dragnea este generalul unei veritabile armate de idioți utili penali care luptă fără să știe pentru a-l ajuta pe dictatorul de la Moscova să destabilizeze România.

 

Poate că sunt câțiva dintre ei chiar ghidonați direct prin diverse pârghii acționate de la Moscova.

Cei mai mulți însă servesc unei cauze despre care habar nu au, pe care nu o înțeleg sau de care nu le pasă pur și simplu, pentru că este mai important să-și păstreze libertatea, averile și modul de viață care le-a permis să paraziteze copios resursele României.

Președintele condamnat al PSD este acum comandantul acestei armate, pentru că el trage astăzi de sfori tot felul de marionete plasate strategic cu rolul să-i rezolve problemele judiciare.

De aceea au încercat oamenii de paie din Executivul-marionetă Grindeanu să forțeze nota la ultima ședință de guvern cu proiectele privind grațierea și modificarea Codului Penal.




Prezența intempestivă a președintelui României, Klaus Iohannis, la Palatul Victoria înaintea ședinței de guvern și activarea articolului 87 din Constituția României, care îi permite șefului statului să prezideze ședințele Executivului, confirmă faptul că ne aflăm în fața unei situații foarte grave.

Până la urmă era logic să ajungem aici, din momentul în care un infractor aflat în suspendarea executării pedepsei, care riscă o a doua condamnare cu executare, a ajus să dețină puterea executivă și majoritatea legislativă, asistat de personaje cum e președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, inculpat și el pentru că a mințit în fața procurorilor ca să salveze un grup infracțional trimis în judecată de procurorii DNA.

Este o întreagă adunătură de politicieni care speră ca alături de Dragnea și Tăriceanu să scape  și ei de problemele cu legea.
Am mai văzut asta în 2012, dar acum lucrurile sunt mult mai grave pentru că acum propaganda împotriva Justiției se duce pe mai multe canale, cu mai multe voci care sunt mai puternice decât atunci.

Obiectivul este însă același: readucerea sistemului judiciar sub controlul politicienilor corupți, exact ca pe vremea lui Adrian Năstase.

Dorința lui Putin să extindă iar influența Rusiei asupra țărilor din fostul bloc comunist nu mai este de mult timp o speculație a unor analiști sau comentatori care în trecut erau acuzați că sunt paranoici.





Susținerea financiară pe care despotul de la Kremlin o acordă unor mișcări extremiste de pe tot teritoriul Europei este o certitudine. Operațiunile complicate de dezinformare și manipulare dirijate de la Moscova pentru dezbinarea Uniunii Europene sunt tot mai des demascate de serviciile secrete ale țărilor unde au acționat oamenii lui Putin.

Peste toate acestea România are lângă gard exemple care ar trebui să fie semnale de alarmă pentru noi. Dezmembrarea Ucrainei s-a putut produce pentru că Justiția din țara vecină a fost sub control politic și asta a generat un nivel de corupție care a vulnerabilizat statul până a situația în care Putin a putut să facă ce a vrut el acolo. Corupția din politică a radiat în Armată și servicii secrete, provocând paralizia statului. Replublica Moldova a fost înhățată de Putin tot după un scandal monstru de corupție care a dat apă la moara comuniștilor.

România este următoarea țintă și Justiția plasată sub control politic este modul de operare prin care Putin are cele mai mari șanse să ne destabilizeze.

Dacă reușește și vulnerabilizarea serviciilor secrete, sarcina îi este ușurată. Scandalul Ghiță-Coldea este o mină de aur pentru acest plan. Unii comentatori încep chiar să se întrebe dacă nu cumva Ghiță chiar a intrat sub controlul serviciilor secrete din Rusia, o teorie plauzibilă.




Inculpatul fugar a finanțat un partid naționalist care a folosit o strategie de imagine plină cu mesaje de emanate prin toată Europa de partide ale căror legături cu Moscova sunt acum o certitudine.

Este, așadar, posibil ca Ghiță să fie printre cei care contribuie deliberat și conștient la planul lui Putin pentru România. În același timp e posibil ca Ghiță să fie și el doar unul dintre idioții utili lui Putin care lucrează pentru planul lui numai pentru că asta îi dictează instinctul de conservare.

Cert este că, deliberat sau nu, drumul pe care România poate ajunge, dacă politicienii corupți încalecă Justiția și slăbesc serviciile secrete, este un drum care duce către Moscova. 




 Gravatar Carti scrise de Mălin Bot Pagina de Facebook Google Plus Canalul de Youtube

 

 

 

Cele mai citite

Avioane de vânătoare israeliene au lovit ținte ale Hezbollah în estul Libanului

Forțele aeriene israeliene au declarat miercuri că avioanele lor de vânătoare au lovit infrastructura Hezbollah la nord de Baalbek, în estul Libanului, potrivit Reuters,...

Partidul conservator din Croația a câștigat alegerile parlamentare

Conservatorii, aflați la putere în Croaţia, au ieşit pe primul loc în alegerile legislative, conform estimărilor iniţiale, dar cu mai puţine mandate decât în...

Motivul incredibil pentru care Israelul a blocat ajutoare cruciale pentru Gaza

Israelul a blocat ajutoare cruciale din motive de securitate insuficiente, a declarat șeful unei organizații de caritate care încearcă să trimită echipamente în Gaza,...
Ultima oră
Pe aceeași temă