Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

PSD nu fumează în budă, acolo ne bagă pe noi | OPINIE

Catalin Prisacariu Actualizat: 13.09.2017 - 18:54

E suficient să te uiți pe lista miniștrilor PSD ca să înțelegi că sinceritatea deputatului social-democrat Călin Matei privitoare la plăcerea studiului se referă, de fapt, la tot corpul de partid.

Share

E suficient să te uiți pe lista miniștrilor PSD ca să înțelegi că sinceritatea deputatului social-democrat Călin Matei privitoare la plăcerea studiului se referă, de fapt, la tot corpul de partid.

În prima zi de școală, Călin Matei, deputat PSD de Maramureș, a scris (el sau un consilier care a mai dat pe la școală, dar numai cât să poată trece clasa) pe Facebook așa: “Nici mie nu mi-a fost draga școala,ca la majoritatea dintre voi. Da nu am avut ce face, tot ca majoritatea dintre voi! Pana la următoarea vacanța ,pune-ți mâna pe carte, fiți cuminți și nu fumați in budă! Succes!” (am păstrat întocmai prima formă a mesajului postat online de către parlamentar, cu tot cu greșeli gramaticale și de punctuație).

Cu creierașul lui de bibilică, deputatul Matei s-a vrut spiritual. Sigur, umorul omului e la nivelul lui Garcea de la “Vacanța mare”, uns recent consilier al speranței pesedismului, Gabriela Firea. Intenția contează, însă, să-i dăm măcar asta gușatului (la propriu) care ne privește bovin dintr-o poză postată pe site-ul Camerei Deputaților. Pe care site observăm că glumilă are și CV. Ce surprinde la biografia pesedistului e că, pe cât de tare i-a displăcut școala când era mic, pe atât de tare s-a revanșat la maturitate: a absolvit în '90, la 24 de ani, ceva la secția mine a Universității de Nord din Baia Mare, apoi a bifat, în 1995, “Politologie” (orice o însemna asta) la “Babeș Bolyai” din Cluj, “Management internațional” în 1996 la ASE București și, în 2004, a devenit și “Economist” la Universitatea de Vest din Timișoara.

Cum ar zice De Gaulle, “vast program”! Să sparie gândul când vede cum, în vreo 14 anișori, ipochimenul care se laudă acum că stătea mai mult prin buda școlii decât prin sala de clasă a epuizat patru instituții de învățământ universitar și patru domenii foarte diferite de cunoștințe: de la mine la politologie, apoi la management (și nu de oricare, neaoș, ci internațional!) și, în sfârșit, s-a oprit la a fi economist.

Ce l-o fi mânat pe bietul bulumac - care, în tot parcursul universitar, abia a învățat să scrie – să adune atâtea diplome? Frustrarea, desigur. Complexul. Neștiința. Prostia. Ignoranța. Tâmpenia. Multiplicați-l pe tolomac cu câteva zeci de pesediști împrăștiați prin filiale din toată țara, montați-i prin funcții parlamentare și executive și veți înțelege cine conduce acum România: niște malaci pe care pocnesc țoalele scumpe, mai școlarizați în budă decât în bancă, dornici de revanșă împotriva ălora care chiar stăteau la ore.

Tocmai de aia, acești glumeți vor să ne bage pe toți acolo unde și-au petrecut tinerețea pe când se ascundeau de brațul insuficient de lung, din păcate, al educației: în budă.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...