18.7 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialE nevoie de psihiatri. Multi

E nevoie de psihiatri. Multi

Realitatea romaneasca poate fi cel mai bine interpretata de psihiatri. Mult timp am considerat vizita la psihiatru un moft. Acum suntem convinsi ca doi romani celebri, protagonistii unui reality-show, Urinel si Hormonica (U&H), au nevoie de psihiatru. Poate si diriginta si directoarea elevei “model”, sustinatoare fervente ale modului de viata dus de fatuca de la liceul “Coanda” in compania lui U, impresionate ca H isi ia cartile cu ea cand se duce la filmari, de comportamentul ei “decent” si de faptul ca a ajuns “sus de tot”. Si inspectorul care a aprobat cu usurinta si rapiditate transferul celebrei eleve, in ultima saptamana de liceu, de la Bacau la Snagov, pentru motive “intemeiate” (sa mearga la scoala cu salupa). Pentru toti acestia s-ar gasi cate un psihiatru, nu si pentru sutele de mii de romani curiosi care se holbeaza la “porumbeii” U si H. De aceea e nevoie ca universitatile din Romania sa-si infiinteze facultati de psihiatrie! Romania are nevoie de psihiatri. Foarte multi. Pentru amatorii de bai de mocirla care cer emisiuni de prost-gust, cu protagonisti dezagreabili.
Efectele nocive ale unor asemenea show-uri care exploateaza instinctul sexual au fost prea putin analizate si nici n-a existat o minima protectie in fata vulgaritatii si a prostului gust. Cum or fi trecut asa usor inspectorii peste “motivarile” absentelor cu documente “oficiale” – scutiri medicale din… magazinele pariziene, cand H era ocupata si cu filmarile unor amanunte din viata intima? Venea la scoala doua-trei ore, apoi era luata cu elicopterul. Si alti elevi vor lipsi de la ore, sa se uite la show-uri, cu etalarea farmecelor, afectandu-le dezvoltarea mintala. Fetele ajung usor la concluzia ca mai bine gasesc un tinerel ca Urinel decat sa dezlege probleme de algebra.
Atat de mult au decazut profesorii Hormonicai, incat au acceptat acel angajament semnat de absolventi ca nu vor difuza imagini de la banchet, ca altfel vor fi amendati sau dati in judecata?!
Succesul produsului “Urinel si Hormonica” il constituie clevetirea, exhibitia, burlescul, platitudinea, grotescul, ridicolul, batjocura, diformul, trufia, discutiile sau aluziile despre sex si bani, marlania, etalarea bogatiei, micile intrigi. Relatia atipica U&H putea sa se consume fara dezvaluirea unei vieti fara perdea. Pana si Catalin Botezatu a declarat ca “e prea mult”. E mai de acceptat guru Bivolaru, pentru ca nu si-a scos iubirile la mezat. Doar psihiatrii vor fi in stare sa descalceasca increngaturile cu “fostele” lui U, cu bijuteriile si rochiile provenite de la amantele anterioare, cu modista-amanta care-i aranjeaza elevei-amante rochia cu cristale Swarovski.
Acesta pare a fi modelul romanilor. U este progenitura unui fost nomenclaturist, uitat in guvernele postdecembriste, care ar fi fost in stare sa lucreze la Palatul Victoria si fara salariu.
Lui U ii place sa i se spuna miliardar nonconformist, sustine ca a avut noroc (in fata la Inter), dupa care si-a intemeiat un sirag de firme. Este un mascarici trandav. Nu stie ce este munca, ci doar petrecerile fastuoase, are faima de mare crai, la batranete, ca la tinerete era un pampalau, se mandreste ca a facut parte din gasca lui Nicu Ceausescu, cu peretii tapetati sexy de autorul “Galaxiei iubirii”, ori ca va scrie “cartea sexului”. A crescut din nimic si se da in spectacol pentru respectabilitate si celebritate.
Maine, suntem anuntati, va avea loc un eveniment care va capta atentia “intregii opinii publice romanesti”. Va avea loc “nunta secolului”, bairamul fiind transmis integral la televizor timp de 14 ore. Domeniul de la Snagov al miliardarului Urinel va deveni un imens salon de psihiatrie, in centrul atentiei fiind “copilul natiunii”, Rolls-ul Phantome, dirijabilul, pontonul plutitor.
In rest, nadejde la 1 ianuarie 2007, cand vor fi reintegrati in societate si pacientii indigestilor U&H. Cu psihiatri si decenta. Limanul. Normalitatea.

Cele mai citite

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...

Rusia – Ucraina, ziua 770: Biden vrea să trimită arme Kievului chiar de săptămâna această

Preşedintele american, Joe Biden, a afirmat că Statele Unite vor "începe să trimită arme şi echipamente în Ucraina chiar din această săptămână", după ce...

Bătălia pentru Sectorul 1: imperativa coaliție anti-Clotilde

Se ascute lupta, odată cu nominalizarea lui Sebastian Burduja și a Gabrielei Firea, candidați separați ai coaliției PSD-PNL, pentru funcția de primar general al...
Ultima oră
Pe aceeași temă