11.1 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialCine sunt dușmanii României

Cine sunt dușmanii României

De Ziua Națională, televiziunile au pregătit emisiuni despre așa-numitele „povești de succes“ cu români din toate colțurile lumii care au excelat în domeniile lor. Oricât de înălțătoare ar fi aceste istorii personale, credem însă că este un bun moment să reamintim ce anume dă această țară înapoi de zeci de ani și o împiedică să își atingă potențialul. Cine este Sistemul pe care îl acuzăm de atâta vreme și de ce este atât de toxic pentru România?

Dacă ar fi să ne luăm după ultimul discurs al Elenei Udrea din Parlament, când parlamentarii au votat bezmetic pentru reținere, dar împotriva arestării, Sistemul ar fi reprezentat de „serviciile de informații, instituțiile de forță și justiție“, care ar conspira pentru a acapara puterea în România, pentru a îndepărta oamenii de afaceri autohtoni (precum Dorin Cocoș sau Ion Nicolae), care sunt arestați și încarcerați în vreme ce angajații lor sunt concediați, și pentru a pregăti astfel drumul pentru marile companii multinaționale.

O idee similară a fost exprimată și de Viorel Hrebenciuc, care, într-o conversație ce s-a constituit probă în dosarul său, afirma: „Eu m-am uitat ce s-a întâmplat în toate țările din Europa de Est care au intrat în NATO și în Uniunea Europeană înaintea noastră, că eram în situația asta, erau oamenii mult mai avansați decât noi. Și am observat următorul lucru: toți miniștrii care s-au ocupat de privatizare în toate țările au fost arestați, și-n Polonia, și-n Cehia, și-n Ungaria. Bun, deci ăștia au fost arestați, toate guvernele, care au făcut privatizări și tot ce au făcut pe acolo. Zic: mă, oare de ce se întâmplă treaba asta? Păi, să-ți spun… i-am spus și de ce, domne, când trebe să fim în NATO și-n Uniunea Europeană, marile… transnaționale… o să trebuiască să găsească terenul gol“. Aceeași idee simplă, că există o conspirație politico-economică occidentală de a subjuga România cu ajutorul unor agenți interni, reprezintă o constantă începând cu Iliescu, Vadim Tudor și Năstase în anii ’90 și terminând cu Ponta, Udrea și, mai nou, Traian Băsescu în zilele noastre. În forma ei cea mai insidioasă și mai antinațională, această teorie susține – așa cum a făcut-o Udrea fără nici cea mai mică urmă de rușine – că DNA și campania anticorupție, pentru că sunt susținute de americani și vest-europeni (NATO și UE), ar fi nici mai mult, nici mai puțin decât antiromânești și deja au apărut voci dintre cele mai reacționare cercuri religioase care susțin exact acest lucru.

Vreți să știți ce este cu adevărat antinațional și antiromânesc? Citatul din Viorel Hrebenciuc este dintr-o discuție care se referă la retrocedarea frauduloasă a peste 43.000 hectare de pădure, în care, pe lângă Hrebenciuc și fiul, a mai fost implicat și corifeul gândirii juridice pesediste, Ioan Adam. Oricât ar nega, Udrea este legată, cel puțin prin alianță și prietenii, de același scandal al retrocedărilor, prin care zeci de milioane de euro din banii publici au ajuns în proprietatea clanului Cocoș prin intermediul celebrului Gheorghe Stelian, zis Stelu. În total, numai între 2007 și 2012 au fost acordate 3 miliarde de euro despăgubiri în acțiuni la Fondul Proprietatea, dintre care câteva sute de milioane în mod fraudulos. În această schemă uriașă de fraudare a statului român au fost implicați oameni politici cheie pentru manipularea Parlamentului în vederea adoptării legislației cu dedicație, precum Hrebenciuc, Ioan Adam, Marko Attila, Ioan Oltean sau Crinuța Dumitrean, și nu ne îndoim că vor urma și alții, înalți funcționari de stat precum Alina Bica sau Horia Georgescu (prima, devenită ulterior șefa Direcției anti-mafia din Parchet; celălalt șeful Agenției de Integritate), oameni de afaceri „autohtoni“ precum Cocoș, Simu sau Rotaru, dar și judecători, funcționari din primării și prefecturi, avocați și medici care au acordat certificate de invaliditate pentru rezolvarea peste rând a dosarelor de despăgubire de către ANRP. După ce am aflat că Ioan Oltean a primit banii în curtea bisericii, nu ne-ar mira să aflăm că în această schemă au fost implicate și fețe bisericești. Rezultatul? Devalizarea pe scară largă a vistieriei statului, alterarea gravă a regimului proprietății în favoarea unei rețele politico-economice-administrative ilicite și alterarea în profunzime a relațiilor sociale și a economiei țării. Acesta este Sistemul care a făcut din stat cel mai mare dușman al societății românești și al viitorului României. Sistemul este rețeaua de corupție care i-a făcut posibili pe Năstase, Tăriceanu, Ponta, pe Udrea și Oprea și asigurat ascensiunea unor securiști bătrâni, ca Voiculescu ori Niculae, sau mai tineri, precum Ghiță, a parazitat statul și a făcut din el o simplă unealtă. Departe de noi de a lua apărarea necondiționată multinaționalelor, dar multinaționalele au atâta putere de corupere câtă le lasă statul, iar statul nostru a fost debilitat deja din interior de acest cancer al corupției care ucide și sărăcește. Acest sistem este antinațional și antiromânesc.

De Ziua Națională e bine să ne amintim acest lucru, pentru că în anul ce va urma vom fi martori ai unei ofensive agresive la adresa anticorupției din partea celor care și-ar dori ca România să părăsească spațiul occidental și să se refugieze mai la Est, unde se fură în impunitate câtă vreme te închini cui trebuie.

Cele mai citite

Iohannis spune că nu s-a gândit la reintroducerea serviciului militar obligatoriu și nici n-o va cere

Președintele Klaus Iohannis a declarat că nu și-a pus problema de reintroducere a serviciului militar obligatoriu în România și a precizat că nici nu...

Parlamentul UE aprobă interzicerea produselor fabricate prin muncă forțată

Parlamentul European a aprobat normele care interzic în UE vânzarea, importul și exportul de bunuri fabricate prin muncă forțată, scrie Reuters. Măsura a fost impusă...

Fotografie emoționantă cu legenda Alain Delon. Cum arată actorul în vârstă de 88 de ani

Pe Instagram, Anouchka Delon a împărtășit o poză cu tatăl ei, Alain Delon, și a menționat că a făcut acest lucru cu consimțământul acestuia....
Ultima oră
Pe aceeași temă