Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Când a fost corupt Ponta de mafia politică?

Sabina Fati 11.12.2013 - 19:14

Protejarea crimei organizate se află pe ordinea de zi a Parlamentului României şi doar presiunea externă mai poate opri o majoritate de 70 la sută să-şi construiască o imunitate excesivă cu ajutorul căreia să-şi facă de ...

Share

Protejarea crimei organizate se află pe ordinea de zi a Parlamentului României şi doar presiunea externă mai poate opri o majoritate de 70 la sută să-şi construiască o imunitate excesivă cu ajutorul căreia să-şi facă de cap.

Victor Ponta şi-a oficializat relaţia cu Dan Voiculescu în aceste zile în care parlamentarii au modificat Codul Penal în favoarea lor şi a aleşilor locali, care vor putea reveni la afacerile de familie şi îşi vor reconstrui clanurile pe care procurorii anticorupţie au încercat să le destructureze în ultimii ani.

România se întoarce în timp, mai repede decât ne-am putea da seama: Lucian Bolcaş, fost membru de frunte al extremiştilor de la PRM şi avocat al lui Adrian Năstase, a fost propus de PSD pentru funcţia de judecător la Curtea Constituţională în schimbul serviciilor aduse; parlamentarii sunt scoşi din categoria funcţionarilor publici, în aşa fel încât să nu mai poată fi anchetaţi de procurorii anticorupţie pentru infracţiuni precum abuzul în serviciu, falsul, luarea de mită, traficul de influenţă; conflictul de interese a fost legalizat atât pentru parlamentari sau miniştri, cât şi pentru aleşii locali, semn că toţi aceştia vor putea fura liniştiţi pentru ei, pentru familiile lor şi pentru partid; la fel ca pe vremea guvernării lui Adrian Năstase, PSD vrea să pună mâna pe majoritatea mediilor de comunicare în masă, mizând astfel pe manipulare şi pe propagandă la alegerile prezidenţiale de anul viitor.

După reacţiile dure venite dinspre marile puteri, Victor Ponta nu va mai putea îmbrăca două costume diferite: unul pentru exterior, în care îşi arată modernitatea şi ideile europene, şi altul pentru baronii partidului, care îl presează să schimbe repede legile regimului Băsescu. Tactica lui de a da drumul hoţiei prin lege, într-o zi în care se afla în Africa de Sud zâmbindu-le jovial liderilor lumii, face parte dintr-un joc din care nu poate câştiga pe termen lung.

Chiar dacă va face un pas înapoi, Victor Ponta nu mai poate ascunde că el este alesul unui grup infracţional care vrea să pună mâna pe toate pârghiile statului în propriul folos. Cancelariile străine care mizau pe el îşi vor aduce aminte de biografia lui încâlcită, de felul în care a debutat în viaţa publică şi poate chiar de modul în care a fost recrutat. La fel ca în poveştile cu mafioţi, înainte de a primi o responsabilitate importantă tânărul procuror Victor Ponta a fost pus la încercare de tatăl său spiritual, Adrian Năstase, în mai multe feluri, apoi, după ce a ajuns şeful Corpului de Control al Guvernului (2001-2004), a fost nevoit să-şi dovedească loialitatea prin intimidarea unui prieten şi procuror cinstit, Cristian Panait, care s-a sinucis în aprilie 2002, în condiţii suspecte, în vreme ce ancheta un caz în care era implicat fiul unui important lider şi sponsor al PSD (Adrian Tărău).

Victor Ponta a intrat cu adevărat în grup după ce s-a căsătorit cu fata unui important lider al Familiei, Ilie Sârbu, cel care a ştiut cum să gliseze între Adrian Năstase şi ceilalţi capi ai grupului infracţional. Acum premierul ţinteşte să preia el conducerea şi, pentru a deveni cu adevărat Naşul, Victor Ponta trebuie să demonstreze că-şi poate apăra tovarăşii de vicisitudinile DNA, că le poate asigura protecţia împotriva instituţiilor statului, că banii şi afacerile lor oneroase vor fi puse la adăpost de regimul Băsescu.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...