10.3 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecial1% vrea sa-l suspende pe 56%

1% vrea sa-l suspende pe 56%

La Comisia juridica, Felix Grivco a obtinut excluderea ministrului Justitiei de la numirea procurorului general. Ataca si mutileaza si Legea ANI, considerata esentiala de comisarii europeni pentru Raportul de Tara. Nu recunoaste UE. Nu da o ceapa degerata pe avertismentele UE. Un fel de “sa ne mai lase Europa!”. Nu mai vrea nimic din ceea ce vine dinspre Monica Macovei. Comisarii europeni pot vorbi in van, in vreme ce actorul politic Felix Grivco refuza sa se angajeze in lupta impotriva coruptiei la nivel inalt. Nu vrea sa inteleaga ca una este controlul averilor, in general, alta lupta eficace impotriva coruptiei gulerelor albe (de fapt, legea ANI vizeaza si rudele demnitarilor). Ingrijorarea UE este coruptia generalizata in randul politicienilor de varf. Tinta Legii ANI o reprezinta politicienii si inaltii functionari publici. Aici ar putea sa intre si afacerea caciulitelor neplatite. PUR se afla atunci sub acelasi coviltir cu PSD. E copartas la plata caciulitelor si fularelor.
Asa cum se declara adversar al UE, se declara si adversar politic al lui Basescu. Dupa episodul “Potcoava”, Felix Grivco a pravalit un atac dur la adresa presedintelui, amenintand cu declansarea procedurii de suspendare. Daca Felix Grivco va fi in stare sa smulga 153 de semnaturi, va fi o minune! Deocamdata, ii pleaca niste “bucati” din Parlament. Culmea este ca Felix Grivco invoca in toate aceste iesiri “stabilitatea” de care are nevoie acum Romania.
Si altii au lansat ideea suspendarii presedintelui. Dupa ce au stat cu picioarele in apa, au renuntat. Un astfel de demers era sortit esecului din start. Pentru ce sa ceri suspendarea presedintelui? A incalcat Constitutia? Felix Grivco zice ca Basescu si-ar fi depasit mandatul. Cum? Dar, mai ales, cum a facut propaganda in favoarea statului totalitar? (Ii recomandam sa reciteasca stenogramele PSD, sa vada acolo apucaturi de stat totalitar!)
PC risca sa orbecaie singur. Nici macar in coviltirul PRM, care-i poate fi aliat. Peremistii au inteles ca acum “Romania are nevoie de stabilitate”, si de aceea sunt pragmatici. Tin seama si de majoritatea parlamentara. Cu 1% in sondaje, la un referendum, ce-ai putea obtine de la o tara care-i acorda presedintelui 56%? Cum s-ar putea dezice 56% la referendum? Cu 56% Basescu n-are nevoie de un megapartid din resturile pietei politice. Ce s-ar intampla daca la orice declaratie te consideri deranjat si ceri revocarea celui care te-a atacat candva?! Romanii nu se vor indigna, pentru ca presedintele se identifica cu mentalitatea lor: sa barfeasca la un mic si o bere. La restaurant, gura omului este sloboda. Nici Felix Grivco nu crede intr-o asemenea izbanda, dar vrea imagine, isi face reclama. Nu poti cere suspendarea unui presedinte pentru simple vorbe.
Am fost obisnuiti doar cu discutii de culise si presedinti “protocolari”. Politicienii au la dispozitie tot felul de unghere, departe de ochi indiscreti, atunci cand vor sa puna tara la cale. Se deosebeste politica la carciuma de politica din culise. In fond, nu scrie nicaieri in Constitutie ca presedintele nu poate discuta politica la “Potcoava”. Asta nu este o fapta grava si nici “inalta tradare”. Putem sa ne obisnuim si cu un presedinte care se simte claustrat la Cotroceni sau la Scrovistea si iese la masa cu cine vrea. Era mai bine ca toti clientii de la Potcoava sa fie evacuati? Toate aceste “subiecte” cu politicienii slobozi la vorba au si partea lor buna: cei care lucreaza pentru integrare nu mai sunt supusi altor presiuni. Iar oficialii europeni pot inventaria si ei progresele semnificative facute in Romania.
Vine el 1 ianuarie 2007! Gata cu vorbaria! Normalitatea. Limanul.

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 766: Doi morți într-un atac cu drone asupra regiunii Belgorod

Un atac ucrainean cu dronă a făcut doi morţi în regiunea rusă de frontieră Belgorod, în vestul ţării, a informat guvernatorul local, în această...

Taiwanul anunță că a detectat 21 de avioane militare chineze în jurul insulei

21 de avioane militare chineze au fost detectate în jurul Insulei Taiwan începând cu ora locală 8:15 (0:15 GMT), a anunţat sâmbătă Ministerul Apărării...

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...
Ultima oră
Pe aceeași temă