Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Doctrina PNL: „Cu parul pe ei şi cu plângeri penale“

Marius Ghilezan Actualizat: 22.04.2019 - 11:52
Marius Ghilezan

Chintesenţa programului politic al PNL poate fi descoperită într-un mesaj simplu, direct, contondent, deloc elaborat transmis de către Ludovic Orban, rostit în fieful din Teleorman al PSD. “Cu parul pe ei şi cu plângeri penale.”

Share

Atât a mai rămas din doctrina liberală. Poate aşa se şi explică de ce profilul alegătorului PNL a coborât, de la clasa ++ a elitei intelectuale, la – (minus) media, adică la cei fără studii.

„Pe ei, pe mama lor” – ar putea completa tribuna.În perioada de campanie, PNL a strălucit prin două căi: agresivitate şi ţinuta de mii de euro a întâiului pe lista liberală, căuzaşul şi deţinătorul hangerului din spatele liderului PNL.

De ce au ajuns liberalii atât de jos?Se miră lumea care zeci de ani a pus ştampila pe săgeată. Sunt mulţi dezamăgiţi de cât de troglodită a ajuns elita liberală.

E de necrezut pentru orice om cu bun-simţ cum poate crede cineva zdravăn la cap că se pot obţine aşa mai multe voturi.Strategia PNL e simplă: lasă-i pe ai noştri, că ei oricum votează PNL, şi ne ocupăm de ceilalţi, adică de progresiştii caviar.

Păi, cum să ai particula naţional şi să vânturi idei ale marxismului globalist? Tu, ca intelectual, ca legatar testamentar al Brătienilor, să cobori în lumpen-marxism? E limpede pentru oricine. Liberalii sunt disperaţi că USR-PLUS vor lua mai multe voturi decât ei. Şi de aici întreaga degringoladă.
Orice specialist cu şcoală de comunicare politică i-ar putea îndrepta din eroare sau din oroare. Aşa-numitul dead-set trebuie ignorat. Adică nu calci printre votanţii ostili ţie. Îi laşi în durerea lor.

PNL a votat legile proprietăţii şi acum să se asocieze cu cei care reconsideră proprietatea un moft?Mi-e teamă că mânuţa nevăzută, în chip de chingă de organe, îi ţine pe liberali prizonieri ai limbajului birjăresc. Studiile de laborator le-au arătat lor, mai-marilor Unităţii, că prin violenţă se convinge o parte din electorat.

Sigur că oricât ar striga steliştii nimeni nu va trece de partea lui Dinamo. Numai că la PNL e invers. Erau împotriva lui Dinamo şi acum fac strungă limba-n pungă doar, doar să fie pe placul generalilor.

Cât de jos au ajuns azi urmaşii Brătienilor? Totuşi, există vreo idee de program politic sau totul e un huiduit general? Oamenii ar dori să înţeleagă soluţiile la problemele existente. Dar Unitatea, care soto îi guvernează, i-a învăţat că în aceste vremuri birja e preferabilă maşinii silenţioase.
Sigur că adună în sac ceva voturi noi, dar le pierd pe cele vechi.

Cântarul electoral va stabili. Hangerul e deja pregătit în coastele lui Orban, dar nimeni nu-i spune să se uite şi înapoi. Am intrat în anii ’90 în PNL pentru că am descoperit adevăraţi domni. Ţinute impecabile. Idei strălucite. Cunoaşterea şi respectarea valorilor fiind principii nenegociabile. Of, Doamne, nea Nicu Enescu, câtă dreptate ai avut când ne-ai prevestit că navetiştii vor lua cu asalt partidul lui Brătianu când va ajunge mare. Şi iată că aşa e.

Dacă-l întrebi pe Rareş Bogdan de nea Nicu Enescu, de primii corifei liberali, despre cum s-a aprins lumina, habar n-are. Pe timpul acela făcea bani, alături de un fiu de miliţian. Asta înainte de a se nunti în Biserica Reformată, el - ca mare român.

Dar aşa-i în tenisul electoral. Serva celui puternic trosneşte. Mută fălcile. Cine să mai cotrobăie prin cuferele de memorie? Să mai fii domn? Într-o lume de curve nu te prezenta ca un lord englez. Sau cum zicea Horia Rusu: “Băutorii de vodcă se integrează mai greu într-o lume în care se bea coniac”.
PNL a construit România modernă. A avut idei, programe naţionale şi a pus bazele unui stat puternic. S-a bazat pe capitalul românesc. Cum ar suna azi: “Prin noi înşine”, alături de sloganul golănesc: “Cu parul pe ei şi cu plângeri penale”?

Cineva a observat dihotomica purtare de pe scena tipografiei. Orban urla anunţând apocalipsa. Altul în spatele său râdea. Era Rareş Bogdan. Omul cu hangerul pregătit.

După 26 mai vom afla soarta liderului, dar şi cota de zoaie useriste din paltonul brătienesc. Ne mai şi mirăm de ce au pierdut liberalii vila de la Florica? De ce guvernul a început demersurile de intrare a domeniului în proprietatea statului?

Câţi rareşibogdani mai sunt interesaţi de relicve? Limbajul trădează fizionomia sufletului. Dar campania electorală nu e şcoală de maici. Aşa că dă-i şi luptă! Steagurile sus la Primărie, steagurile jos la tipografie...

„Ciiiiine e generalul?” Vă mai amintiţi? Nu prea mai cunosc civili prin PNL. Poate că s-au ascuns. Acum e tempo-ul pentru unitate mori, nu unitatea poporului, ci a generalului cu pădurea.

Comentarii

loading...