Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Discursul de excepție al președintelui SUA, Donald Trump, la adresa mișcării #rezist!

Marian Garleanu Actualizat: 14.12.2017 - 10:56
Marian Garleanu

Dacă mai avea cineva vreun dubiu despre opinia oficială a SUA, prin cea mai autorizată voce a sa, a președintelui Donald J. Trump, iată că cel mai important om al planetei pune degetul pe rană și arată care este rolul mișcării #rezist în lume.

Share

Într-un discurs ținut recent la Washington, președintele Trump devoalează un întreg păienjeniș al mișcării #rezist în SUA și pe întreg mapamondul. Un păienjeniș care face posibilă acumularea unor averi imense de partea unora prin manipularea grosolană a maselor neinformate. Președintele celei mai importante democrații din lume spune despre membrii acestei rețele: ”Dar și acum le merge bine, acțiunile lor cresc. Le place cum erau lucrurile înainte”.

„Nu poți face asta când multe țări se asociază. Eu o numesc pânză de păianjen (n.n. – mișcarea
#rezist, în SUA și în lume).
La Washington există mulți lobbyiști, birocrați și politicieni care nu vor ca lucrurile să fie schimbate. Au făcut averi! Zonele din jurul Washingtonului sunt cele mai bogate din țară. Ei fac o grămadă de bani, iar oamenii din afara acestor zone plă­tesc pentru banii pe care îi fac ei. Nu se mai poate așa ceva!
Le place cum erau lucrurile înainte. Dar și acum le merge bine, acțiunile lor cresc - nu știu dacă pot să fac ceva pentru a-i opri pe acești oameni.
Își spun rezistență - ați văzut acele semne #rezist, #rezist! Acești rezistenți rezistă. Și Hillary a rezistat și știți ce s-a întâmplat? A pierdut alegerile cu brio!
Știți la ce rezistă, de fapt? Rezis­tă la voința poporului american. La asta rezistă, de fapt!

S-a dovedit că avem un sistem corupt. (Schimbarea) nu se întâmplă atât de ușor. Dar vor exista multe schimbări în acest sistem. Este un sistem corupt. Este un sistem bolnav. Din interior. Știți că nu există o altă țară ca a noastră. Dar exis­tă boală în multe dintre instituțiile noastre și muncim din greu. Le-am întărit pe multe dintre ele, dar totuși sistemul din țara noastră este unul corupt.

Groaznic! Groaznic!  Se opun progresului.

Rezistă la schimbare doar pentru că îi interesează să protejeze ce au putut să facă -
și anume să controleze țara.”

Concluzia tristă este că adep­ții acestei mișcări „re­zistă la voința poporului american”!  Și că ar vrea ca lucrurile să rămână ca până acum, adică la stadiul de corupție a sistemului.

În România nu tot împotriva voinței poporului rezistă mișcarea #rezist?