15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăOp & EdOpiniiDe ce Klaus Iohannis l-a primit cu onoruri pe un fost cercetat...

De ce Klaus Iohannis l-a primit cu onoruri pe un fost cercetat penal?

“Acesta a amintit importanţa dimensiunii economice a relaţiei bilaterale şi satisfacţia investitorilor germani prezenţi în ţara noastră,” precizează un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale din 24 aprilie 2018.

Conform publicaţiei Spiegel, “ca premier in Niedersachsen, el a înşelat Parlamentul de land”.  În luna februarie 2010, a fost întrebat de Verzi dacă întreţine relaţii de afaceri cu prietenul său Egon Geerkens.

Wulff ar fi primit un credit de peste 500.000 de euro de la Edith Geerkens, soţia unui om de afaceri. Banii ar fi provenit însă cu adevărat de la Egon Geerkens. Creditul era destinat cumpărarii vilei personale a familiei Wulff şi a fost obţinut “de la BW-Bank în condiţii suspect de avantajoase, printr-o construcţie financiară extrem de complexă”. Cu acest credit a fost acoperit cel iniţial, dobândit de la Geerkens, nota Hotnews, în ediţia din 24 decembrie 2011.
Lui Wulff  i se mai reproşa şi repetatele concedii scumpe la prieteni afacerişti: unul era şeful consiliului de administraţie al firmei Talanx, Wolf-Dieter Baumgartl, altul e  fondatorul AWD, Carsten Maschmeyer. Şi bineînţeles, vechiul amigo Egon Geerkens.

Procuratura din Hanovra l-a acuzat de corupţie pe fostul preşedinte al Germaniei, Christian Wolff, a anunţat  postul de radio Deutsche Welle în 11 aprilie 2013. Între altele, el era pus sub urmărire penală pentru că a locuit în hoteluri scumpe, plătite de producătorul David Groeneveld, pe care Wolff l-a ajutat să obţină subvenţii pentru turnarea unor filme, releva atunci Deutsche Welle, un post destul de critic cu Klaus Iohannis în zilele de azi.

„Cred cu tărie în democraţie şi în statul de drept. Acord toleranţă zero faţă de corupţie,” a declarat Klaus Iohannis la Ruse, la începutul lunii mai 2018.

Cu o săptămână înainte îl primea cu onoruri militare pe un “penal ”german.

În februarie 2014 a fost declarat nevinovat de către justiţie.

Christian Wulff a devenit recent președinte al Asociației Corale Germane. Asociația reprezintă mai mult de un milion de cântăreți care cântă în peste 21.000 de coruri.

Asta în domeniul artistic.

Acum ale cui interese îl plimbă pe Wulff la Cotroceni, că doar nu ale muzicienilor? E interesată industria militară germană de ceva gheşeft?

 

Marius Ghilezan
Marius Ghilezanhttp://mariusghilezan.ro/
Marius Ghilezan scrie la “România liberă” din anul 1991. Este reporterul care i-a deconspirat pe celebrul Căpitan Soare, pe Omul Negru de la Rahova, pe Aurel Moiș, “călăul din Christian Tell,” fost torționar comunist, care a trimis șapte țărani din Apateu la moarte, pentru că au refuzat să intre în colectiv. A publicat celebrele stenograme ale întâlnirii lui Mihail Gorbaciov cu Nicolae Ceaușescu. A fost primul jurnalist român post-decembrist care a stat de vorbă cu președintele SUA. Este autorul a nouă cărți.
Cele mai citite

Se dezumflă balonul Green Deal!

În România, nu se vorbește deloc despre eșecul reuniunii miniștrilor de mediu din UE, cu privire la adoptarea Legii pentru Refacerea Naturii. Deși grupul...

Un bărbat din Harghita a găsit un proiectil și două cartușe în curtea casei

Un bărbat dintr-un sat din Harghita a sunat miercuri seara la 112 și a anunțat că a găsit în curte în urma unor săpături,...

Doliu în baschetul românesc. S-a stins din viață fostul mare jucător și antrenor Horațiu Giurgiu

În această dimineață, cu puțin timp înainte de a împlini vârsta de 86 de ani, s-a stins din viață una dintre legendele baschetului românesc,...
Ultima oră
Pe aceeași temă