10.3 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăOp & EdOpiniiDacă elevii nu au bani de măști... Ghinion!

Dacă elevii nu au bani de măști… Ghinion!

După ce a dezvăluit, înainte de a deveni șef al statului, că profesorii au avut ghinion, dacă nu au reușit să acumuleze șapte case din meditații, acum, președintele României, Klaus Iohannis, oferă același verdict și pentru elevii ale căror familii nu au bugete suficiente pentru a le oferi măștile de protecție sanitară, ce vor fi obligatorii în școli.

Într-o conferință de presă, Klaus Iohannis, care i-a luat de mult rolul de ministru al Educației Monicăi Anisie, a oferit soluția pentru elevii care nu vor primi măști de la Guvern: vor fi cumpărate de părinții școlarilor.

Se pare însă că șeful statului nu are însă o informație foarte importantă – probabil că nu a fost informat de serviciile speciale – în acest context: nu toți părinții școlarilor pot oferi meditații la fizică în municipiul Sibiu.

Cu ocazia conferinței de presă susținute pe tema Educației, ca și în perioada stării de urgență, președintele Klaus Iohannis i-a dat din nou peste degete premierului Ludovic Orban, care a anunțat, în repetate rânduri, că toți elevii vor avea asigurate măști gratuite de la Guvern.

Astfel, Klaus Iohannis, ne-a oferit un răspuns, la ceea ce știam deja, încă de când ministerul condus de Monica Anisie – puțin plecată prin teritoriu, pentru campania electorală – a organizat tardiv o licitație pentru achiziționarea de 250.000 de măști sanitare, destinate elevilor ce provin din familii defavorizate, în condițiile în care, an de an, cererea de rechzite de la Guvern, pentru școlarii săraci ete de cel puțin 300.000 de pachete.

Indiferent cine va continua la Palatul Victoria, vom avea discursuri precum: “cei care s-au aflat la guvernare nu au făcut nimic pentru a asigura măști și tablete pentru elevi și profesori” sau “noua guvernare nu asigură măști și tablete pentru elevi”.

Pentru elevii și cadrele didactice din România, concluzia este una simplă: ghinion.

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...

Rusia – Ucraina, ziua 766: Doi morți într-un atac cu drone asupra regiunii Belgorod

Un atac ucrainean cu dronă a făcut doi morţi în regiunea rusă de frontieră Belgorod, în vestul ţării, a informat guvernatorul local, în această...
Ultima oră
Pe aceeași temă