7.6 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăOp & EdOpiniiCreta garantează caterinca la Bac

Creta garantează caterinca la Bac

Evident, nu excludem posibilitatea ca ministrul Educației să se răzgândească de la o zi la alta, pierzându-se deja numărul momentelor în care s-a întâmplat acest lucru cu șefa Învățământului, asemenea tuturor membrilor Guvernului.

Este evident că o asemenea decizie ar produce haos la Evaluarea Națională și la Bacalaureat.

În primul rând, putem avea dreptate de nedreptate.

Sunt o mulțime de copii emotivi, cărora le poate crește temperatura înainte de a intra în sala de examen.

Prin introducerea termoscanării și a posibilității de a fi exclus din probă, conducerea Ministerului Educației nu face altceva decât să pună mai multă presiune pe candidați.

De asemenea, avem candidați care vor fi nevoiți să facă naveta până la centrul de examinare, în cazul în care au stat cu capul pe tetiera scaunului din microbuz sau mașină, pot fi identificați cu temperatura crescută.
Mai mult, poate fi o zi extrem de caldă și îi vom ține mult timp în curtea unităților, sperăm nu și pe stradă, pentru a păstra distanțarea socială.

Este clar că programul probelor scrise va fi dat peste cap, din cauza scandalurilor provocate la accesul în unități, ceea ce se traduce prin începerea examenului la ore diferite în mai multe școli, ceea ce implică posibilitatea aflării subiectelor și, evident, plauzibilitatea contestării Bacalaureatului/Evaluării Naționale.

Vom avea și evenimente amuzante – haz de necaz – prin această măsură, ministerul dându-le ocazia candidaților care nu au învățat și care an de an vin la Bac doar pentru amuzament să aibă un motiv în plus de a lua școala românească în râs.

Să ne gândim doar la vechea metodă de a înghiți puțin praf de cretă pentru a-ți ridica temperatura.
Astfel, toți cei care nu sunt pregătiți vor avea un alibi, iar cei dornici să își continue studiile pot fi discriminați.
În plus, prin publicarea în Monitorul Oficial al Ordinului comun al ministrului Sănătății și al MAI, s-a pus și bomboana pe coliva examenelor naționale: candidații nu mai sunt exceptați de la purtarea măștilor.

Este limpede că guvernanții vor să ascundă incompetența în spatele restricțiilor.

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Andy Murray, accidentare gravă la gleznă! Fostul lider mondial se va retrage la finalul acestui sezon

Fostul lider mondial Andy Murray a suferit o accidentare gravă la gleznă în timpul partidei pierdute cu Tomas Machac în turul al treilea al...

Liberalii Nicu Bitea și Cosmin Șandru, achitați de ICCJ în faimosul proces cu deputatul AUR, Titi Stancu

După doi ani și jumătate de la plângerea făcută de parlamentarul AUR Titi Stoica împotriva domnilor Nicu Bitea și Cosmin Șandru, din PNL Timiș,...

Cine este BOBER, castorul care a devenit subiectul #1 în trending pe Twitter România

În peisajul digital contemporan, termenul „memecoin” a căpătat o nouă dimensiune, devenind nu doar o formă de divertisment, ci și o piesă intrigantă în...
Ultima oră
Pe aceeași temă