11.4 C
București
sâmbătă, 16 martie 2024
AcasăOp & EdOpiniiCovide & impera

Covide & impera

Testat pozitiv la COVID-19, tusa i-a revenit. Oboseala, la fel. Nu-şi mai poate lega singur nici şireturile. Coronavirusul i-a produs în organism o tornadă. Încă se mai confruntă cu efectele bolii. Acestea sunt mărturturiile nu ale unui oarecare pacient, ci ale celebrului Richard Quest, realizator de programe la CNN, englez de origine.

Cel mai mare epidemiolog belgian susţine că după zeci de ani de luptă cu virusurile, acum acestea şi-au luat revanşa. 40 de zile a fost spitalizat din cauza coronavirusului. Se ruga zilnic la Dumnezeu să nu ajungă pe ventilaţie, anticamera morţii.

Amândoi au sfătuit oamenii să aibă grijă de sănătatea lor şi a celor din jur, spunând că loviturile COVID-19 sunt năprasnice şi cu efecte în timp.

Noile cercetări din Spania arată că nu în toate cazurile de pacienţi infectaţi se produc anticorpi. Asta înseamnă că pandemia nu se dă deloc dusă.

În ziua de 8 iulie, Grupul de Comunicare Strategică din cadrul Guvernului României a anunţat o cifră record: 555 de cazuri noi, dar la 13.400 de teste. Pe 11 aprilie (precedentul record) au fost 523 de cazuri la 3.824 de teste. Sigur că cei care nu cred în existenţa virusului fac proporţia şi văd declinul pandemiei. Oficialii sunt îngrijoraţi. 255 de bolnavi sunt la ATI.

Zeci de morţi în fiecare zi. Iar unii apreciază că virusul nu există. Influenceri, medici cu alte specialităţi decât cele medicale, soliste, coafeze celebre, protestatari de serviciu, oameni cu neteziri occipitale, deh cu frunţi de grămătici medievali, urlă şi vociferează că noul virus e un fake, făcut de Oculta Mondială pentru a transforma oamenii în sclavi.

În timpul ăsta, reputatul medic infecţionist, Virgil Musta, face apel la cumpătare, izolare şi purtarea măştilor oriunde. În zadar. O grupare corpolentă neagă tot.

Fel de fel de povestiri halucinante se prăvălesc pe net mai rău ca un taifun. Ultima pe care am primit-o a fost o aşa-zisă conversaţie între premierul bulgar şi ministrul sănătăţii. În zadar am căutat sursa. Nu există. Face parte din propaganda anti-restricţii.

Vocile lumii: Richard Quest (CNN):„Virusul este ca o tornadă. Când aterizează, se învârte prin corp, provocând haos, confuzie, tuse, rănind fiecare organ pe care îl atinge. Unii nu vor supraviețui „vizitei” sale”

Mişcare anti-Covid are aceeaşi sursă de influenţă cu cea pro. Cei care răspândesc teama COVID sunt şi de cealaltă parte, ca nu cumva situaţia să iasă de sub control

Grupuri mari de interese pentru menţinerea tensiunii

Recent, un distins antrenor, cu merite şi performanţe, mi-a explicat, cu o siguranţă de piedestal antic, că se dau 2.000 de lei pentru cei care acceptă să fie declaraţi pozitiv cu COVID-19. Fireşte, l-am întrebat cine plăteşte. Mi-a răspuns ferm: doctorii. Dar de unde îţi iau banii? De la Ministerul Sănătăţii, mi-a răspuns, extrem de convins. Am continuat. Dar Ministerul Sănătăţii de unde îşi ia firfireii? „De la buget.” Iar Bugetul de unde? “De la Comisia Europeană”. Circuitul pare perfect. Numai că nu există nicio probă că ar fi şi adevărat lanţul financiar. Am obosit deja să tot verific suma asta.

În fiecare zi cineva reclamă că a auzit el. Sigur, ca practician în domeniul comunicării ştiu că o minciună halucinantă devine brusc adevăr dacă e împărtăşită de mai multă lume. Oare de ce niciun epidemiolog nu vine să aducă probe în susţinerea agresivilor contestatari?

Raed Arafat le-a dat în sfârşit o palmă cu mănuşa de mătase. Dar în camera ecourilor, specifică genului vindicativ, nu rezonează şi vocea şefului DSU. Oare cine îi mână în luptă pe vajnicii apărători ai libertăţilor desăvârşite?

La Belgrad, unii văd alb, alții roșu

La Belgrad protestatarii violenţi au incendiat ieri televiziunea de stat. A doua zi de proteste. Manifestanții ai dat vina pe partidul aflat la putere că a ridicat prea repede restricțiile și acum toată țara are de suferit. Serbia ajunge, astfel, de la aproximativ 50 de infecții confirmate zilnic, în urmă cu o lună, la 350.

Ţară cu aproape şapte milioane de locuitori, Serbia înregistrează alaltăieri 357 de noi cazuri de COVID-19, al căror total ating cifra de 17.076, dintre care 341 de decese.

Virusul nu există pentru un român din Banatul sârbesc. “Arde în continuare televiziunea sârbă mincinoasă, satana care sprijină covidiștii și minciunile lor. Se aud aplauze acuma. Ăștia se pregătesc să atace, pre motoare, eu nu știu. Motoriștii atacă poliția. S-a potolit incendiul. Am auzit că 4-5 dube polițienești au fost arse. Lumea a înghițit multă otravă aicea, pentru libertate. Să-ți vaccinezi tu copiii tăi, nu ai noștri să-i vaccinezi, satanistule!” scrie Alexandru Bălănescu pe pagina sa de facebook. După cum se vede fiecare înţelege ce vrea.

Covidişti vs libertarieni

Covide & impera ar fi spus latinul. Preşedintele Vučić acuză spionii că au provocat dezordine. Deci cine sprijină acţiunea şi reacţiunea? Pe deoparte guvernele, pe de alta producătorii mari de medicamente. Un lucru e cert din domeniul marketingului. Dacă nu există tabere în conflict produsul nu are succes.

Gilead, compania care produce Ramdesivirul, un medicament care se ia în anticamera morţii şi a cărei terapie de cinci zile costă 2.400 de dolari, înregistrează creşteri spectaculoase la burse. Mişcare anti-Covid are aceeaşi sursă de influenţă cu tabăra Pro.

Cei care răspândesc teama COVID sunt şi de cealaltă parte, ca nu cumva situaţia să iasă de sub control şi să apară vreo juntă nepoftită.

Marius Ghilezan
Marius Ghilezanhttp://mariusghilezan.ro/
Marius Ghilezan scrie la “România liberă” din anul 1991. Este reporterul care i-a deconspirat pe celebrul Căpitan Soare, pe Omul Negru de la Rahova, pe Aurel Moiș, “călăul din Christian Tell,” fost torționar comunist, care a trimis șapte țărani din Apateu la moarte, pentru că au refuzat să intre în colectiv. A publicat celebrele stenograme ale întâlnirii lui Mihail Gorbaciov cu Nicolae Ceaușescu. A fost primul jurnalist român post-decembrist care a stat de vorbă cu președintele SUA. Este autorul a nouă cărți.
Cele mai citite

Militanții au atacat un post militar din Pakistan

Militanții au atacat sâmbătă dimineața un post militar din Pakistan, în apropiere de Afganistan, folosind un vehicul încărcat cu explozibili, ucigând cinci membri ai...

Dan Ștefănescu, afacerist, reținut pentru înșelăciune în cazul “White Tower Ploiești”

Patru persoane, inclusiv omul de afaceri Daniel Ștefănescu și o avocată, au fost reținute de către procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel...

Ciucă le-a transmis românilor din Barcelona când vor putea avea cetățenie dublă

Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, le-a transmis românilor din zona Barcelonei că, din acest an, nu vor mai fi nevoiţi să renunţe la cetăţenia română...
Ultima oră
Pe aceeași temă