15.4 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSpecialTicăloşilor, aţi greşit la recalcularea pensiilor speciale cu 100% în plus!

Ticăloşilor, aţi greşit la recalcularea pensiilor speciale cu 100% în plus!

…probabil intenţionat

 

pensii-militare+ Click pe grafic pentru mărire + Vă mai amintiţi de “pensiile nesimţite”, de “principiul contributivităţii” şi de “responsabilitatea fiscală”? Toate au fost argumente pentru recalcularea pensiilor speciale – care să nu se mai bazeze pe ultimele salarii ci pe media întregii cariere – proces care trebuia să reducă cheltuielile statului.

 

La final, cheltuielile au crescut cu 30%, adică un miliard de lei, şi o vreme n-a fost clar de ce. (Caricaturizând, cei “80% din ultimul salariu” s-au transformat în 104% din ultimul salariu!)

 

ZF a descoperit de ce: la finalul recalculării, totul a fost înmulţit cu DOI! Aşa a fost posibil, de exemplu, ca un lent-colonel să iasă la pensie la 43 de ani cu 45 de ani vechime.

 

N-au îndrăznit să scrie asta explicit în lege, ci doar au delegat atribuţiile de recalculare către ministerul Apărării, ministerul de Interne şi serviciile secrete, care doar au transmis rezultatele către casele de pensii. De unde concluzia că trebuie să treacă doi ani de vechime pentru fiecare an muncit încă nu este clar.

 

Cel mai probabil, din cumularea tuturor condiţiilor favorabile, din toate legile care mai sunt sau nu în vigoare. Or, scopul legii era să pună pe picior de egalitate un militar cu un contribuabil obişnuit, trecând chiar peste faptul că în cazul primului contribuţia n-a existat ci trebuie presupusă. Încadrarea în grupele de muncă ar fi permis eventual un spor de 25% sau, în cazuri rare, 50%. Până la 100% este jaf din buzunarele celorlalţi pensionari şi ale contribuabililor.

 

Abuz în serviciu, fals în acte, subminarea economiei naţionale? Fără exagerare, pentru treaba asta ar trebui ca un lot de miniştri şi funcţionari să înfunde puşcăria!

 

Citeşte şi: Pensiile de lux au fost mărite prin “Legea Tăcerii”

Lucian Davidescu
Lucian Davidescuhttp://lucian-davidescu
Lucian Davidescu, sef departament
Cele mai citite

Alexandru Rafila are încredere în rezultatele anchetei de la Spitalul „ Sf. Pantelimon” din București

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat, joi, că nu are niciun motiv să considere că rezultatele anchetei interne de la Spitalul "Sf. Pantelimon" nu...

Evită cele mai comune greșeli în deparazitarea internă a câinilor!

Sfaturile utile pentru o deparazitare cât mai eficientă a animalelor de companie Deparazitarea internă este o parte esențială a îngrijirii câinilor - aceasta contribuie la...

9 persoane rănite și pagube raportate în urma cutremurului din Japonia

Cutremurul care a lovit sud-vestul Japoniei s-a soldat cu 9 persoane rănite şi a provocat pagube, au anunţat joi autorităţile. Seismul cu magnitudinea de 6,6...
Ultima oră
Pe aceeași temă