Sper să dispari... din politică | OPINIE

Razvan Chiruta Actualizat: 03.11.2016 - 18:05

Desigur că exprimarea fostului colaborator al Hotnews este una nefericită şi regretabilă. Dar, dacă o citim într-o cheie mai puţin violentă şi mai mult metaforică, omul acesta spune un mare adevăr. Toţi acei oameni care, în urmă cu doi ani, au stat la cozi lungi pentru a vota au vrut exact asta, ca Victor Ponta să dispară... din politică.

Share

Desigur că exprimarea fostului colaborator al Hotnews este una nefericită şi regretabilă. Dar, dacă o citim într-o cheie mai puţin violentă şi mai mult metaforică, omul acesta spune un mare adevăr. Miile de români care în urmă cu doi ani au stat la cozi lungi pentru a vota au vrut exact asta, ca Victor Ponta să dispară... din politică. Din nenorocire pentru sănătatea societății românești, fostul premier se încăpăţânează să rămână în viaţa publică, deşi este evident, după noile reacţii din reţelele sociale, că tot nu este dorit de un număr uriaş de oameni.

Atâta doar că Victor Ponta nu e singurul care trebuie să dispară din politică. Las aici o listă cu numele mai multor personaje a căror carieră în fruntea ţării ăsteia ar trebui, de asemenea, să „crape”:

Liviu Dragnea, condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare, trimis în judecată pentru instigare la abuz în serviciu.

Nicolae Bănicoiu, autorul moral al crimei care s-a petrecut după incendiul din clubul Colectiv

Mihnea Costoiu, fost informator al Securităţii, de la vârsta de 16 ani.

Ecaterina Andronescu, unul dintre cei care girează distrugerea învățământului românesc.

Titus Corlăţean, cel care a scăpat de urmărirea penală doar pentru că l-au protejat colegii săi parlamentari.

Şerban Nicolae, avocatul fostului parlamentar condamnt Cătălin Voicu şi unul dintre politicienii care au votat constant în apărarea colegilor săi căutaţi de DNA

Călin Popescu Tăriceanu, urmărit penal pentru mărturie mincinoasă, cel care ca preşedinte al Senatului are unele dintre cele mai dure poziţii împotriva DNA şi pro corupţie.

Iulian Iancu, urmărit penal în dosarul „Transelectrica” pentru folosirea influenței

Andreea Cosma, fiica fostului preşedinte al CJ Prahova, Mircea Cosma, trimisă în judecată de DNA Ploieşti, fiind acuzată de complicitate la abuz în serviciu.

Dumitru Verginel Gireadă, condamnat definitiv la trei ani de inchisoare cu suspendare, pentru abuz în serviciu

Cătălin Cherecheş, în arest la domiciliu, îşi promovează acum mama în politică.

Ovidiu Silaghi, urmărit penal pentru trafic de influență.

Tudor Pendiuc, trimis în judecată pentru fapte de corupție.

Ion Ariton, urmărit penal în dosarul „Gala Bute”.

Eugen Durbacă, cercetat penal pentru abuz în serviciu.

Sebastian Ghiță, implicat în patru dosare penale, cu legături controversate cu Rusia

Gheorghe Nechita, cercetat pentru luare de mită și abuz în serviciu. 

Toţi aceştia, dar şi mulţi alţii, prea mulţi deja (alte nume le puteţi adăuga dumneavoastră), ne mai cer o dată votul în alegerile din 11 decembrie. Așa încât, 11 decembrie e cea mai bună zi să aplicăm pe ei varianta reală a jocului care a devenit între timp viral pe net. spersadisparidinpolitica.ro.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...