Promisiunile de campanie ale PSD: agresivitate și ipocrizie. La Victor Ponta nu a ținut. Va reuși Liviu Dragnea? | OPINIE

Razvan Chiruta Actualizat: 23.11.2016 - 11:04

Într-o lume tot mai agresivă, tot ce ne oferă politicienii români în actuala campanie electorală e și mai multă agresivitate. Plus o doză uriașă de tupeu.

Share

Într-o lume tot mai agresivă, tot ce ne oferă politicienii români în actuala campanie electorală e și mai multă agresivitate. Plus o doză uriașă de tupeu. 

Liviu Dragnea, de exemplu, știe bine că o mare parte din electoratul PSD are memorie scurtă, când vine vorba de politicienii pe care-i simpatizează, și o puternică dorință de răzbunare, când vine vorba de cei despre care cred că nu le măresc din răutate salariile și pensiile promise de social-democrați.

Dușmanii de ultimă oră sunt, din această perspectivă, Dacian Cioloș și Klaus Iohannis.

Prin urmare, calculele lui Liviu Dragnea sunt cât se poate de evidente, chiar dacă asta înseamnă să mai dea o dată foc la țară: promite răzbunare unul electorat care vrea răzbunare și vinde și mai multă agresivitate unei societăți care este și așa despărțită de ură. Apoi adaugă o porție consistentă de ipocrizie, complet lipsit de decență.

Promite deja arestarea altora, pentru a acoperi fraudele comise chiar de oamenii lui: „Aș vrea să se apropie dreptatea de toți. Dacă vom câștiga alegerile vom face ceea ce am promis cu USL, dar din păcate USL s-a rupt. Vom face dreptate până la capăt. (...) Să plateasa toți pentru tot răul pe care l-au făcut. Toți. Indiferent despre cine e vorba (...)Dreptatea să se apropie de toți. Premierul Cioloș trebuie să plătească împreună cu ministrul Culturii și cu ceilalți oficiali și funcționari implicați în marea fraudă de la Cumințenia Pământului. Acolo s-a încălcat legea de la început și și acum se încalcă. Trebuie să plătească ministrul Sănătății pentru prejudiciul uriaș pe care l-a adus bolnavilor din România, atât bolnavilor de hepatica C, cât și milioanelor de români bolnavi, pentru care nu a vrut să scadă prețurile la medicamente."

Și strigă ”Hoții” exact acolo unde a fost chiar el condamnat ca hoț: „Sunt foarte preocupat şi îngrijorat. Acesta este motivul pentru care am solicitat oficial BEC, în numele partidului, să ne pună la dispoziţie toate aplicaţiile informatice pe care AEP le va folosi, (...) ca fiecare reprezentant al nostru să poată, pe o tabletă, să verifice dacă ceea ce este, după ce se introduc datele, ceea ce scrie în lege şi ceea ce au votat românii”.

Orice persoană condamnată penal are dreptul la reabilitare, dacă își asumă vina comisă și arată că vrea să se îndrepte. Însă chiar și așa, își pierde dreptul de a se exprima public pe chestiunea pentru care a fost condamnat. Măcar din decență.

Dar pe liderul PSD nu îl interesează căința, nu are nici o preocupare pentru reacțiile noastre de indignare, nu îi pasă de datele concrete despre organizarea alegerilor oferite de Dacian Cioloș, nu dă doi bani pe consecințele economice a ceea ce promite. Tot ce contează este să își mai păcălească încă o dată electoratul.

Lui Victor Ponta nu i-a ieșit. Va reuși Liviu Dragnea?

 

P.S.: Promisiuni cu arestarea, „La țepe, în Piața Victoriei”, au fost fost folosite și de Traian Băsescu în 2004. 

 

 

 

 

 

 

Citește totul despre:

Comentarii

loading...